Nieuwsbrief week 42
De Gedragscode Persoonlijk Onderzoek onder de loep
Verzekeraars zijn in letselschadekwesties voor hun informatievergaring grotendeels afhankelijk van slachtoffers en hun eventuele belangenbehartigers. In deze bijdrage legt advocaat Demen Bülbül van Jeroen Bosch Advocaten aan de hand van een recent gewezen arrest van het Gerechtshof Den Haag en de Gedragscode Persoonlijk Onderzoek van het Verbond van Verzekeraars uit onder welke omstandigheden het instellen van een persoonlijk onderzoek door een verzekeraar toelaatbaar is.
Lees verder
Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht: wie is aan zet en waar staan we?
Op 15 december 2022 organiseert de master Aansprakelijkheid en Verzekering van Erasmus School of Law een symposium over het thema Rechtsontwikkeling in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht: wie is aan zet en waar staan we?’
Lees verder
Paul Bun legt focus bij ZIE Expertise in Oosterhout
Na zestien jaar algemeen directeur te zijn geweest bij Quattro Expertise draagt Paul Bun de leiding over en gaat hij zijn focus leggen op ZIE Expertise B.V.. Samen met Rik (H.) de Vries, Peter van Bethraij en twee collega's in opleiding gaat hij bouwen aan horizontale uitbreiding van de Verenigde Expertisegroep B.V.
Lees verder
Letselschade opgelopen buiten je schuld om: dit kun je doen!
Letselschade kan zich in verschillende vormen en op diverse momenten voordoen. Denk bijvoorbeeld aan letselschade opgelopen bij een verkeersongeval waarbij je betrokken bent geraakt. Ook op de werkvloer kan zich letselschade voordoen, bijvoorbeeld als gevolg van een instabiele constructie op de bouwplaats. Wanneer je het slachtoffer bent heb je in veel gevallen het recht een schadevergoeding te eisen bij de tegenpartij. In dit artikel lees je er meer over.
Lees verder
Top 5 van meest opmerkelijke fraudegevallen
Met het einde van het jaar in zicht en de naderende cijfers van het Verbond van Verzekeraars over het aantal fraudes dat alle verzekeraars in 2022 hebben weten op te sporen, belicht de Vereende de top 5 opmerkelijke fraudes in Nederland. Daarbij ook een klein uitstapje naar fraudes in het buitenland. Want is de gedachte, dat enkel in het buitenland verzekeringsfraude zo extreem is, terecht? Of kent Nederland vergelijkbare gevallen?
Lees verder
Swiss Re verwacht totale schadeclaims orkaan Ian op 50 tot 65 miljard dollar
Orkaan Ian kwam op 28 september 2022 in het westen van Florida aan land. Met windsnelheden van ongeveer 240 km/u was Ian een van de sterkste orkanen ooit in de VS, die niet alleen de getroffen regio heeft blootgesteld aan extreem harde wind, maar ook aan stormvloeden en stortregens. Swiss Re schat de schadeclaims in de verzekeringsmarkt op 50 tot 65 miljard dollar.
Lees verder
Repareren beter voor milieu dan vervangen
Onafhankelijk Duurzaamheidsonderzoek Caravan- en Camperschadeherstel Omnia CCS heeft een onafhankelijk duurzaamheidsonderzoek laten uitvoeren naar de footprint van schadeherstel van caravans en campers.
Lees verder
Maatregelen om PFAS in drinkwater te verlagen
In reactie op het RIVM-rapport over PFAS in drinkwater, laat minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) vergunningen aanpassen voor lozingen in afvalwater. Dit moet ertoe leiden dat de lozingen samen onder de grens blijven van de hoeveelheid die er volgens het RIVM in drinkwater mag zitten.
Lees verder
Werknemer staat juridisch sterk op krappe arbeidsmarkt
De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat millennials in Nederland minder bang zijn om ontslagen te worden. Dit heeft mede tot gevolg dat zij eerder overwegen om een rechtszaak te starten bij eventuele misstanden. Dat blijkt uit een representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van juridisch probleemoplosser ARAG. Maar liefst twee op de vijf werknemers geeft aan dat ze zouden overwegen een rechtszaak te beginnen bij een conflict over loon of uren.
Lees verder
Hoe kan ik mijn intellectueel eigendom beschermen?
Bedenk of maak je iets unieks, dan ben je daar automatisch eigenaar van. Dit noem je het intellectueel eigendom. Dit betekent dat iemand je werk niet zomaar mag kopiëren, namaken of op de markt brengen.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716