Nieuwsbrief week 40
Nieuwe stichting Actief Klantbeheer krijgt steeds meer vorm
Het in 2021 opgestarte branche-initiatief rond ‘actief klantbeheer’ krijgt steeds meer vorm. Onlangs is daartoe een speciale stichting opgericht, de Stichting Actief Klantbeheer (AKB). Die wil via sectorbrede betrokkenheid het bewustzijn en de praktische uitvoering van actief klantbeheer in de hypotheekketen versnellen.
Lees verder
Verbond ontwerpt Smartengeldcalculator
Het Verbond van Verzekeraars heeft een Smartengeldcalculator ontworpen. Daarmee kan op een eenvoudige manier worden berekend op hoeveel smartengeld een slachtoffer recht heeft. “De calculator moet zorgen voor meer duidelijkheid en minder discussie, zodat klanten met licht letsel krijgen waar ze recht op hebben en sneller geholpen worden. Dit sluit aan op de behoeften van slachtoffers,” aldus Geeke Feiter, directeur Schade.
Lees verder
Gebrek aan kennis over verzekerbaarheid van huisdieren
Aon, wereldwijd professioneel dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, merkt dat huisdier eigenaren vaak niet weten of een door hun dier veroorzaakte schade wel of niet onder de inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering valt.
Lees verder
Lemonade verzekeringen vanaf vandaag beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk
Lemonade de digitale, B-corp gecertificeerde verzekeraar die wordt gedreven door artificial intelligence is vanaf maandag 2 oktober ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf nu kunnen Britten super gemakkelijk hun verzekering online afsluiten en claims binnen enkele seconden uitbetaald krijgen.
Lees verder
Vorig jaar 735.000 fiets- en e-bikes gestolen
Het aantal fiets- en e-bikediefstallen is nog hoger dan Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) in het voorjaar van 2022 meldde. Er was toen nog sprake van 550.000 slachtoffers, uit de meest recente update van de Veiligheidsmonitor blijkt echter dat er per slachtoffer soms meerdere fietsen gestolen werden. Maar liefst 735.000 gestolen fietsen in 2021. In 85% van de gevallen gaat het om een niet-elektrische fiets en in 15% van de gevallen betreft het een elektrische fiets/speed pedelec.
Lees verder
Meerderheid Nederlanders vindt zichzelf voorbeeldige weggebruiker
Nederlanders scoren hoog wanneer het gaat om veilig rijden. Althans, wanneer zij hun eigen rijgedrag een score moeten geven. Volgens onderzoek van MarketResponse in opdracht van Univé waarderen Nederlanders hun eigen rijgedrag met een gemiddelde van 7,6.
Lees verder
Wanneer spreken we van letselschade?
Wanneer iemand letsel oploopt door een ongeval spreken we van letselschade. Letselschade is niet alleen lichamelijk letsel door verwonding, maar het kan ook psychische schade zijn die u door een ongeval oploopt. Letselschade kan worden opgelopen op verschillende vlakken. Wanneer u letselschade heeft opgelopen kunt u vragen of de persoon of de organisatie die de schade heeft veroorzaakt, deze schade vergoed!
Lees verder
VNAB roept op om meer maatschappelijk verantwoord te ontmoeten
No show en last minute afmelden, deelnemers staan er vaak niet bij stil, maar voor organisatoren is het aan de orde van de dag. Bij evenementen is het een terugkerende uitdaging waar een stijgende lijn te zien is. Aanmeldingen stromen binnen en niet alleen de VNAB, maar ook sprekers en sponsoren verheugen zich op volle zalen.
Lees verder
1 op de 3 vindt zorg voor hond of kat goede voorbereiding op kinderen
Honden- en kattenbaasjes gaan steeds humaner om met hun huisdieren. Ruim 1 op de 3 (34,2%) van de huisdiereneigenaren is van mening dat de zorg voor een hond of kat een goede voorbereiding is op de zorg voor kinderen. Slechts 1 op de 10 is het daar mee oneens (10,4% helemaal of enigszins mee oneens). Dit blijkt uit onderzoek onder klanten van OHRA, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland.
Lees verder
Alpina Group lanceert nieuw klantmerk Alpina
Alpina Group, gerenommeerd specialist in financiële dienstverlening in Nederland en België, lanceert op 1 oktober het nieuwe merk Alpina. Alle bemiddelings- en adviesdiensten op het gebied van verzekeringen, hypotheken, financiële planning, pensioenen en makelaardij worden gefaseerd gemigreerd naar dit nieuwe merk.
Lees verder
Aantal mensen die zijn overleden na een val is in 10 jaar tijd verdubbeld
In 2021 overleden 5,4 duizend mensen door een accidentele val, bijna twee keer zo veel als tien jaar eerder. Het zijn vooral tachtigplussers en relatief vaak mensen met dementie die door een val om het leven komen. Vooral bij mensen die Wlz-zorg in een instelling ontvangen, is het aantal sterfgevallen door een accidentele val toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van een analyse van doodsoorzaken.
Lees verder
De Goudse verlaagt premie Ondernemers-AOV
De premie van de Ondernemers-AOV van De Goudse gaat per 1 januari 2023 voor een groot deel van de lopende verzekeringen omlaag. De verlaging geldt vanaf de hoofdpremievervaldatum.
Lees verder
Directeur Wouter van Kesteren vertrekt bij viaBOVAG.nl
Directeur Wouter van Kesteren vertrekt bij viaBOVAG.nl. Na acht jaar Bovemij en vier jaar viaBOVAG.nl vindt Wouter het tijd om de wereld buiten Bovemij en viaBOVAG.nl te gaan verkennen.
Lees verder
Aanstaande zondag begint de FERMA in Kopenhagen
Zondag 9 oktober begint de FERMA in Kopenhagen met een welkomstreceptie voor de circa 1.600 afgevaardigden. Op maandag en dinsdag zijn er sprekers van hoge kwaliteit en worden er workshops gegeven rondom het thema 'samen de overstap maken in een snel veranderende wereld. Diverse
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716