Nieuwsoverzicht week 44
Maritieme verzekeringsmakelaar Georg Duncker zet voet op Nederlandse bodem
Georg Duncker GmbH & Co. KG, een toonaangevende, wereldwijd opererende aanbieder van maritieme verzekeringen en aanverwante diensten, heeft onlangs de deuren geopend van de eerste vestiging in Nederland. Vanuit de vestiging in Rotterdam zal de gehele Benelux worden bediend.
Lees verder
NIVRE vaktechnische opleiding voor iedereen met MZL werk- en denkniveau
Heb je ergens anders dan bij OSR een - interne - MZL opleiding gevolgd of heb je door ervaring hetzelfde niveau bereikt en wil je NIVRE Register Expert worden? Dan kun je bij OSR juridische opleidingen een MZL-kennistoets maken. Na afronding met een voldoende kun je het MZL-instroomprogramma NIVRE expert personenschade volgen. Je hoeft dus niet de hele opleiding branche personenschade te volgen wanneer je aantoonbaar over de juiste kennis beschikt.
Lees verder
Nederland zet nieuwe stap in vergroening exportkredietverzekeringen
Bedrijven en banken komen vanaf 1 januari 2023 niet langer in aanmerking voor een exportkredietverzekering (ekv) voor nieuwe projecten in de fossiele energiesector, tenzij deze in lijn zijn met het internationale klimaatdoel om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden.
Lees verder
Autoschade Herstel Paul Hol ontvangt Duurzaamheidsaward
Tijdens de franchisemeeting van Autoschade Herstel Groep is de Duurzaamheidsaward van stichting Groen Autoherstel uitgereikt aan Autoschade Herstel Paul Hol. De bijeenkomst voor de ondernemers van AHG stond geheel in het teken van duurzaam schadeherstel.
Lees verder
Ilse Steenwijk-de Ruiter Expert Personenschade bij B&O Letselschade
Ilse Steenwijk-de Ruiter is per 1 november gestart als Expert Personenschade bij B&O Letselschade in Alblasserdam, onderdeel van Letselschadebureau Kloppenburg.
Lees verder
Schade veroorzaakt met een opgevoerde elektrische fiets
De elektrische fiets, vaak e-bike genoemd, is aan een opmars bezig. Vorig jaar was meer dan de helft van de nieuw verkochte fietsen een elektrische. Hoe zit het eigenlijk als er schade veroorzaakt wordt door een opgevoerde elektrische fiets, valt dat onder de dekking van de AVP?
Lees verder
CFO Kees van Kalveen verlaat Nationale-Nederlanden Bank
Kees van Kalveen, Chief Financial Officer (CFO) bij Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank) verlaat het bedrijf per 1 januari 2023 om zijn carrière buiten Nationale-Nederlanden voort te zetten. De bank is al begonnen met het vinden van een opvolger.
Lees verder
AFM: Kwetsbaarheid consumenten neemt toe, uitdagingen op de gastermijnmarkt
Het post-corona-optimisme van begin 2022 heeft plaatsgemaakt voor een steeds breder gevoelde omslag in sentiment en economie, ingezet door de Russische inval in Oekraïne. De gasprijsexplosie heeft de koopkracht van huishoudens en winstgevendheid van het bedrijfsleven onder druk gezet. De financiële markten in Nederland hebben de turbulentie vooralsnog goed doorstaan. De onzekerheid blijft echter hoog. In het rapport
Lees verder
Bert Sturkenboom (79), oprichter van Sturkenboom Advocaten overleden
Op 22 oktober jl. is Bert Sturkenboom (79), oprichter van Sturkenboom Advocaten overleden. Ondanks dat Bert zijn pensioengerechtigde leeftijd reeds ruim was gepasseerd, bleef het juridische werk hem boeien. Tot aan zijn overlijden is Bert aan het door hem opgerichte kantoor verbonden gebleven. De laatste jaren niet meer als advocaat, maar als adviseur, waarmee hij nog gedurende drie dagen per week een belangrijke bijdrage leverde.
Lees verder
Meijers lanceert online magazine BUILD
BUILD is een magazine over risicomanagement in de bouw- & installatie- en vastgoedsector. Dat was een grote wens van Michiel Vink, partner en manager accountmanagement van Meijers.
Lees verder
In oktober meer mensen overleden dan verwacht
In de laatste week van oktober overleden naar schatting 3.350 mensen. Dat zijn er ongeveer net zo veel als in de week ervoor (3.327) maar dat is meer dan verwacht voor deze periode. In heel oktober overleden bijna 1.800 mensen (16 procent) meer dan verwacht. Er was oversterfte in heel oktober en vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers.
Lees verder
SCHADE magazine online
De nieuwe editie van SCHADE magazine is verschenen en nu ook online te lezen. In dit nummer onder meer: SuperScript, McLarens, Recycling, Sedgwick Werk & Welzijn, NIVRE en veel meer interessante artikelen. Lees het nu.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716