Nieuwsoverzicht week 04
Hanselman Groep wordt SOCOTEC
Sinds 1 augustus 2021 is de Hanselman Groep onderdeel van SOCOTEC. Vanaf het tweede kwartaal 2023 gaat het bedrijf nu ook verder onder de naam SOCOTEC.
Lees verder
HIVE-ransomware netwerk opgerold
Europol* heeft de Nederlandse, Duitse en Amerikaanse autoriteiten geholpen bij het uitschakelen van de infrastructuur van de HIVE-ransomware. Bij deze internationale operatie waren autoriteiten van 13* landen betrokken. De decryptiesleutels werden geïdentificeerd en veel slachtoffers kregen weer toegang tot hun gegevens zonder de cybercriminelen te betalen.
Lees verder
Eric van der Wolk is gestart als Head of Transformation & IT
Eric van der Wolk, oprichter en partner van Business Case Entrepreneurs (BCE), heeft zijn aandelen verkocht en gaat verder als interimmer, gespecialiseerd in CIO/IT-management en programmamanagement. Vanaf 1 januari jongstleden is hij als interim Head of Transformation & IT (CIO/CTO) verbonden aan Dirkzwager.
Lees verder
Géén directe aanrijding, automobiliste tóch aansprakelijk voor val scooter
Op 22 december 2022 heeft de Rechtbank Den Haag zich uitgelaten over de vraag of een automobiliste aansprakelijk is jegens de bestuurder van een scooter die op een rotonde in een schrikreactie heeft geremd en ten val is gekomen, terwijl van een directe aanrijding geen sprake was. De uitspraak is op 20 januari 2023 gepubliceerd en kunt u hier teruglezen.
Lees verder
Bestuurswijziging Anker Insurance Company
Per 1 februari 2023 vertrekt Sjoerd Zijlstra als CEO bij Anker Insurance Company. Na 15 jaar vol overtuiging aan de uitbouw van Anker gewerkt te hebben gaat Sjoerd zijn bakens verzetten.
Lees verder
Verzekeraars registreren steeds meer klanten ten onrechte als fraudeur
Volgens een analyse van de NOS registreren verzekeraars steeds meer klanten ten onrechte als fraudeur. Er staan er nu ruim 18.000 fraudeurs vermeld in het Extern Verwijzingsregister (EVR) van het CIS, een register waarin financiële instellingen onder bepaalde voorwaarden persoonsgegevens mogen registeren en onderling delen.
Lees verder
Maurick Schellekens nieuwe CEO Movir
Nationale-Nederlanden benoemt Maurick Schellekens (46) per 1 april tot CEO van Movir. De individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein maakt deel uit van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. Schellekens was de afgelopen 5 jaren CEO van NN Tsjechië en volgt Yoram Schwarz op die CEO NN Tsjechië wordt.
Lees verder
NIVRE-enquête grensoverschrijdend gedrag
NIVRE wil graag in kaart brengen in hoeverre haar geregistreerden te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag in hun werk. Uit de antwoorden van deze enquête zou moeten blijken in welke mate grensoverschrijdend gedrag in de expertise- en/of verzekeringsmarkt voorkomt. Eveneens zou het NIVRE inzichtelijk willen krijgen of er (voldoende) hulp is als ze te maken krijgen met dergelijk gedrag, waar de experts terechtkunnen en of het NIVRE hierin eventueel iets zou kunnen betekenen.
Lees verder
Willem de Beurs heeft na ruim 42 jaar CED verlaten
Per 1 januari 2023 heeft Willem de Beurs na een periode van meer dan 42 jaar de CED organisatie verlaten en gaat nu als zelfstandig schade-expert verder.
Lees verder
NIVRE bestuur RCF zoekt commissieleden
Het bestuur RCF wil graag een beroep doen op de ingeschreven coördinatoren om een bijdrage te leveren in een van de onderstaande commissies.
Lees verder
Meer onbeheersbare natuurbranden met grotere impact op samenleving
Een groter deel van Nederland krijgt In de toekomst te maken met meer natuurbranden. “De natuurbranden worden steeds vaker intense branden die niet meer zijn te blussen, maar pas stoppen als er geen brandstof meer is. In combinatie met een verdere verdichting van ons land zal dit leiden tot een grotere impact op gezondheid, welzijn, natuur en economie. Doordat droogte en warmte elkaar versterken, neemt het natuurbrandrisico sneller toe dan dat het klimaat verandert”, concludeert onderzoeker en projectleider Hans Hazebroek.
Lees verder
2022 derde jaar op rij met oversterfte
In 2022 overleden 170 duizend mensen. Dat waren er 14,5 duizend (9,3 procent) meer dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte hoger dan verwacht. Vooral in de GGD-regio's Flevoland, Drenthe en Hollands-Noorden stierven meer mensen. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716