Nieuwsbrief week 39
MONO-campagne om te voorkomen dat mensen onderweg berichtjes ontvangen
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandag de nieuwe campagne ‘Mij Nie Appen!’ gelanceerd. Die is gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen.
Lees verder
European Cyber Security Month 2022
Over enkele dagen, op 1 oktober, begint de European Cyber Security Month (ECSM). Voor het tiende achtereenvolgende jaar werkt het Agentschap voor cyberbeveiliging van de Europese Unie (ENISA) samen met de Commissie en de lidstaten aan de uitvoering van #CyberSecMonth: de jaarlijkse campagne van de EU om cyberbeveiliging onder EU-burgers en -organisaties te bevorderen en actuele informatie over online beveiliging te verstrekken door middel van bewustmakingsactiviteiten.
Lees verder
Zo bepaalt u de hoogte van een letselschadevergoeding
Het bepalen van de hoogte van de letselschadevergoeding is, zeker bij middelzwaar- en zwaar letsel, vaak niet eenvoudig en vergt specialistische kennis van juristen in samenwerking met externe deskundigen. Bij Studiecentrum Kerckebosch kunt u een aantal interessante bijeenkomsten hierover volgen. Bekijk hier het actuele aanbod >
Lees verder
NIBE-SVV publiceert whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’
De financiële sector is volop in beweging. En daarmee ook het compliancevak. Het is voor een compliance officer van belang om te beschikken over vakkennis die up-te-date is. Om de compliance officer daarbij te ondersteunen, heeft NIBE-SVV, de whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’’ samengesteld.
Lees verder
Veel deeltijdwerkers bereid om meer uren te werken
Meer dan een derde van de parttimers is bereid om bij te dragen aan een oplossing voor het personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer onder ruim 2.000 werkende Nederlanders, uitgevoerd door onderzoeksbureau Memo2.
Lees verder
SnowWorld niet aansprakelijk voor dwarslaesie na skiongeval
Het skiongeval gebeurde toen benadeelde op 18 november 2016 in SnowWorld met vrienden is gaan skiën. In de skihal bevonden zich twee skipistes voor gevorderden met een lengte van ongeveer 400 meter en twee skipistes voor beginners van circa 100 meter.
Lees verder
Situatie woningmarkt leidt tot overhaast gedrag bij kopers
De spanning op de woningmarkt maakt dat Nederlandse huizenkopers belangrijke beslissingen overhaast nemen of eerder achterwege laten. Dat blijkt uit een representatief onderzoek, uitgevoerd in opdracht van juridisch probleemoplosser ARAG. Maar liefst een op de vijf millennials (22 procent) geeft aan in de huidige situatie eerder een handtekening te zetten onder het koopcontract, zonder dat überhaupt eerst goed te lezen.
Lees verder
Marc van den Brand onderscheiden
Vrijdag 23 september jl. is oud Stiba-bestuurder de heer M.J.H.M. van den Brand (Marc) Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door de heer Gijs van Heeswijk, locoburgemeester van de Gemeente Maashorst.
Lees verder
Recht op uitkering gestolen auto nadat verzekerde sleutel achterlaat?
Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft zich recent uitgelaten over de vraag of een verzekerde van ASR recht heeft op vergoeding van zijn autoschade, nadat zijn auto in Milaan gestolen was. De verzekerde had zijn reserve-autosleutel opgeborgen in een koffer die zich onder de hoedenplank van de afgesloten achterbak van de auto bevond.
Lees verder
Overgangsregeling Personenschade is verlengd tot 1 januari 2023
Begin 2022 is de nieuwe leergang Personenschade van het NIVRE in werking getreden. Daarbij is ook een overgangsregeling gepresenteerd. Deze overgangsregeling en de gewijzigde structuur van de nieuwe leergang hebben tot vragen en opmerkingen geleid, met name over de door velen al gevolgde MZL-opleiding. Ook waren er in dit kader zorgen over de tijdsduur van de overgangsregeling.
Lees verder
Buitengerechtelijke kosten bij keuze voor eigen advocaat
Op 9 september 2022 heeft de Hoge Raad een arrest gewezen waarin zij beslist dat NH1816 gehouden is om door haar verzekerde gemaakte buitengerechtelijke kosten (waaronder de advocaatkosten) op basis van een afgesloten SVI-verzekering te vergoeden, ook als die verzekerde zich tot een andere advocaat heeft gewend in plaats van gebruik te maken van de door NH1816 aangeboden rechtsbijstand.
Lees verder
TEC-trainingsvideo laat zien hoe reparaties sneller en eenvoudiger zijn
De trainingsvideo van Spies Hecker geeft praktisch advies over het nieuwe, gebruiksvriendelijke additief dat direct op kunststof kan worden aangebracht. De overlaktijd bedraagt slechts vijf minuten waardoor autoschadeherstelbedrijven met Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 tijd besparen en de doorvoer verbeteren.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716