Nieuwsbrief week 47
Verzekerbare waarde Nationale teams voorspellen FIFA-wereldbeker winnaar
Aan de hand van de totale verzekerbare waarden van professionele spelers is door Lloyd's of London de uitkomst van FIFA Wereld Kampioenschappen voorspeld. Met de hoogste geschatte verzekerbare waarde van 3,17 miljard, voorspelt Lloyd's dat Engeland de FIFA-wereldbeker van 2022 wint na het verslaan van Brazilië in de finale. Lloyd's heeft de verzekerbare waarden van spelers al eerder met succes gebruikt voor de uitkomsten van de FIFA Wereld Kampioenschappen in 2014 en 2018.
Lees verder
Modules vaktechnische opleiding tot NIVRE expert ook los te volgen
Wil je jouw kennis als personenschade professional verdiepen? De verdiepingscursussen, trainingen en e-learnings van de vaktechnische opleiding branche personenschade van OSR kun je ook los volgen! Interessant voor iedereen die -nog- geen NIVRE Register Expert Personenschade wil worden of dit nog niet zeker weet en wel zijn of haar kennis wil vergroten.
Lees verder
Een medisch adviseur die uit de bocht vliegt
Een arts/RGA stelt als zelfstandig werkend medisch adviseur op verzoek van een verzekeraar een tweetal medische rapporten op over de bij een verkeersongeval betrokken tegenpartij. In deze rapporten komt de arts tot de conclusie dat de lichamelijke klachten van de klager geen gevolg van het ongeval kunnen zijn. De klager is niet tevreden over de rapporten en stelt bij de tuchtrechter dat deze niet aan de daaraan te stellen eisen voldoen.
Lees verder
ILT waarschuwt verkopers van niet-goedgekeurde fatbikes
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft onlangs 27 internetaanbieders van fatbikes (E-bikes met dikkere banden) een waarschuwing gegeven. Uit onderzoek bleek dat zij fatbikes die harder gaan dan 25 km per uur en/of een hoger vermogen hebben dan 250 Watt zonder goedkeuring aanbieden.
Lees verder
Voormalig Managing Director Pieter Bakker is benoemd tot COO van Troostwijk
Op 1 november jl. heeft Troostwijk Managing Director Pieter Bakker benoemd tot COO. Voordat Pieter de rol van Managing Director op zich nam was hij jarenlang verantwoordelijk voor de Sales van Troostwijk.
Lees verder
Een groeiende business voor sportverzekeraars
De beoefening van elke sport brengt risico’s met zich mee. Sommige van deze risico's kunnen worden gedekt door reguliere verzekeringspolissen, zoals voor amateurspelers. De verzekeringsbehoeften van professionele spelers en teams zijn echter complexer en vereisen gespecialiseerde dekkingen die nu meestal nog door de Lloyd's of London-markt (Lloyd's) worden aangeboden.
Lees verder
Rechtbank Den Haag heeft in de MH17 zaak het strafvonnis uitgesproken
Op 17 november heeft in de MH17 zaak de rechtbank Den Haag het strafvonnis uitgesproken. De rechtbank heeft drie verdachten veroordeeld en één verdachte vrijgesproken. Belangrijk is dat de rechtbank zeer uitvoerig is ingegaan op de rol van de Russische Federatie bij de aanslag op de MH17.
Lees verder
Beknelling door sleepdraad met fatale afloop
Op 25 augustus 2021 vond aan boord van sleepboot En Avant 7 een dodelijk ongeval plaats tijdens het assisteren van een bulkcarrier. Het voorval gebeurde in de Oostelijke insteekhaven bij Moerdijk. ​De sleepboot draaide tijdens een manoeuvre verder door dan gebruikelijk, waardoor de sleepdraad op spanning kwam te staan tegen de opbouw van het schip.
Lees verder
Troostwijk benoemt Arjan Hovinga tot CCO
Met ingang van 1 november is Arjan Hovinga benoemd tot CCO van Troostwijk. Hij neemt daarmee een deel van de taken van Pieter Bakker over, die met ingang van dezelfde datum benoemd is tot COO van Troostwijk. Arjan was voorheen Directeur a.i. van Oodit, het online platform van Troostwijk.
Lees verder
Claeren trapt het jubileumjaar af met verrassing voor medewerkers
Het in ‘s-Hertogenbosch gevestigde Claeren bestaat 100 jaar. De financieel dienstverlener werd in 1922 opgericht en begon het bedrijf met een agentschap van 'De Eerste Nederlandsche'. Afgelopen week vond de aftrap plaats van het jubileumjaar.
Lees verder
NIS bijeenkomst bij Unigarant in Hoogeveen
De laatste bijeenkomst van NIS 2022 vindt plaats op donderdag 1 december in het noorden van het land bij gastheer Unigarant in Hoogeveen. Unigarant is de verzekeraar van de ANWB, de grootste belangenbehartiger van mobiel Nederland. De bijeenkomst om met elkaar te sparren over het letselschadevak en de hobbels die men regelmatig tegenkomt.
Lees verder
Donderdag verschijnt de vacature special
Donderdag wordt de vacature special verzonden met daarin actuele vacatures in de schade branche. Heeft uw bedrijf vacatures die u graag onder de aandacht wil brengen? Neem dan contact op met SCHADE magazine en bespreek de mogelijkheden.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716