Nieuwsbrief week 48
OM en ILT-IOD schouwen terrein Tata Steel voor strafrechtelijk onderzoek
Het Openbaar Ministerie (OM) bezoekt vandaag samen met de Inlichtingen en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD), Omgevingsdienst DCMR en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het bedrijf Tata Steel IJmuiden B.V. Voor het lopende strafrechtelijk onderzoek schouwt een onderzoeksteam het terrein van Tata Steel om meer inzicht te krijgen in het productieproces van staal en specifiek in de werking van de kooksgasfabrieken.
Lees verder
Uw NIVRE PE-punten behalen?
Studiecentrum Kerckebosch organiseert dit jaar nog diverse bijeenkomsten over aansprakelijkheid, letselschade en fraude. Zo kunt u uw NIVRE PE-punten of NOvA PO-punten nog behalen. Kies bijvoorbeeld voor het ‘AV&S Symposium’ over beroepsziekten, de cursus ‘Actualiteiten Letselschade’ of de online bijeenkomst Verzekeringsfraude & Recht. Bekijk alle bijeenkomsten >
Lees verder
Cristine Brinkman en Mop van Tiggele treden toe tot RvC Meijers
Per 1 december 2022 heeft makelaar in verzekeringen Meijers Cristine Brinkman en Mop van Tiggele benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Zij nemen plaats naast de zittende leden Geert van Engelen (voorzitter), Jaap Meijers en Jack Julicher. Meijers versterkt het gremium om de continuïteit en onafhankelijkheid van de onderneming op lange termijn te borgen.
Lees verder
Is Nederland doelwit van hackers binnen energie- en industriële bedrijven?
Het cyberlandschap van Nederlandse en andere Europese energie- en industriële infrastructuur wordt geconfronteerd met specifieke dreigingen van cybercriminelen. De grote onderlinge afhankelijkheid van de industriële activiteiten in Europa, die toch onafhankelijk beheerd en geëxploiteerd worden, vormen een uniek regionaal systematisch risico waarbij een bedreiging voor één specifiek Europees land een bedreiging vormt voor activiteiten in andere landen.
Lees verder
Carolien Angevaren nieuwe Algemeen Directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord
Vanaf 1 februari 2023 is Carolien Angevaren de nieuwe Algemeen Directeur van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Zij volgt Jac Rooijmans op die met pensioen gaat. Carolien Angevaren is nu nog werkzaam als Regionaal Commandant Brandweer en plaatsvervangend directeur binnen Veiligheidsregio Utrecht.
Lees verder
Beroep op garantieclausule onaanvaardbaar?
Kan een beroep op een garantieclausule door de verzekeraar ook buiten gevallen waarin het causaal verband tussen het niet nakomen van de verplichting en de schade ontbreekt naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zijn? Kennedy Van der Laan gaat in op deze casus.
Lees verder
Ton van Dijk verlaat Testcommissie van het RMiA
Na ruim 10 jaar stapt vicevoorzitter Ton van Dijk uit de Testcommissie van het RMiA. Ton was vanaf 2012 lid van de Testcommissie waar hij zich vol verve heeft ingezet om het Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) uit te breiden met nieuwe, geschikte leden.  
Lees verder
Beveiligingsincident kost mkb gemiddeld meer dan een kwart miljoen
ESET Nederland heeft onlangs het Nederlandse ‘Mkb Digital Security Sentiment Report 2022’gepubliceerd. Dit deelrapport is gebaseerd op grootschalig onderzoek onder 1.200 besluitvormers in cybersecurity in het Europese en Noord-Amerikaanse midden- en kleinbedrijf (mkb). Uit de resultaten blijkt onder meer dat de kosten van een beveiligingsincident in Nederland worden geraamd op gemiddeld 270.000 euro, een halve ton meer dan het wereldwijde gemiddelde.
Lees verder
58% Nederlanders gebruikt telefoon achter het stuur
Meer dan de helft van de Nederlanders zegt nog altijd zijn of haar smartphone te gebruiken wanneer ze achter het stuur zitten. Ruim een derde zegt de telefoon te gebruiken om te bellen terwijl ze aan het autorijden zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl.
Lees verder
De Goudse plaatst achtergestelde obligaties van EUR 25 miljoen
De Goudse N.V. heeft op 28 november 2022 met succes achtergestelde Tier 2 obligaties voor een totaalbedrag van EUR 25 miljoen geplaatst bij een specifieke groep internationale beleggers door middel van een private placement.
Lees verder
Internationaal schadefonds voor ongevallen op zee met gevaarlijke stoffen
Het kabinet heeft ingestemd met een wetsvoorstel om een internationaal verdrag over het vervoer van gevaarlijke en schadelijke stoffen over zee te implementeren (HNS-verdrag). Daarmee is de oprichting van een internationaal schadefonds voor grote scheepsongevallen met gevaarlijke stoffen een stap dichterbij. Partijen die schade lijden door een ongeval met een zeeschip met gevaarlijke en schadelijke stoffen worden door dit verdrag beter beschermd.
Lees verder
Helft huiseigenaren riskeert schade door verstopte goot
Veel huiseigenaren riskeren dit najaar forse schades door te weinig onderhoud aan dakgoten en schoorstenen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716