Nieuwsoverzicht week 03
40-jarig jubileum voor de A.B.B.S.
Op 9 en 10 juni viert de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit A.B.B.S. haar 40-jarig bestaan. De A.B.B.S. is een branchevereniging voor verzekeraars, (her)verzekeringsmakelaars, schade-experts, taxateurs en advocaten werkzaam binnen de co-assurantie Brand.
Lees verder
Schade Watersnoodramp 1953 in kaart gebracht door CBS
Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat in Nederland een grote watersnoodramp plaatsvond. De ramp was het gevolg van een zware storm uit noordwestelijke richting in combinatie met vloed en springtij. Het CBS was er snel bij met actuele statistische berichtgeving over de gemeenten in het watersnoodgebied. Acht dagen nadat het water door de dijken was gebroken, publiceerde het CBS al een rapport met referentietabellen over het rampgebied.
Lees verder
Hersenletsel bij kinderen is een ernstig onderschat probleem
Professionals in de letselschade krijgen geregeld te maken met zaken waarin een cliënt hersenletsel heeft opgelopen. We spreken dan van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In dit artikel gaat dr. Eric Hermans specifiek in op de problematiek van NAH bij een kind. Dit is met name van belang in gevallen waarin het NAH is ontstaan door toedoen of nalatigheid van derden. Onder ‘kinderen’ worden alle personen verstaan in de leeftijdsgroep van 0 t/m 24 jaar. Deze leeftijdsgrens is gekozen omdat de hersenen pas rond het 25e jaar volledig ontwikkeld zijn.
Lees verder
Leaders in Finance Event: Versnellen transitie naar duurzaam financieren
Het Leaders in Finance Event op donderdag 26 januari staat in het teken van duurzaam financieren. Experts vanuit verschillende invalshoeken delen daar hun visie op een snellere, duurzame transitie. Van ministerie, verzekeraar, grote industrie tot NGO. Meld je nu aan!
Lees verder
Diefstalcijfers 2022: stijging voertuigdiefstal zet door
In 2022 zijn er volgens se statistieken van Stichting Vbv 5.973 personenauto’s gestolen. Dit is 11% meer dan in 2021. Hiervan werd 45% teruggevonden. Diefstal van lichte bedrijfswagens is met 23% gestegen naar 1.394 stuks. Motorfietsen (1.694 stuks) en brom- en snorfietsen (12.590 stuks) laten een stijging zien van 13% respectievelijk 27%. Totaal zijn er 18.562 gekentekende voertuigen gestolen, waarvan 39% is teruggevonden.
Lees verder
Nieuwe RABS jaar geopend
Woensdag 18 januari was de Nieuwjaarsreceptie van de Rotterdamse Assurantie Bank Sociëteit (RABS) in Rotterdam Marriott Hotel. Voorzitter Ab van der Spek heeft een speech gehouden en aansluitend werd er met de leden en genodigden getoost om het nieuwe RABS jaar in te luiden.
Lees verder
Wetswijziging aanstaande: een stap vooruit voor de Collectie Nederland
Wat schaart u onder belangrijke, Nederlandse kunst? De Nachtwacht? Of het werk van Piet Mondriaan, Vincent van Gogh of Jheronimus Bosch? Of moet dat begrip breder worden getrokken? Het feit is dat Nederlanders – zowel in privaat eigendom als in publiek bezit – onmisbare en exceptionele kunststukken bezitten die gezamenlijk een beeld geven van hoe Nederlandse kunstenaars naar de wereld keken en hoe er naar Nederland werd gekeken. Oftewel: de Collectie Nederland.
Lees verder
Marielle Goemans wordt Senior Strategic Relationship Manager bij HDI Global
Op 1 februari aanstaande treedt Marielle Goemans (54) in dienst als Senior Strategic Relationship Manager bij HDI Global. Marielle komt bij Zego Nederland vandaan waar zij Senior Broker Sales Manager was.
Lees verder
BAM zet grote stap met nieuwe duurzaamheidsstrategie
Ambitieus, transparant en realistisch. Dat kenmerkt de nieuwe duurzaamheidstrategie van Koninklijke BAM Groep, die zij vandaag presenteert. BAM ziet deze duurzaamheidsstrategie als cruciale aanvulling op haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, omdat ze volgens het bedrijf alleen een toekomst heeft als zij duurzaam blijft bouwen en onderhouden.
Lees verder
Partnerschap VBV en Legentic voor het opsporen van gestolen voertuigen
VBV en Legentic hebben dinsdag 17 januari aangekondigd dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan tegen voertuigcriminaliteit in Nederland, waarbij Legentic’s Sjerlok zal worden ingezet voor het lokaliseren van gestolen voertuigen. Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking om nog meer gestolen en verduisterde voertuigen op te sporen voor alle verzekeringsmaatschappijen aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
VACATURE RAASVELD EXPERTISE: Ervaren letselschadebehandelaar
Ben je toe aan een serieuze stap in je carrière en op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij kwaliteit voorop staat en tevens in verhouding staat tot je dossierbestand? Heb je veel ervaring als letselschadebehandelaar en wil je nieuwe talenten ontwikkelen? En geloof je in herstelgerichte dienstverlening? Dan biedt Raasveld Expertise volop kansen en zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716