Nieuwsoverzicht week 35
VNAB zoekt nieuw lid voor de Technische commissie Transport
De VNAB wordt in haar werkzaamheden ondersteund door verschillende commissies die bestaan uit leden van de VNAB. De Technische commissie Transport is momenteel op zoek naar één nieuw commissielid. VNAB verzekeraars kunnen zich hiervoor kandidaat stellen.
Lees verder
Patrick Verhoef treedt toe tot directie Flyct Letselschade
Op 1 september 2022 is Patrick Verhoef toegetreden tot de directie van Flyct Letselschade. Hij neemt de plek over van Mark van Dijk, die verder gaat als adviseur van Flyct. De directie bestaat nu uit algemeen directeur Tessa ’s Gravemade, operationeel directeur Pieter Koks en commercieel directeur Patrick Verhoef.
Lees verder
Verkeer en letselschade
(Weg)verkeer en letselschade zijn helaas vaak met elkaar verbonden. Wilt u alle kennis paraat hebben om het juiste advies te geven? Studiecentrum Kerckebosch ondersteunt u hier graag bij. Volg bijeenkomsten over verkeersaansprakelijkheid, whiplash en de beperkingenvraag, SVI en de letselschaderegeling, aansprakelijkheid van de wegbeheerder en verkeersrecht.
Lees verder
Willemijn Smit in dienst getreden bij VanNiekerkCieremans
Per 1 september is Willemijn Smit in dienst getreden bij VanNiekerkCieremans en is als advocaat toegelaten tot de Rotterdamse Balie.
Lees verder
Centraal Beheer start met pilot e-bikes bij autoreparatie
Een leenauto mee als je auto wordt gerepareerd bij schade, is een veel gebruikte service bij de autoverzekering van Centraal Beheer. Om hier een duurzaam alternatief voor te bieden, onderzoekt de verzekeraar de komende 8 maanden of Nederlanders liever een e-bike lenen als hun auto gerepareerd wordt.
Lees verder
OAK advocaten eerste WA-kantoor met Nationaal Keurmerk Letselschade
Als eerste WA-advocatenkantoor dat voor verzekeraars werkt heeft OAK advocaten het Nationaal Keurmerk Letselschade toegekend gekregen.
Lees verder
KiM brengt kosten voor CO2-neutraal rijden, varen en vliegen in kaart
Om alle huidige wegvoertuigen in Nederland CO2-neutraal op elektriciteit te laten rijden, is een windmolenpark ter grootte van de provincie Utrecht nodig. Energiedragers zoals waterstof, synfuels en biobrandstoffen kosten veel meer ruimte, maar hebben specifieke voordelen die vooral voor scheepvaart en luchtvaart over lange afstand belangrijk zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en TNO naar CO2-neutrale mobiliteit.
Lees verder
Gerwin Kasper als schade-expert aan de slag bij Artium Experts
Per 1 september is Gerwin Kasper gestart als schade-expert bij Artium Experts. Gerwin is al vanaf 1997 schade-expert en in de branche werkzaam.
Lees verder
Meer online criminaliteit: hoe zit het met de verzekering?
17% van de bevolking is het afgelopen jaar slachtoffer geworden van online criminaliteit. Het gaat om incidenten en delicten die via internet, e-mail of app plaatsvinden. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2021 en de geregistreerde criminaliteit. Pricewise zocht uit wat door welke verzekering wordt gedekt.
Lees verder
Suzanne Akten Chief Operating Officer Allianz Benelux
Op 1 december 2022 treedt Suzanne Akten toe tot de Board of Management van Allianz Benelux als Chief Operating Officer. Zij volgt hiermee Roland Kern op, die een nieuwe functie gaat vervullen binnen Allianz Group.
Lees verder
Handhaving verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen van start
Vanaf 1 september is de RDW gestart met het actief benaderen van eigenaren van (land)bouwvoertuigen die (nog) geen verzekering hebben afgesloten. Het gaat hier om ongeveer 80.000 eigenaren van voertuigen. In deze brief wordt gewezen op de verzekeringsplicht per 1 januari 2022.
Lees verder
Rob Polman nieuwe labeldirecteur NIBE-SVV
Op 1 september is Rob Polman gestart als labeldirecteur van NIBE-SVV. Hij volgt Jeanette Hadderingh en Frank Bakker op. Hadderingh vervulde de functie van oktober 2016 tot april 2022, waarna Bakker als interim-directeur de honneurs waarnam.
Lees verder
Verzekeraar heeft verantwoordelijkheid bij vergoeden sportprothese
Op 24 augustus deed de rechtbank uitspraak in een zaak aangespannen door een actieve sporter tegen haar zorgverzekeraar. Tot nu toe kenden zorgverzekeraars echter vrijwel nooit een vergoeding toe hiervoor. Deze trend lijkt nu doorbroken te worden.
Lees verder
Lindenhaeghe en RISK bundelen krachten voor de financieel adviseur
Serviceprovider RISK en opleider Lindenhaeghe bieden binnenkort trajecten aan voor financieel adviseurs. Tijdens deze trajecten worden adviseurs ondersteund in de wettelijke eisen op het gebied van vergunningen en opleidingen. Ook zal de rol van de adviseur met praktijkvoorbeelden toegelicht en getraind worden.
Lees verder
Schades door water gerelateerde rampen tot wel 5,6 biljoen in 2050
Extreme droogtes, stormen en stortregens in een aantal van 's werelds grootste economieën kan de wereldeconomie tegen 2050 een schade van 5,6 biljoen dollar berokkenen, zo blijkt uit een gepubliceerd rapport van het Canadese ingenieurs- en milieuadviesbureau GHD.
Lees verder
Klanttevredenheid daalt significant na overname
Een daling van de klanttevredenheid is een risico dat nog onvoldoende wordt meegenomen bij verkoop en overnames. Uit onderzoekscijfers blijkt dat de gemiddelde tevredenheid over de lokale financieel adviseur daalt na een overname door grote landelijke partijen. Vooral wanneer vaste contactpersonen weggaan en diensten worden gecentraliseerd.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716