Nieuwsbrief week 05
VNAB Young talent award 2023
De VNAB reikt op donderdag 14 september haar tweede young talent award uit; dé award voor young professionals binnen de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt. Wie volgt Max Hollemans op en wordt hét jonge talent van 2023?
Lees verder
Allianz en Bridgestone kondigen pan-Europese samenwerking aan
Allianz Partners en Bridgestone EMIA hebben besloten hun krachten te bundelen om samen een aanbod te creëren rond hun belangrijkste expertisegebieden: banden en verzekeringen. Startpunt van de commerciële samenwerking is de ontwikkeling van een bandenverzekeringsprogramma voor Bridgestone's bestaande en nieuwe klanten voor vrachtwagen- en busparken.
Lees verder
De NVGA Marktvisie 2023-2025 is verschenen
De nieuwe Marktvisie 2023-2035 van de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) is gepubliceerd. Sinds de publicatie van de laatste position paper, is er zowel in de gehele branche als op maatschappelijk en economisch vlak een hoop veranderd.
Lees verder
De Goudse Verzekeringen breidt belang in VCSW verder uit
De Goudse Verzekeringen heeft haar strategisch belang in VCSW aan het begin van het nieuwe jaar uitgebreid tot 49%. VCSW is specialist en partner op het gebied van sociale wet- en regelgeving. In 2021 verwierf De Goudse al een aandeel van 30% in het bedrijf. VCSW behoudt haar eigen identiteit en autonomie.
Lees verder
Hoe gaat de Vereende om met aanvragen met een EVR-registratie?
Wie niet verzekerd kan worden bij een reguliere verzekeraar, kan in veel gevallen nog wel bij de Vereende terecht. Zij bieden maatwerk bij offerteaanvragen van aspirant klanten met een EVR-registratie. Dat zij verder willen gaan is uniek in Nederland. De behandeling van de aanvraag duurt wel langer. Acceptant Yousef Jaihi en Saskia van Straten van de afdeling Speciale Zaken leggen uit hoe dit in zijn werk gaat.
Lees verder
Handreiking Chauffeurshandboek 2023 gereed
Het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen. Dat is niet alleen in het belang van de chauffeur, maar voorkomt ook schade aan de te vervoeren goederen en de omgeving. Met het nemen van preventieve maatregelen en het consequent toepassen ervan kan de chauffeur veel ellende voorkomen.
Lees verder
Bijna 1 op de 5 huishoudens voldoet niet aan eisen rookmelderplicht
Sinds de invoering van de rookmelderplicht een half jaar geleden zijn we in Nederland verplicht om in elke woning een rookmelder op te hangen. Toch voldoen nog lang niet alle huizen in Nederland aan de rookmeldingsplicht, blijkt uit onderzoek* in opdracht van Allianz Direct. Bijna 1 op de vijf huishoudens (18%) heeft niet op elke verdieping met een slaap- of woonkamer een rookmelder hangen, terwijl dit wel verplicht is.
Lees verder
Algemene leden vergadering & Marktmiddag van de NVGA op 19 april
Op 19 april 2023 wordt in het Louwman museum in Den Haag de jaarlijkse ALV (alleen voor leden) georganiseerd, gevolgd door een interessante marktmiddag met de business partners.
Lees verder
Toename valse eurobiljetten van zeer lage kwaliteit
In 2022 zijn in Nederland meer valse eurobiljetten uit circulatie gehaald dan het jaar daarvoor. Het afgelopen jaar werden 38.200 valse eurobiljetten aangetroffen, een toename van 47% ten opzichte van 2021. Deze toename is vooral het gevolg van een beperkt aantal oplichtingszaken met valse biljetten van zeer lage kwaliteit. Wereldwijd zijn in totaal 376.000 valse eurobiljetten aangetroffen, 8% meer dan in 2021.
Lees verder
Inwoners Zuid-Nederland verwachten binnen tien jaar een nieuwe watersnoodramp
Bijna een kwart (23%) van de inwoners van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg verwacht binnen tien jaar een volgende nationale watersnoodramp. Bovendien denkt 50% dat binnen 100 jaar een deel van Nederland onder water staat. En hoewel ruim 11% van de inwoners wel eens te maken heeft gehad met water in huis als gevolg van een hoog waterpeil, heeft bijna 65% geen maatregelen genomen om hun huizen daartegen te beschermen.
Lees verder
Floris Mollema maakt overstap naar EMN
Floris Mollema maakt per 1 februari de overstap naar EMN waar hij zich bezig gaat houden met het behandelen van aansprakelijkheidsschades. Daarnaast gaat hij een rol vervullen bij de regresafdeling.
Lees verder
SCHADE golfdag op donderdag 29 juni
Na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar de SCHADE golfdag organiseren. Uiteraard hopen wij dat jullie van de partij zijn. Verzeker je bedrijf van een flight! De inschrijving is vanaf nu geopend.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716