Nieuwsbrief week 41
Schadepieken steeds hoger door toename extreem weer
Uit de verschenen Klimaatschademonitor van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat de schadepieken steeds hoger worden door toename van extreem weer. Voor heel 2021 komt het weerschadebedrag uit op meer dan 465 miljoen. Het gemiddelde schadebedrag dat verzekeraars sinds 2007 jaarlijks uitkeren aan weer-gerelateerde schade aan gebouwen en auto’s bedraagt 325 miljoen euro.
Lees verder
WTW lanceert Risk Intelligence Quantified
WTW, een toonaangevend wereldwijd advies-, bemiddelings- en oplossingenbedrijf, kondigt vandaag de lancering aan van Risk Intelligence Quantified (Risk IQ). Het Risk IQ-portaal biedt on-demand en directe toegang tot de modelleringstools van WTW.
Lees verder
Voorzitter Dirk Wegener heeft maandagochtend de FERMA in Kopenhagen geopend
Voorzitter Dirk Wegener heeft maandagochend het FERMA Forum geopend, wat tot en met vandaag in Kopenhagen plaatsvindt. Het is de eerste keer sinds 2019 dat het forum op locatie wordt gehouden. Dit jaar ontvangt de FERMA 1862 risicomanagers en andere risicoprofessionals uit heel Europa aangetrokken, het hoogste aantal ooit.
Lees verder
Instroomprogramma NIVRE expert personenschade OSR juridische opleidingen
Heb je bij OSR de leergang personenschade middelzwaar letsel gevolgd en wil je NIVRE Register Expert Personenschade worden? Schrijf je dan in voor het MZL-instroomprogramma NIVRE expert personenschade.
Lees verder
Ernst Cazemier maakt overstap van HDI Global SE naar Raetsheren
Per 1 december aanstaande maakt Ernst Cazemier de overstap van HDI Global SE naar Raetsheren. Cazemier is momenteel bij HDI verantwoordelijk voor Distribution en heeft de afgelopen vijf jaar succesvol vorm gegeven aan de marktbenadering van HDI. Vanaf 1 december zal hij als Commercieel Directeur Bedrijven verantwoordelijk zijn voor het accountmanagement.
Lees verder
Kabinet presenteert nieuwe cybersecuritystrategie
Namens het kabinet presenteert minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid en coördinerend bewindspersoon cybersecurity), samen met minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering), vandaag de nieuwe Nederlandse cybersecuritystrategie 2022-2028. Bij de strategie hoort ook een actieplan met concrete acties om Nederland digitaal veiliger te maken.
Lees verder
VNAB marktdiner 2022: Vertrouwd samenzijn na drie gemiste jaren
Op donderdagavond 6 oktober 2022 vond het VNAB marktdiner plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Na drie gemiste jaren konden ruim 320 professionals uit de zakelijke verzekeringsmarkt met elkaar aan tafel voor het traditionele galadiner dat al voor de 17e keer georganiseerd werd.
Lees verder
EMN en GRS bouwen samen verder aan wereldwijde dienstverlening
EMN, het label van CED voor gespecialiseerde schade-afhandeling – is een strategisch partnerschap aangegaan met het Amerikaanse Global Risk Solutions (GRS). Als wereldwijde netwerkpartners willen beide bedrijven elkaar helpen groeien en hun dienstverlening aan klanten, waar ook ter wereld, optimaliseren.
Lees verder
Erik Geels maakt overstap naar Equitem
Erik Geels maakt per 1 november de overstap naar Equitem. Erik maakte de afgelopen jaren deel uit van het managementteam van DIAS Software B.V. Daarvoor vervulde hij managementfuncties bij onder meer Kettlitz Wulfse Verzekeringen, Nedasco en Aegon. Binnen Equitem zal Erik zich als Senior Management Consultant richten op de dienstverlening voor onder meer verzekeraars en het financieel intermediair.
Lees verder
PS Calamiteiten opent nieuwe vestiging in Almelo
Op woensdag 5 oktober heeft PS Calamiteiten naast de vestiging in Almere nu officieel zijn deuren geopend van de nieuwe vestiging in Almelo. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben bestaande en nieuwe relaties aangenaam kennis kunnen maken met het team, de vestiging en elkaar.
Lees verder
Letsel Opleidingen B.V. organiseert interactieve bijscholingsdag in 2023
Op donderdag 12 januari 2023 organiseert Letsel Opleidingen B.V. een bijscholingsdag voor alle professionals uit de letselschadebranche. Diverse docenten van Letsel Opleidingen B.V. geven tijdens deze dag interactieve lezingen en workshops. Roelof Hemmen, bekend van TV én van de podcast ‘Over Letsel’ is dagvoorzitter. De bijscholingsdag zal plaatsvinden op een unieke locatie, namelijk in het stadion van Feyenoord Rotterdam.
Lees verder
Achmea Innovation Fund investeert in OpenUp
Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in OpenUp. Dit scale-up bedrijf uit Amsterdam richt zich op het mentaal welzijn van werknemers. OpenUp biedt werknemers laagdrempelige toegang tot een erkende psycholoog, check-ins en zelfhulp.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716