Nieuwsoverzicht week 29
Rapport CMS toont stijgend aantal massaclaims
Uit een rapport van CMS is gebleken dat het aantal massaclaims in Europa de afgelopen jaren fors is gestegen. Zo werden er in 2021 drie keer meer massaclaims ingediend dan in 2020. In Europa blijft de UK het meest actieve rechtsgebied voor massaclaims. Daarnaast is met name in Nederland en Portugal een forse stijging te zien.
Lees verder
Voor de eerste keer sinds jaren een forse stijging voertuigdiefstal
Uit gegevens van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit blijkt dat er in het eerste halfjaar van 2022 13% meer personenauto’s zijn gestolen dan in de eerste zes maanden van 2021. Dat is de eerste stijging sinds 20 jaar. In totaal werden het eerste halfjaar 2900 personenauto’s gestolen.
Lees verder
Het Zwitserleven gevoel...? Pensioenschade als gevolg van letsel
Pensioenschade is een ingewikkeld onderwerp, omdat de schade zich niet direct manifesteert, maar pas vanaf het moment van pensionering. Daarnaast zijn er verschillende pensioenregelingen met elk hun eigen voorwaarden. Het bepalen van pensioenschade is daarom geen sinecure. Wat zijn de belangrijkste valkuilen en hardnekkige misvattingen? Kom op 2 november naar een speciale cursus hierover!
Lees verder
Van Ameyde Marine verstevigt de basis in Azië met Van Ameyde Marine Asia
Van Ameyde Marine is al enkele jaren onder de naam Seasia actief in Azië. In verband met de groeiende vraag naar meer verzekeringsgerelateerde diensten in de gehele Azië-Pacific-regio, heeft Van Ameyde Marine onlangs Seasia in zijn geheel overgenomen en het dienstenpalet fors uitgebreid. Ook heeft het de naam van de in Azië gevestigde tak gewijzigd in Van Ameyde Marine Asia.
Lees verder
Bart Dicou verlaat de expertisewereld
Na 12 jaar als schade-expert gewerkt te hebben bij McLarens en diens rechtsvoorganger Vanderwal & Joosten verlaat Bart Dicou de expertisewereld om als Docent NaSk op het VMBO aan de slag te gaan. Bart heeft een chemische achtergrond en rolde zonder enige ervaring met het expertisevak, maar met veel kennis van chemie, in 2010 de schadewereld in.
Lees verder
Politie houdt verdachte aan voor betrokkenheid bij digitale factuurfraude
Een 50-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is maandagmorgen 18 juli aangehouden op verdenking van het wegsluizen van 1.3 miljoen euro bij een energiebedrijf.
Lees verder
MainPlus gaat noodhersteldienst leveren voor klanten van Unigarant
Schadehersteller MainPlus gaat voor de bijna 60.000 klanten van verzekeraar Unigarant een nooddienst verzorgen die spoedeisende schade aan inboedels en opstallen verhelpt. Daarbij kan het onder meer gaan om buitensluitingen, rioolontstoppingen, lekkages en ongedierteplagen. De dienst krijgt de naam Noodherstel Thuis. Daarnaast verlengen de twee partijen hun samenwerking op het gebied van naturaherstel. MainPlus verzorgde deze dienst de afgelopen drie jaar al voor Unigarant en doet dat ook de komende twee jaar weer.
Lees verder
Themamiddag SAR ‘Brandt het of brandt het niet?’ op 15 en 29 september
Op 15 en 29 september a.s. organiseert de SAR de themamiddag ‘Brandt het of brandt het niet’. Want hoe zeker zijn adviseurs dat zij de brandverzekeringen voor een bedrijf goed hebben geregeld? En welke toekomstige ontwikkelingen spelen daarbij een rol?
Lees verder
Opening vierde kantoor van JBL&G in Rotterdam
Het kende een wat vreemd begin in rare jaren, maar ruim anderhalf jaar na de start kon de vestiging Rotterdam van letselschadebureau JBL&G afgelopen vrijdag eindelijk officieel worden geopend. Ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis slaagde het kantoor in Rotterdam er toch al in de bezetting sindsdien ruim te verdubbelen: van drie naar zeven man juridisch personeel. En de groei zit er nog in.
Lees verder
De Goudse introduceert Reis App voor consument
De Goudse Verzekeringen introduceert een doorlopende reisverzekering waarvoor de gebruikers alleen betalen als zij daadwerkelijk op reis zijn. De verzekering is gebaseerd op een app die de doelgroep gratis vanuit de Apple store op hun telefoon (iPhone) kan downloaden. De Goudse Reis App houdt bij waar de consument is en start de dekking uitsluitend wanneer hij of zij de grens naar het buitenland passeert. De dekking stopt ook weer vanzelf bij terugkeer in Nederland. De klant ontvangt alleen een rekening voor de dagen dat de reis duurt.
Lees verder
Daphne Mooiman nieuwe Projectleider Polygon Rotterdam
Als nieuw lid van Team Rotterdam heeft Daphne Mooiman grote sprongen gemaakt binnen Polygon. Binnen een jaar is ze van Administratief medewerker naar Projectleider Rotterdam gegroeid. Het talent en de inzet van Daphne zijn binnen Polygon niet onopgemerkt gebleven. En uiteraard speelde het uitspreken van die wens om door te groeien naar de operationele kant ook mee in haar persoonlijke ontwikkelingsproces.
Lees verder
Ongeval tussen watertaxi en rondvaartboot bij Erasmusbrug
Rijnmondveilig.nl heeft gistermiddag om 13.34 uur melding gemaakt van een aanvaring die heeft plaatsgevonden bij de Erasmusburg in Rotterdam, de scheepvaartroute was gestremd zolang de hulpdiensten op en rondom het water aanwezig waren.
Lees verder
Optimisme over M&A-markt verdwijnt door toename risico's
De heropleving van de markt voor fusies en overnames (M&A) van 2021 zal dit jaar niet in dezelfde mate doorzetten, aldus Aon, wereldwijd toonaangevend professioneel dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen en Mergermarket, leverancier van inlichtingen, data en analyse van wereldwijde M&A. Geopolitieke instabiliteit, inflatie en andere risico’s zorgen voor een complexe markt waarin het voor dealmakers lastiger wordt om een deal te sluiten.
Lees verder
VNAB marktdiner op donderdag 6 oktober
Het VNAB marktdiner is na 2 jaar weer terug en de VNAB is verheugd om hun leden en partners dit jaar weer te kunnen uitnodigen voor het jaarlijkse galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin. Om meer in te spelen op de risico’s van het coronavirus in de wintermaanden wordt het VNAB marktdiner dit keer op donderdag 6 oktober georganiseerd.
Lees verder
Nieuwe editie van Adfiz Advies in Cijfers verschenen
Afgelopen week is de jaarlijkse editie van Adfiz Advies in Cijfers verschenen. Deze jaarlijkse uitgave geeft inzicht in de omvang en impact van onafhankelijk financieel advies in Nederland. Dit beeld helpt u en andere stakeholders, de juiste keuze te maken om zo bij te dragen aan het voornaamste doel, de financiële fitheid in Nederland te verbeteren.
Lees verder
Usain Bolt komt naar Nederland voor Bolt Battles van Allianz Direct
Ieder kind moet de kans hebben om te sporten en niets zou dat in de weg moeten staan. Daarom organiseert online verzekeraar Allianz Direct op dinsdag 20 september in Utrecht de Bolt Battles om aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je uitgedaagd worden door Usain Bolt, de snelste man ter wereld? Geef je dan nu op!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716