Nieuwsoverzicht week 50
42 procent van Nederlanders is bang om weg op te gaan bij gladheid
De temperaturen zijn deze week flink gedaald en vooral ’s ochtends vroeg kan het lokaal erg glad zijn. Vier op de tien Nederlanders (42%) is dan bang om de weg op te gaan, zo blijkt uit recent onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct. Eén op de vijf (19%) stapt zelfs helemaal niet in de auto.
Lees verder
NIS bijeenkomst op donderdag 5 januari bij gastheer Univé in Assen
Het jaar zit er bijna op. De eerste bijeenkomst van het NIS in 2023 staat al weer gepland en wordt gehouden in het hoofdkantoor van Univé in Assen. Nieuwe inzichten en moed worden feestelijk gevierd op 5 januari 2023.
Lees verder
Organisaties geven zichzelf ruime onvoldoende voor duurzaamheid
Organisaties in de publieke- en profit sector geven zichzelf een ruime onvoldoende (4,8) voor duurzaamheid. Veel organisaties worstelen met het verankeren van Environmental, Social & Governance (ESG)-criteria in hun strategie en dagelijks handelen.
Lees verder
Nadine Beister nieuwe groepsdirecteur HR bij Achmea
Nadine Beister start 1 februari 2023 als groepsdirecteur Human Resources (HR) bij Achmea. Zij volgt Elly Ploumen op die deze functie vanaf 2011 heeft vervuld.
Lees verder
De RekenHulp© 2023 krijgt een groen jasje
In januari stuurt de Bureaus trouw de RekenHulp© uit naar letselschadeprofessionals die graag gebruik maken van dit handige boekje met belangrijke cijfers, richtlijnen en jurisprudentie. Dit jaar betreft het een ‘green issue’, gedrukt op gerecycled papier met ook overigens een groene inhoud.
Lees verder
Danielle van Emsbroek in bestuur Nivre
In de vergadering van 28 november jl. is Daniële van Emsbroek, directeur bij DEKRA Claims en Expertise, benoemd tot lid van het NIVRE-bestuur.
Lees verder
Laatste drie nominaties van het Adfiz Prestatie Onderzoek: verzekerbaarheid
45 initiatieven werden aangemeld voor het vernieuwde Adfiz Prestatie Onderzoek. De afgelopen weken zijn de jury’s bijeengekomen om de genomineerden vast te stellen. Voor het thema verzekerbaarheid heeft de jury onder leiding van voorzitter Jurjen Burghgraef de volgende initiatieven genomineerd (in alfabetische volgorde):
Lees verder
Brandgevaarlijke situaties door energiearmoede
De stijging van de energieprijzen heeft grote invloed op de levens van meer dan de helft van de Nederlanders. Mensen gaan daardoor op zoek naar alternatieve manieren om het huis te verwarmen. Met de feestdagen in het vooruitzicht, waarschuwt Aegon dan ook voor grotere risico’s op brandschade. De verzekeraar verwacht dat Nederlanders veel meer kaarsen branden, de oven gebruiken als verwarming of zelfs binnen gaan barbecueën, in plaats van de verwarming aan te zetten.
Lees verder
Nieuwjaarsgroet van Nivre bestuursvoorzitter Klaas Brand
Op het moment dat ik dit schrijf is ruim 11 maanden van het jaar 2022 voorbij en zijn velen van jullie al bezig met plannen maken voor 2023 en wellicht zelfs 2024. Immers de uitdagingen moeten er staan, de plannen moeten worden gemaakt en iedereen moet daarin worden meegenomen. Dat geldt ook voor het NIVRE, want 2023 wordt daarmee nog mooier dan 2022.
Lees verder
2 op 5 Nederlanders nog nooit gewisseld van woonverzekeraar
Door de inflatie wordt het leven voor veel Nederlanders duurder. Voor velen dus belangrijk om hun vaste lasten, zoals verzekeringen, extra goed onder de loep te nemen. Maar wordt dit ook gedaan? Uit onderzoek* van vergelijkingssite Overstappen.nl blijkt namelijk dat 43 procent van de Nederlanders nog nooit eerder is gewisseld van woonverzekeraar, terwijl zij hiermee gemiddeld tot wel 245 euro per jaar kunnen besparen.
Lees verder
Volgende week valt de laatste editie van dit jaar in de bus
Met het einde van het jaar in zicht valt volgende week alweer de laatste editie van SCHADE magazine 2022 in de bus. Interessante artikelen over een nieuw concept herstelversnellers, overname Lengkeek, zijn redelijke kosten altijd gedekt?, verhuizing Trition, Dolmans en Quilt en meer. Neem nu een abonnement en ontvang ook nog deze editie.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716