Nieuwsoverzicht week 43
Swisse Re meldt nettoverlies van 285 miljoen in eerste negen maanden
Swiss Re meldt een nettoverlies van 285 miljoen dollar voor de eerste negen maanden van 2022, vooral door een nettoverlies van 442 miljoen USD in het derde kwartaal. Terwijl Property & Casulty Re in het derde kwartaal werd beïnvloed door orkaan Ian en een toename van kleine en middelgrote claims, bleven Life & Health Re en Corporate Solutions sterke resultaten boeken en blijven ze op koers om hun doelstellingen voor het hele jaar te halen.
Lees verder
Verwerkende industrie meldt hoogste gemiddelde losgeldsom voor ransomware
Verwerkende industrie meldt hoogste gemiddelde losgeldsom voor ransomware van alle sectoren, zo blijkt uit onderzoek van Sophos. Bij de bevraagde organisaties die het losgeld betaalden, bedroeg de gemiddelde som 2.036.189 dollar, meer dan dubbel zoveel als het sectoroverschrijdende gemiddelde van 812.360 dollar.
Lees verder
Namens apneu-patiënten stapt SAP Advocaten naar de rechter
SAP Advocaten, als vertegenwoordiger van ruim 600 gebruikers van een apneu-apparaat van Philips, stapt naar de rechter om af te dwingen dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op korte termijn reageert op informatieverzoeken.
Lees verder
Eurorepar Car Service ontvangt groepserkenning duurzaamheid
Afgelopen zomer is Eurorepar Car Service gestart met het aansluiten van al haar Nederlandse vestigingen op het duurzaamheidsprogramma GroenGedaan! Onlangs mocht Jean-Paul Teunissen het groepscertificaat in ontvangst nemen.
Lees verder
Een wolf in schaapskleren
Op 11 oktober jl. deed de rechtbank Overijssel uitspraak in een zaak waar het ging om letsel, maar het een opmerkelijk slachtoffer betrof, namelijk een merrie. De vermeende veroorzaker van het letsel betrof een ram.
Lees verder
Nederlandse automobilist onderschat eigen gebruik telefoon achter het stuur
87% van de Nederlanders geeft aan automobilisten te betrappen op het gebruik van de telefoon achter het stuur. Dit terwijl slechts 20% van de Nederlandse automobilisten erkent dit zelf te doen.
Lees verder
Geen beroep op absolute verjaringstermijn asbestclaims door verzekeraars
Verzekeraars doen vanaf 21 oktober 2022 geen beroep meer op de absolute verjaringstermijn bij een claim van een asbestslachtoffer tegen een (oud) werkgever. Dit heeft het Verbond van Verzekeraars, samen met onder meer werkgeversorganisatie VNO-NCW en diverse vakbonden vastgelegd in het convenant Instituut Asbestslachtoffers. Hiermee wordt opnieuw een belangrijke stap gezet om de juridische lijdensweg van asbestslachtoffers te verkorten.
Lees verder
a.s.r. en Aegon Nederland vormen leidende Nederlandse verzekeraar
ASR Nederland N.V. (“a.s.r.”) heeft overeenstemming bereikt over een combinatie met Aegon Nederland, waarmee een leidende verzekeraar in Nederland ontstaat. De transactie omvat alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, met inbegrip van de activiteiten op het gebied van hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten.
Lees verder
Hoe kun je je oren beschermen tegen gehoorschade
Vanaf 80 decibel kan geluid al schadelijk zijn voor je trilharen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren van beschadigde trilharen. Gehoorschade kan namelijk in de meeste gevallen niet meer verholpen worden. Daarom is het ontzettend belangrijk om je oren te beschermen tegen gehoorschade!
Lees verder
LSA Symposion op 27 januari 2023
Op vrijdag 27 januari 2023 zal het LSA Symposion plaatsvinden. Zet de datum alvast in je agenda. Het symposion zal plaatsvinden in het hotel Van der Valk Utrecht.
Lees verder
Meerdere verzendingen nieuwsbrief van dinsdag
Vanwege een technisch mankement is de nieuwsbrief van dinsdag 25 oktober meerdere keren verzonden. Het probleem is inmiddels opgelost. Excuses voor het ongemak.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716