Nieuwsbrief week 49
Tempo omhoog bij verduurzamen bouwmachines
Het kabinet trekt komend jaar fors meer geld uit voor uitstootvrije machines in de bouw. Er is 60 miljoen subsidie voor bouwbedrijven om over te stappen op zulke machines, zoals elektrische hijskranen, betonmixers op waterstof en graafmachines op batterijen. Dergelijk bouwmaterieel stoot geen uitlaatgassen uit, en dus ook geen stikstof. Staatssecretaris Heijnen publiceert haar besluit vandaag in de Staatscourant. Ook voor ondernemers die een vrachtwagen zonder uitlaatgassen willen rijden, komen meer subsidiemogelijkheden.
Lees verder
Behoefte aan flexibiliteit drijft de koopintentie van reisverzekeringen op
Behoefte aan flexibiliteit drijft de koopintentie van reisverzekeringen tot meer dan het dubbele van voor corona. De vraag van reizigers naar meer flexibiliteit is bepalend voor reizen na de pandemie, aangezien klanten controle proberen te krijgen over een breder scala aan potentiële problemen.
Lees verder
Johnson & Johnson dekt zich in tegen verdere miljardenclaims in babypoeder zaak
Johnson & Johnson heeft vorig jaar alle schadeclaims in een speciaal opgerichte dochteronderneming geparkeerd om onder verdere schadeclaims uit te komen in komende rechtszaken omtrent de kankerverwekkende babypoeder.
Lees verder
Munich Re maakt verzekeren van koraalrif op Hawaii mogelijk
Een innovatief verzekeringsproduct van Munich RE dat een vorm van bescherming biedt om herstel te financieren na stormschade aan koraalriffen, wordt nu ook van toepassing op Hawaï, aldus bemiddelaar WTW.
Lees verder
Nationale kennistest crisisbeheersing 2022
Voor het zevende opeenvolgende jaar organiseert SVDC de Nationale Kennistest Crisisbeheersing. Deze test bestaat uit 20 vragen en richt zich op een brede kennis van het veiligheidsdomein. Deelnemers kunnen tot en met 31 december meedoen met de kennistest.
Lees verder
Enno Wiersma: Ruimte voor professionaliteit
Afgelopen zomer kondigde het kabinet een hele set aan maatregelen aan om de regeldruk die met name MKB-ondernemers ervaren terug te dringen. De maatregelen omvatten onder andere de toepassing van de MKB-toets, het instellen van het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) als permanent adviesorgaan van de overheid en een sectorgerichte aanpak. Voor wat dat laatste betreft wordt gestart met zes sectoren: kappers, hotels met restaurant, metaalbedrijven, producenten van voedingsmiddelen, bouw- of onderhoudsbedrijven en kledingwinkels.
Lees verder
Emissie van acrylonitril en blauwzuur, AnQore B.V.
Op 4 juni 2021 heeft een emissie van ongeveer 14 ton gevaarlijke stoffen plaatsgevonden bij een acrylonitrilfabriek van AnQore B.V. op het industriecomplex Chemelot (Geleen). Door het uit balans raken van de warmtehuishouding van de fabriek verliep de scheiding in de destillatiekolom niet goed.
Lees verder
Oplichter valt door de mand bij technisch onderzoek
Een verzekerde van een Audi A3 claimt in maart 2019, relatief kort na het sluiten van de verzekering een inbraakschade aan het voertuig waarbij de kilometerteller, audioapparatuur, de console, de verlichting en de airbag zouden zijn ontvreemd. De verzekeraar Univé heeft, naar aanleiding van de schademelding, een technisch onderzoek laten uitvoeren.
Lees verder
Uit peiling door Fietsersbond blijkt dat helmplicht geen voorkeur heeft
Afgelopen oktober is via e-mail een oproep gedaan aan alle leden van de Fietsersbond om deel te nemen aan een ledenpeiling over het onderwerp fietshelmen. Bijna 8.200 leden (ruim 25% van het ledenbestand) vulden de peiling in.
Lees verder
Orkaan Ian drijft schadelast natuurrampen op tot 115 miljoen dollar
Wereldwijd stijgt de schadelast door de toename van extreem weer. Zo berekende het Swiss Re institute deze week dat natuurrampen in 2022 tot nu toe naar schatting 115 miljard dollar aan schadeclaims heeft opgeleverd voor verzekeraars. “Dat is ruim boven het tienjaarsgemiddelde van 81 miljard dollar”, aldus de verzekeraar die wereldwijd actief is.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716