Nieuwsoverzicht week 48
Riet Licht van Stichting Salvage met welverdiend pensioen
Na een dienstverband van bijna 15 jaar bij Stichting Salvage gaat Riet Licht op 1 januari 2023 genieten van een welverdiend pensioen. Op 1 donderdag december is er een afscheidsreceptie georganiseerd om haar te bedanken voor haar tomeloze inzet.
Lees verder
Is schade aan auto door vuurwerk verzekerd bij een beperkt casco dekking?
De kop is er weer af voor de maand december, een maand vol feestelijke activiteiten. Tegelijkertijd ook een dure maand. Voor ons allemaal omdat we veel cadeaus kopen en extra lekker eten maken. Voor verzekeraars omdat het een maand is met veel schadeclaims, denk aan vuurwerkclaims en meer inbraak- en diefstalschades.
Lees verder
QBE Nederland stelt Sanne Braun aan om schadeafdeling op te zetten
De vorming van QBE Nederland gaat een nieuwe fase in met de benoeming van Sanne Braun voor het opzetten van een lokale schadeafdeling. Sanne begint op 1 december in haar nieuwe rol en zal verantwoordelijk worden voor het behandelen van schades en het opzetten van de schadeafdeling van QBE in Nederland.
Lees verder
Volmachtmarkt groeit opnieuw in 2022
Het totale premievolume van de sectoren Schade en Inkomen van in de volmachtmarkt stijgt naar verwachting met 3 procent tot 4,3 miljard euro in 2022 (2021: 4,1 miljard). Dit blijkt uit het Marktrapport Volmachten 2022 over het 1e halfjaar van de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) en het Verbond van Verzekeraars op basis van de resultaten uit de Volmacht Resultaat Analyse (VRA).
Lees verder
Advocate Robin Petersen in team WIJ Advocaten
WIJ advocaten, het in Amsterdam gevestigde advocatenkantoor dat zich toelegt op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, heeft zich per 15 oktober 2022 versterkt met Robin Petersen. Petersen, die in 2019 werd beëdigd en bijna vier jaar ervaring heeft opgedaan bij Van Traa advocaten, is de elfde advocaat bij WIJ Advocaten.
Lees verder
Nederland kiest energiebesparing boven luchtkwaliteit in huis
Negen op de tien Nederlanders met een koopwoning is gemotiveerder om energie te besparen dan voorheen. Bijna de helft (48%) van de huiseigenaren is ook actief bezig met het verduurzamen van hun huis, zo blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden Bank*.
Lees verder
WTW Corporate Risk & Broking breidt het team verder uit
WTW Corporate Risk & Broking (CRB) team is verheugd met de benoeming van twee nieuwe collega’s die het team komen versterken. WTW is ‘The Analytical Broker’ en richt zich als specialist met kennis van zaken op meerdere klantsectoren. WTW is authentiek, nieuwsgierig en vooruitstrevend.
Lees verder
Staatskosten complexe slachtofferclaims geraamd
Volgens het beoogde nieuwe Wetboek van Strafvordering kunnen slachtoffers van misdrijven hun schadeclaim indienen bij een nieuwe ‘schadevergoedingskamer’, als de strafrechter de behandeling daarvan tijdens de rechtszaak te complex vindt.
Lees verder
Personenschadebehandelaar Sake Boertje treedt in dienst van Sedgwick
Na ruim 44 jaar dienstverband verlaat Sake Boertje Unigarant. De personenschadebehandelaar is per 1 december overgestapt naar Sedgwick. Hij zal vanuit de vestiging in Hoogeveen werkzaam zijn.
Lees verder
Meer mogelijkheden NCSC om dreigings- en incidentinformatie te delen
Donderdag 1 december is de aangepaste Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni) in werking getreden waarmee Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in het vervolg meer informatie kan verstrekken aan meer organisaties.
Lees verder
Martijn Vliem Underwriting Product Specialist bij Zurich
Na bijna zes jaar te hebben gewerkt bij Chubb heeft Martijn Vliem per 1 december de overstap gemaakt naar Zurich waar hij als Underwriting Product Specialist aan de slag gaat.
Lees verder
Victor Insurance Nederland zet samen met Zurich Insurance Benlux grote stap
Samen met Zurich Insurance Benelux heeft Victor Insurance Nederland op 22 november 2022 een grote stap gezet in de ambitie om de beste bedrijfsmatige verzekeringsoplossing te (blijven) bieden. Per 1 januari 2023 werkt Victor Insurance met een vernieuwde brandpool met capaciteit tot € 30 miljoen totaal verzekerd bedrag per locatie en diverse uitbreidingen in de dekking.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716