Nieuwsoverzicht week 41
Young InSurance in Kopenhagen
De door Young InSurance georganiseerde buitenlandtrip is dit jaar gecombineerd met de FERMA in Kopenhagen. Behalve een bezoek aan de FERMA stonden er verschillende activiteiten en bijeenkomsten op het programma. Een mooie gelegenheid voor de 30 ingeschreven jonge professionals om te netwerken en branchegenoten beter te leren kennen.
Lees verder
AV&S Symposium - Compensatie voor beroepsziekten: waar staan we anno 2022?
Vergoeding van schade in verband met beroepsziekten is een van de lastigste deelterreinen van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Al geruime tijd wordt gezocht naar oplossingen. Hierover organiseren de redactie van het Tijdschrift Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade (AV&S), Wolters Kluwer en Studiecentrum Kerckebosch op 7 december een symposium.
Lees verder
FERMA 2022 zorgde voor de juiste kruisbestuiving
FERMA koos Transitioning together - Risk leadership in a fast-changing world als thema voor 2022. Dit bleek een natuurlijke voortzetting van het vorige thema, From risk to resilience. Jeroen Fröhlich, CEO van Sedgwick was enthousiast. "Opnieuw bleek het een plek om te leren, te ontmoeten maar vooral te kijken hoe we samen kunnen werken aan de uitdagingen van de toekomst."
Lees verder
Donderdag 3 november wordt de workshop-lezing van de VJPP georganiseerd
Donderdag 3 november wordt de workshop-lezing van de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP) georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zullen er verschillende praktische en inspirerende workshops gegeven worden. Voorafgaand aan de workshops vindt er tevens een korte algemene ledenvergadering (ALV) plaats.
Lees verder
Oer-Hollandse gezelligheid in Kopenhagen
Op zondag 9 oktober was de 2e editie van het Holland Insurance House. Maar liefst 300 branchegenoten brachten een bezoek aan het tot Holland Insurance House omgedoopte hotel Cecil in het centrum van Kopenhagen. De hele avond stond in het teken van Hollandse kleuren, Hollandse snacks, Hollandse muziek en last but not least: Hollandse gezelligheid.
Lees verder
QBE krijgt formele goedkeuring van DNB
In juni heeft QBE bekend gemaakt in Nederland een branche te openen, wat op grote belangstelling vanuit de lokale verzekeringsmarkt kon rekenen. Na de formele goedkeuring van de DNB maakt QBE nu haar eerste vijf senior medewerkers bekend voor de in Amsterdam gevestigde Nederlandse branche.
Lees verder
Lunch & Learn georganiseerd door DUPI in Kopenhagen
Tijden de FERMA in Kopenhagen heeft DUPI Underwriting Agencies een Lunch & Learn georganiseerd voor ruim 120 klanten en partners.
Lees verder
Global Wealth Report 2022 van Allianz: de laatste hoera
Allianz heeft woensdag 12 oktober de dertiende editie van zijn Global Wealth Report uitgegeven, waarin de activa en de schuld van gezinnen in bijna 60 landen onder de loep worden genomen.
Lees verder
Welke risico's spelen bij verduurzamen en elektrische bedrijfsmiddelen?
Elektrisch rijden en energie opwekken is goed voor mens en milieu. Maar er zitten ook risico’s aan. Heeft het bedrijfsleven de risico's al in kaart gebracht? En weet men hoe je de kans én de impact van deze risico's kunt verkleinen?
Lees verder
Tussentijds opzeggen als de verzekerde opzettelijk informatie verzwijgt?
Kennedy van der Laan gaat in op een casus waarbij een verzekeringnemer zijn zeilschip tegen diefstal heeft verzekerd en er vervolgens een conflict ontstaat tussen verzekeringsnemer en de jachtwerf. De jachtwerf oefent zijn retentierecht uit en haalt de mast van het zeilschip. De verzekeringnemer doet aangifte van diefstal en een melding onder zijn verzekering.
Lees verder
Het aantal faillissementen relatief laag ondanks meervoudige crisis
Ondanks de oorlog, de klimaat- en energiecrisis blijft het aantal uitgesproken faillissementen nog steeds laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona. Het aantal uitgesproken faillissementen in de eerste drie kwartalen van 2022 is ongeveer vijf procent hoger dan in de eerste drie kwartalen van 2021.
Lees verder
VOLGENDE WEEK VERSCHIJNT DE VACATURE SPECIAL
Heeft uw bedrijf vacatures die u graag onder de aandacht wil brengen in de markt? Neem dan contact op met SCHADE magazine. Mail naar info@schade-magazine.nl of bel Margret Wallaard 040-8428716. De vacature wordt gepubliceerd op de vacaturepagina, de website, in de nieuwsbrief en op LinkedIn.
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716