Nieuwsbrief week 50
ReulingSchutte breidt verder uit met komst drie nieuwe mediators
Met ingang van 1 januari 2023 verwelkomt ReulingSchutte Tjarda Pieters, Leon Hoornweg en Eliane Dosker. Zij komen de mediationpraktijk versterken vanwege de groei die het kantoor doormaakt. Zakelijke mediation en het begeleid onderhandelen zijn steeds vaker een alternatief voor een gang naar de rechter.
Lees verder
Fundamenteel ingrijpen is nodig voor Nederlandse digitale veiligheid
De Nederlandse aanpak van digitale veiligheid moet snel en fundamenteel veranderen om te voorkomen dat de maatschappij ontwricht raakt door cyberaanvallen. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het vandaag gepubliceerde rapport ‘Kwetsbaar door software’.
Lees verder
Achmea Innovation Fund investeert in insurtech Alicia Insurance
Het Achmea Innovation Fund heeft een investering gedaan in Alicia Insurance. Deze snelgroeiende insurtech uit Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor zelfstandigen. De investering sluit aan bij Achmea’s missie om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken; in dit geval in het domein "onbezorgd wonen en werken". Alicia passeert voor het einde van dit jaar de 100.000 verzekerde freelancers.
Lees verder
Diefstal van e-bikes en GPS-systemen neemt toe: wat te doen?
Goed georganiseerde internationale bendes stelen E-bikes en GPS-systemen van agrarische voertuigen, aldus onderzoek van Bureau Beke en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Wat kan je er tegen doen? Herken signalen van mobiel banditisme én geef ze door!
Lees verder
ARAG verleent volmacht aan insurtech Zego
ARAG is zeer verheugd om een volmacht te kunnen verlenen aan Zego, dé insurtech gespecialiseerd in wagenparkverzekeringen. De focus van Zego zal voornamelijk liggen op zakelijke wagenparken. Hiermee sluit ARAG aan op de Europese groeiambities van Zego.
Lees verder
a.s.r., De Goudse en Scildon genomineerd in categorie Klantbelang van Adfiz
45 initiatieven werden aangemeld voor het vernieuwde Adfiz Prestatie Onderzoek. Deze afgelopen weken zijn de jury’s bijeengekomen om de genomineerden vast te stellen. Voor het thema Klantbelang heeft de jury onder leiding van voorzitter Arjan Vliegenthart de volgende initiatieven genomineerd:
Lees verder
Ronald Radder aangesteld als hoofd van BMT's kantoor in Groningen
Internationaal maritiem adviesbureau BMT, heeft Ronald Radder aangesteld als hoofd van het kantoor in Groningen. Met ingang van 1 januari 2023 zullen zijn diensten en leiderschap op het gebied van scheepsinspectie verder reiken dan Groningen en ook de noordelijke regio van Nederland en de Duitse havens bestrijken.
Lees verder
Verbond kritisch op voorstel EU voor opname op hoog risico-lijst AI-wet
De Raad van de EU heeft verzekeraars voorlopig opgenomen op de lijst van risicovolle toepassingen van de Wet op de kunstmatige intelligentie (AI Act). Insurance Europe en het Verbond zijn teleurgesteld over dit besluit, mede omdat er voor de verzekeringssector geen impact assessment is gemaakt.
Lees verder
Garagebedrijf aansprakelijk na aanrijding tussen tractor en trein
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft zich in zijn arrest van 22 november 2022 uitgelaten over de vraag welke partij aansprakelijk is voor de schade van NS en ProRail, nadat op 5 december 2007 op een spoorwegovergang in de omgeving van Coevorden een aanrijding plaatsvond tussen een tractor en een goederentrein van NS. U kunt het arrest hier teruglezen.
Lees verder
Verdiepingscursussen en trainingen uit de opleiding tot NIVRE expert OSR
De vaktechnische opleiding branche personenschade, die opleidt tot NIVRE Register Expert, bestaat naast zes e-learningmodules uit elf verdiepingscursussen en trainingen. Al deze modules zijn bij OSR ook los te volgen! Ideaal voor iedereen die -nog- geen NIVRE Register Expert Personenschade wil worden en wel zijn of haar kennis wil vergroten.
Lees verder
Laatste vacaturespecial van dit jaar
Binnenkort wordt de laatste VACATURESPECIAL van dit jaar verzonden. Heeft uw bedrijf nog vacatures die u graag extra onder de aandacht wil brengen? Neem dan contact met 040-8428716 of mail info@schade-magazine.nl
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716