Nieuwsbrief week 04
Licent en 16 financiële dienstverleners gaan samen verder
Het volmachtbedrijf van Coöperatie Licent en zestien leden bundelen de krachten en gaan samen verder. Tevens treedt Gilde Equity Management toe als aandeelhouder. Door dit unieke initiatief ontstaat er een prominente top-25 speler op de Nederlandse financiële adviesmarkt. Licent heeft de ambitie om de komende jaren sterk door te groeien waarbij een optimale klantbediening centraal staat.
Lees verder
Soner Calim keert terug bij Nationale-Nederlanden Beurs
Nationale-Nederlanden Beurs breidt haar Marine underwriting team verder uit. Per 1 februari 2023 keert Soner Calim (28) terug als senior underwriter. Jan Jaap Troost, manager Marine underwriting: “Om de toenemende vraag en ons servicelevel op hoog niveau te houden, waren wij op zoek naar uitbreiding in ons Marine underwriting team. Soner kent ons team en werkwijze en kan zodoende direct waarde toevoegen aan het team.”
Lees verder
Tijd voor een terugkeer naar de fundamenten van risicobeheer
Het begin van het jaar markeerde de terugkeer van het jaarlijkse World Economic Forum in Davos, Zwitserland, met als thema "Samenwerking in een gefragmenteerde wereld". Al meer dan 50 jaar brengt het Forum in Davos bedrijfsleiders, regeringen, academici en deskundigen uit het maatschappelijk middenveld samen om de meest dringende uitdagingen van de wereld aan te pakken en te bespreken.
Lees verder
Samenvatting rondetafelgesprek afhandeling waterschade Limburg
Geeke Feiter, directeur Schade van het Verbond, schoof donderdag 19 januari aan bij een rondetafelgesprek van de Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid. In dat gesprek over de afhandeling van de waterschade in Limburg (2021) lichtte zij toe hoe verzekeraars alles op alles hebben gezet om de geleden schade te beperken en uit te keren. Een korte samenvatting.
Lees verder
Marlou Vredenbregt-Schellekens verruilt CED voor Achmea
Na ruim 7 jaar heeft Manager Forensic Marlou Vredenbregt-Schellekens afscheid genomen van CED. Marlou is inmiddels als toedrachtonderzoeker gestart bij Achmea. Haar functie bij CED is overgenomen door Manfred Mulder.
Lees verder
Contact steeds belangrijker voor zakelijke klant schadeverzekeraar
Het contact met de verzekeraar blijkt voor zakelijke klanten in toenemende mate bepalend voor het oordeel over hun schadeverzekeraar. Voor 33% van de klanten is dat contact belangrijk bij het aanbevelen van de verzekeraar. In 2019 was dat 29%. De premie daarentegen is minder bepalend. De score daalt van 34% in 2019 naar 30% in 2022.
Lees verder
Directie Q2-Schadeherstel & Calamiteiten breidt uit met Stefan van Zoggel
Met ingang van 1 februari 2023 zal NIVRE Register-Expert Stefan van Zoggel als algemeen directeur toetreden tot de directie van Q²-Schadeherstel & Calamiteiten. Stefan is mede-eigenaar en zal samen met algemeen directeur Mark Valentijn het bedrijf leiden. Stefan is momenteel nog werkzaam als bouwkundig schade-expert bij Hommeles Expertise.
Lees verder
Werkgevers wordt gevraagd zelf onderzoek te doen na bedrijfsongeval
Vanaf 1 januari 2023 vraagt de Arbeidsinspectie aan werkgevers om bij een meldingsplichtig bedrijfsongeval zélf onderzoek te doen naar de oorzaken hiervan. Ook wordt verplicht een werkgeversrapportage opgesteld en verbeterplan geschreven. Zo worden werkgevers gestimuleerd om te leren van wat er is gebeurd. Het doel van de nieuwe werkwijze is het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer en het voorkomen van nieuwe ongelukken.
Lees verder
Lee Taylor nieuwe CEO van Allianz Partners Benelux & Nordics
Per 1 januari is Lee Taylor aangesteld als nieuwe CEO Benelux & Nordics bij Allianz Partners Benelux & Nordics. Hij volgt hiermee Willem Snijders op.
Lees verder
Allianz Risicobarometer 2023
Cyber en bedrijfsschade vormen de grootste dreigingen naarmate de economische en energierisico's toenemen
Lees verder
Ineke Hebers Senior Claims Consultant bij Marsh
Per 1 februari start Ineke Hebers bij Marsh waar zij als Claims Consultant aan de slag gaat. Ineke heeft ruime ervaring in de letselschade branche en maakt de overstap vanuit Van Ameyde Group.
Lees verder
SCHADE golfdag op donderdag 29 juni
Na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar de SCHADE golfdag organiseren. Uiteraard hopen wij dat jullie van de partij zijn. Verzeker je bedrijf van een flight! De inschrijving is vanaf nu geopend.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716