Nieuwsoverzicht week 47
Noodzaak voor verzekeraars om duidelijk te zijn over oorlogsdekking
Aan een jarenlange juridische strijd tussen Zürich en Mondelez (producent Oreos) is een einde gekomen. Aanleiding van het geschil was of uitbetaling van een cyberclaim vermeden kon worden vanwege een oorlogsuitsluiting. Deze zaak benadrukt eens te meer de noodzaak voor verzekeraars om duidelijk te zijn of er wel of geen oorlogsdekking is, aangezien MKB bedrijven steeds vaker een cyberverzekering afsluiten vanwege de oorlog Rusland/Oekraïne.
Lees verder
Geen vergunning: geen aansprakelijkheid?
Het ging op 7 augustus 2022 vreselijk mis bij het onderdeel kogelslingeren van de Nederlandse kampioenschappen Highland Games. Bij een wandeling in de naastgelegen siertuin komt een inwoner van Geldrop om het leven door een rondvliegende zware metalen bal. Hoe kon dit gebeuren? In deze blog wordt er behandeld wat er is gebeurd, welke fouten er door gemeente en de evenementenorganisatie zijn gemaakt en of iemand aansprakelijk is voor het overlijden van het slachtoffer.
Lees verder
Waarschuwen voor overstromingen helpt schade verminderen
Overstromingen blijven de gemoederen in ons land bezighouden. Vorige maand bleek uit onderzoek dat de overstromingen in Limburg veel bewoners hebben verrast (1). Deze maand liet het KNMI weten dat seismometers kunnen worden gebruikt om tijdig te waarschuwen (2). En tot slot heeft het Verbond zeven verzekeringskaarten aangepast, zodat consumenten beter worden geïnformeerd over het overstromingsrisico (3).
Lees verder
Verbond: Forse daling aantal geclaimde bedrijfsbranden
Het aantal geclaimde bedrijfsbranden daalt fors, van 3.878 in 2020 naar 3.351 vorig jaar. De afname met ruim 500 claims (13 procent) past in een trend die al sinds 2017 zichtbaar is. Dat blijkt uit de derde Risicomonitor Bedrijfsbranden van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
ASN Vermaire gaat met behulp van een CO2 offset klimaatneutraal herstellen
Begin van dit jaar stapte ASN als eerste schadeketen in op het programma GroenGedaan! PLUS. ASN Vermaire gaat nu als eerste vestiging, met behulp van een CO2 offset, klimaatneutraal herstellen.
Lees verder
Helft Nederlanders wil betere bescherming tegen cybercriminaliteit
Iets meer dan de helft van alle Nederlanders wil zich beter beschermen tegen cybercriminaliteit. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat Nationale-Nederlanden recent bekend maakte. Ondanks de breed gedeelde wens voor betere bescherming is slechts 4,8 procent verzekerd tegen schade door cybercriminaliteit.
Lees verder
Maas Lloyd verleent volmacht aan I14e Assuradeuren
Maas Lloyd verleent volmacht aan I14e Assuradeuren. I4e Assuradeuren B.V. is sinds 2020 actief en legt zich toe op brand- en brandbedrijfsschadeverzekeringen in de co-assurantiemarkt waarbij risk engineering een doorslaggevend onderdeel van het acceptatieproces vormt.
Lees verder
Afpersing meest voorkomende claimreden van cyberclaims
Het aantal Cyber Claims in Continentaal Europa blijft stijgen ondanks dat bedrijven meer investeren in een betere cyberbeveiliging en personeel beter opleiden, zo blijkt uit het onlangs verschenen rapport ‘ The Changing Face of Cyber Claims 2022’ van Marsh.
Lees verder
Schade door extreme weersomstandigheden loopt op
Dit jaar is de teller van schade door extreme weersomstandigheden al opgelopen tot boven de half miljard euro. Dat komt onder meer door de stormen Corrie, Dudley en Eunice die in januari en februari over ons land raasden. Dat maakt dat de schade dit jaar al boven de 500 miljoen euro ligt. Dat is een stuk hoger dan de 465 miljoen euro over 2021 en ruim 150 miljoen meer dan de jaren ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars (VvV).
Lees verder
Modules vaktechnische opleiding tot NIVRE expert ook los te volgen
Wil je jouw kennis als personenschade professional verdiepen? De verdiepingscursussen, trainingen en e-learnings van de vaktechnische opleiding branche personenschade van OSR kun je ook los volgen!
Lees verder
Is Google Analytics mogelijk in strijd met de AVG?
De kans bestaat dat men op zoek moet naar een alternatief voor het verzamelen van statistieken van websites. Een onderzoek van de Oostenrijkse privacytoezichthouder, de DSB (Datenschutzbehörde), heeft namelijk een bom gelegd onder het huidige Google Analytics.
Lees verder
Uw NIVRE PE-punten behalen?
Studiecentrum Kerckebosch organiseert dit jaar nog diverse bijeenkomsten over aansprakelijkheid, letselschade en fraude. Zo kunt u uw NIVRE PE-punten of NOvA PO-punten nog behalen. Kies bijvoorbeeld voor het ‘AV&S Symposium’ over beroepsziekten, de cursus ‘Actualiteiten Letselschade’ of de online bijeenkomst Verzekeringsfraude & Recht.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716