Nieuwsoverzicht week 05
Traineeplek beschikbaar? Derde VNAB Risk InSurance Traineeship
Het VNAB Risk Insurance Traineeship is inmiddels een bekend begrip aan het worden in de markt. Tijdens dit branchebrede traineeship krijgen starters gedurende één jaar de mogelijkheid om de grootzakelijke verzekeringsmarkt te leren kennen door een half jaar te werken bij een verzekeraar en een half jaar bij een makelaar.
Lees verder
Dichten van de cyber- en duurzaamheidsbeschermingskloof
De Federation of European Risk Management Associations (FERMA) heeft er bij het Zweedse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op aangedrongen zich te richten op het dichten van de cyber- en duurzaamheidsbeschermingskloof en tegelijkertijd de verzekeringssector te blijven oproepen meer dekking te bieden ter ondersteuning van de digitale en groene transitie.
Lees verder
Kennedy Van der Laan breidt advocatenkorps uit met Rosalinde Montulet
Rosalinde Montulet is gestart als advocaat bij Kennedy Van der Laan. Zij zal onderdeel uitmaken van het team V&A. Rosalinde komt bij Nysingh advocaten-notarissen vandaan waar zij ook werkzaam was op aansprakelijkheids en verzekeringsrecht.
Lees verder
CED organiseert Masterclass Inbraakpreventie
Werk je bij een verzekeraar of volmacht bedrijf en heb je interesse om meer te leren over het voorkomen van inbraak en de preventiemogelijkheden? Kom dan naar de CED Masterclass Inbraak- en Preventie op dinsdag 7 februari 2023 in voormalig gevangenis 'De LiK' in Utrecht. Evert Jansen, bekend van 'De inbreker', zal de keynote-spreker zijn.
Lees verder
Fokke Visser en Junny Hyman nieuwe medewerkers bij McLarens
Expertisebureau McLarens heeft per 1 februari 2023 twee nieuwe medewerkers verwelkomt. Bij de vakgroep Personenschade is mr. Fokke Visser begonnen, hij heeft ervaring in de letselschadebranche als belangenbehartiger en aan WA-zijde. Junny Hyman is gestart bij de vakgroep Internationaal. Hij heeft een achtergrond als vliegtuigmonteur en ervaring als schade-expert bij een verzekeraar en verzekeringsmakelaar.
Lees verder
Schade door rondslingerende voorwerpen op snelweg vaak voor eigen rekening
Objecten die op de snelweg rondslingeren, zoals verloren spanbanden of delen van een uit elkaar gevallen vrachtwagenband, kunnen leiden tot gevaarlijke situaties en beschadiging van voertuigen. Het is vaak moeilijk om de eigenaar van deze voorwerpen te vinden, waardoor het lastig is om schadevergoeding te krijgen. Dit geldt ook als de schade is veroorzaakt door grotere objecten zoals een fiets die van een drager is gevallen of een deel van een band.
Lees verder
DEKRA trekt Mart Wagenaar aan als bouwkundig schade-expert
Mart Wagenaar is gestart als bouwkundig schade-expert op de afdeling Property Project van DEKRA Claims and Expertise. Hij zal voornamelijk werkzaam zijn in het noorden van het land.
Lees verder
Is het vervoer van elektrische voertuigen op veerboten verantwoord?
Het vervoeren van elektrische voertuigen op veerboten kan een serieus brandgevaar opleveren, omdat een brand niet zomaar geblust is. De batterijen van deze voertuigen vormen een potentieel risico voor ontwikkeling van brand aan boord van het schip. Dit komt doordat de batterijen een hoog energiepotentieel bevatten en, wanneer ze beschadigd raken, een kortsluiting kunnen veroorzaken die leidt tot ontsteking.
Lees verder
Philips' Head of Insurance & Risk Manager Peter den Dekker met sabbatical
Na meer dan 40 jaar diverse topfuncties bekleed te hebben in de verzekeringsbranche heeft Peter den Dekker voor zichzelf een pauze ingesteld. De voormalig voorzitter van NARIM en FERMA heeft een sabbatical leave aangekondigd. In mei al droeg hij zijn functie als Head of Insurance & Risk Manager van Philips over aan Pim Moerman.
Lees verder
Edwin van der Lee projectleider bij Herstelpartner
Herstelpartner, een allround calamiteiten- en schadeherstelbedrijf, heeft zijn team in januari versterkt met de toevoeging van projectleider Edwin van der Lee. Edwin heeft meer dan tien jaar ervaring in de bouw, samen met een breed scala aan bouwkundige kennis.
Lees verder
François van Heugten nieuwe CCOO ABN AMRO Verzekeringen
François van Heugten start maandag 6 februari als Chief Commercial & Operations Officer (CCOO) van ABN AMRO Verzekeringen.
Lees verder
Verzekeraar schikt toch na letsel bij bedrijfsuitje
Een personeelslid raakt op een bedrijfsuitje gewond bij een potje trefbal. Een ‘huis-, tuin- en keukenongeluk’, zoals de verzekeraar van de werkgever stelde, of een bedrijfsongeval? Het slachtoffer vond dat haar kniefractuur tijdens het werk was opgelopen en stelde het bedrijf aansprakelijk.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716