Nieuwsbrief week 51
SCHADE magazine wenst iedereen heel fijne feestdagen!
Nog een paar dagen en dan staan de feestdagen weer voor de deur, een mooie tijd om te genieten van je gezin, familie en vrienden. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een mooie en veilige jaarwisseling!
Lees verder
CMS benoemt drie counsels en één nieuwe partner
CMS benoemt per 1 januari 2023 advocaat Annemieke Hazelhoff, kandidaat-notaris Mariëlle de Blok en kandidaat-notaris Gieneke van Nierop tot counsel en advocaat Oskar van de Weijer tot partner. Met deze benoemingen binnen verschillende praktijkgroepen versterkt CMS haar full-service dienstverlening.
Lees verder
Burghgraef van Tiel publiceert maatregelen om schoorsteenbrand te voorkomen
Circa 10% van de woningbranden wordt veroorzaakt door een schoorsteenbrand. De oorzaak van een schoorsteenbrand is veelal het stookgedrag of een onjuist aangelegde schoorsteen.
Lees verder
Albert van Haastrecht kijkt terug maar ook vooruit
'Wanneer ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan overheerst bij mij een positief gevoel. Het bestuur, maar ook een groot deel van de leden, is erg betrokken bij de vereniging,' aldus Albert van Haastrecht, voorzitter NARIM.
Lees verder
Inspectie laat Thunderking-vuurwerk van Nederlandse markt halen
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een last onder dwangsom (LOD) opgelegd aan de importeur van het vuurwerk ‘Thunderking’, ook bekend als ‘Trueno del Rey’. Reden is dat dit vuurwerk alleen maar knallading bevat en dat is voor deze categorie (‘mijn’) in Nederland verboden. De ILT legt de LOD op om de overtreding te beëindigen en herhaling te voorkomen.
Lees verder
Nieuwe partners bij Meijers
Afgelopen maanden heeft Meijers drie nieuwe participanten verwelkomd, waaronder één directielid, Bastiaan Krol (Chief Broking Officer). Ook zijn toegetreden Jelmer van Popta (Manager Public) en Roberto Ramdin (Manager Aansprakelijkheid).
Lees verder
Scharenborg neemt strategische deelname in Aastad Adviesgroep
Scharenborg bedrijfsverzekeraars te Enschede heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 een strategische deelname genomen in Aastad Adviesgroep te Almelo.
Lees verder
Burghgraef van Tiel trekt Annemiek Boks-Schouten aan als risico-inspecteur
Annemiek Boks-Schouten is vanaf 25 november als risicodeskundige in opleiding verbonden aan Burghgraef van Tiel & Partners. Annemiek is tevens de eerste vrouwelijke risico-inspecteur ooit werkzaam voor Burghgraef van Tiel.
Lees verder
NARIM congres 2023: TRANSFORM TO PERFORM
Op donderdag 25 mei 2023 vindt het NARIM congres, met het thema TRANSFORM TO PERFORM, plaats in InnStyle te Maarssen. Noteer alvast in uw agenda!
Lees verder
Veel Nederlanders nemen geen extra maatregelen tegen inbraak
Ook dit jaar wordt in de winter een stijging van 30% in het aantal inbraken verwacht. Toch neemt 36% van de Nederlanders geen extra maatregelen om de kans op inbraak thuis te verlagen in de donkere maanden. 43% geeft aan niet banger te zijn voor inbraken in de winter dan in de zomer. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 Nederlanders, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.
Lees verder
Helft Nederlanders laat jaarlijks gemiddeld €250 euro liggen
Traditiegetrouw nemen we aan het eind van het jaar de zorgverzekeringen onder de loep en kijken we of we ergens anders goedkoper of beter uit zijn. Maar doen we dat ook met onze andere verzekeringen? Uit onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dit voor de autoverzekering zeker niet het geval. Gemiddeld hebben Nederlanders al 12,5 jaar hun autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij en is bijna de helft van de Nederlanders (45%) zelfs nog nooit overgestapt.
Lees verder
Nederland moet beter worden voorbereid op extreme neerslag
Vergroot het bewustzijn dat ernstige wateroverlast ook in Nederland kan voorkomen. Geef mensen handelingsperspectief specifiek gericht op waar ze wonen. Kijk naar een groter gebied voor het treffen van maatregelen. Dit zijn drie van de aanbevelingen van de Beleidstafel wateroverlast en hoogwater, die was opgericht naar aanleiding van de overstromingen in Limburg in juli 2021.
Lees verder
Marie-Hélène Berghuijs treedt toe als partner bij Eversheds Sutherland
Advocaten- en notariskantoor Eversheds Sutherland heeft een versterking van haar Nederlandse team aangekondigd met de benoeming van litigation specialist Marie-Hélène Berghuijs. Marie-Hélène heeft een brede achtergrond in corporate en commercial litigation.
Lees verder
Nieuw actieplan overheid en ondernemers tegen criminaliteit
Ondernemers en de overheid werken samen om criminaliteit te voorkomen en terug te dringen. Sinds het aantreden van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid is met het bedrijfsleven gewerkt aan een nieuw actieprogramma Veilig Ondernemen 2023-2026 en is vastgesteld in het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC). De drie vastgestelde prioriteiten zijn: aanpak preventie cybercrime in het bedrijfsleven, aanpak georganiseerde misdaad en de aanpak van criminaliteit in de regio en lokaal, zoals agressie, diefstal en overvallen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716