Nieuwsoverzicht week 49
Ondanks kwaliteitsverbetering is 20% afkeur F1-vuurwerk nog steeds te hoog
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft dit jaar 20% van het F1-categorie vuurwerk (fop- en schertsvuurwerk) afgekeurd. De importeurs zijn met een last onder dwangsom verplicht om deze artikelen van de markt te halen en te vernietigen. 10% blijkt van afwijkende kwaliteit, maar vormt geen risico voor de gebruiker en is niet van de markt gehaald.
Lees verder
Frans Muller benoemd tot lid van de raad van commissarissen van DNB
Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van DNB heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens de aandeelhouder besloten tot de benoeming van Frans Muller. Hij volgt Feike Sijbesma op, die op de Algemene Vergadering op 22 maart 2023, na 10 jaar, aftreedt.
Lees verder
Art Salvage Belgium is verhuisd naar de rand van Antwerpen
Art Salvage Belgium heeft in 2018 zijn intrek genomen in het Belgische Brasschaat. Aangezien restauratie en conservatie van kunstvoorwerpen een uitgesproken intensief werkproces is, is men recent op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om de kwaliteit en continuïteit van de diensten te kunnen blijven waarborgen.
Lees verder
Verdiepingscursussen en trainingen uit de opleiding tot NIVRE expert OSR
De vaktechnische opleiding branche personenschade, die opleidt tot NIVRE Register Expert, bestaat naast zes e-learningmodules uit elf verdiepingscursussen en trainingen. Al deze modules zijn bij OSR ook los te volgen! Ideaal voor iedereen die -nog- geen NIVRE Register Expert Personenschade wil worden en wel zijn of haar kennis wil vergroten.
Lees verder
Gegevens van bijna 29 duizend Nederlanders te koop op botmarkten
Deze groeiende dreiging heeft wereldwijd al vijf miljoen mensen getroffen, met hackers die opnames van je webcam, screenshots, up-to-date logins, cookies en digitale vingerafdrukken verkopen.
Lees verder
Bekendmaking nominaties Adfiz prestatieonderzoek
45 initiatieven werden aangemeld voor het vernieuwde Adfiz Prestatie Onderzoek. De afgelopen weken zijn de jury’s bijeengekomen om de genomineerden vast te stellen. De nominaties in de categorie Duurzame Ontwikkeling en Ketenefficiency zijn bekendgemaakt.
Lees verder
Inschrijving Cursus Aanpak Funderingsproblematiek gestart
In samenwerking met diverse kennisinstellingen en experts start 24 januari 2023 de vernieuwde cursus Aanpak Funderings-problematiek, georganiseerd door PAO Techniek en Management (TU Delft) en KCAF. De volledige cursus bestaat uit 4 modules, verspreid over 8 cursusdagen. Er bestaat ook de mogelijkheid om alleen de 2 modules te volgen die op funderingsonderzoek en –herstel gericht zijn.
Lees verder
Zo maakt Nederland het inbrekers wel heel makkelijk
Met de donkerste dagen van het jaar in aantocht is het goed om extra aandacht te besteden aan het beveiligen van je huis. Online verzekeraar Allianz Direct onderzocht* welke maatregelen Nederlanders al treffen als ze van huis zijn en waar zij nog steken laten liggen. Uit het onderzoek blijkt dat we het dieven niet altijd moeilijk maken.
Lees verder
Duitse automerken populairst bij autodieven en -inbrekers
De kans om slachtoffer te worden van auto-inbraak is het grootst in Utrecht. Dat concludeert Univé op basis van het aantal inbraakclaims dat autoverzekerden de afgelopen vier jaar doorgaven. * Met 0,62% zochten Utrechtse verzekerden percentueel het vaakst contact met Univé’s claimservice vanwege een opengebroken auto. Volgens de cijfers van de coöperatie staat je auto het veiligst in Friesland en het grootste diefstal risico is in Limburg
Lees verder
VanBreda neemt Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen over
Per 1 januari 2023 worden makelaarskantoor Havelaar & van Stolk B.V. en volmachtbedrijf Helviass Verzekeringen B.V. overgenomen door Vanbreda Nederland. Met deze overname bundelen de bedrijven hun krachten als het gaat om kennis over risicomanagement op de zakelijke markt, schaalvergroting en inkoopkracht.
Lees verder
Automobilisten worden aangespoord om zich goed voor te bereiden
Rijden in de winter vereist altijd extra zorg en voorzichtigheid vanwege de mogelijk ongunstige omstandigheden, dus het is belangrijk om de auto's klaar te maken voor de kou en van tevoren een route te plannen. Voor wie in slechte omstandigheden reist, is het een goed idee om van tevoren de weersverwachting te controleren en een noodpakket voor pech onderweg mee te nemen.
Lees verder
VNAB breidt beurspolis uit voor overstroming van kleine rivieren en beken
De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs biedt vanaf nu een modelclausule voor schade door overstroming van zogeheten secundaire waterkeringen: kleine rivieren en beken. “De nieuwe modelclausule is een belangrijke stap naar het beter verzekeren van overstromingsrisico’s,” aldus Rob ter Mors, uitvoerend bestuurder bij de VNAB.
Lees verder
Seinen staan op groen wel aandacht nodig voor spoorveiligheid
Al jaren is het Nederlandse spoor één van de veiligste in Europa. Maar er zijn nog verbeteringen mogelijk om nieuwe slachtoffers te voorkomen. In 2021 vinden er 22 zware ongevallen plaats waarbij 11 mensen om het leven komen, 5 zwaargewond en 7 lichtgewond raken. 13 van de zware ongevallen vinden plaats op een overweg. Het aantal ongevallen en slachtoffers ligt hoger dan in 2020 toen 8 dodelijke slachtoffers te betreuren waren.
Lees verder
Stijgende premies voor autoverzekeringen
Dit jaar zijn autoverzekeringen zijn al duurder geworden, maar de verwachting is dat de premies van autoverzekeringen in 2023 nog verder zullen stijgen, alsdus deskundigen tegenover radiozender BNR. Directeur Johan van den Neste van Univé Schade heeft het over premies die dit jaar inmiddels tussen de 7 procent en 11 procent zijn gestegen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716