Nieuwsoverzicht week 27
Nieuwe co-volmacht binnen Het Centraal Volmachtbedrijf
Herenvest Groep en Guell Assuradeuren hebben een nieuwe co-volmacht opgericht binnen Het Centraal Volmachtbedrijf. In 2020 heeft Herenvest zich als partner aangesloten bij Söderberg & Partners. Dat Herenvest nu een eigen volmachtbedrijf opricht is een logische stap volgens Marc Vermeulen, partner bij Herenvest Groep.
Lees verder
Handreiking Risicobeheersing voor Raadsleden
Raadsleden moeten lastige afwegingen maken over grote projecten. Wat is het risico voor de gemeente? Welke maatschappelijke meerwaarde levert het op? Om raadsleden op weg te helpen in risicobeheer, is er nu de VNG Handreiking Risicobeheersing voor Raadsleden.
Lees verder
Gerda Lauwers benoemd tot Lid van Verdienste FOCWA
Gerda Lauwers (voormalig mede-eigenaar Autoschade Theo Lauwers B.V. in Bladel) is benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ van FOCWA. Met deze erkenning laat FOCWA haar waardering blijken voor de jarenlange inzet en betrokkenheid van Gerda bij de branchevereniging.
Lees verder
VKG neemt Van Helvoort over
VKG heeft Van Helvoort Registermakelaars in Assurantien B.V. overgenomen. De overname betreft 100% van de aandelen van het volmacht- en het bemiddelingsbedrijf. Van Helvoort blijft onder de eigen naam werken vanuit de huidige vestiging in Gemert.
Lees verder
Publicatie Cybersecuritybeeld Nederland 2022
Maandag 4 juli is het Cybersecuritybeeld Nederland 2022 gepubliceerd. Hieruit blijkt onder andere dat er, ondanks inspanningen om de digitale weerbaarheid van Nederland te verhogen, sprake is van scheefgroei met de toenemende dreiging. Die scheefgroei vergroot het risico op ontwrichting van onze samenleving.
Lees verder
Brand tijdens sloopwerkzaamheden op dak van winkelcomplex
Advocatenkantoor Kennedy van der Laan gaat in op een casus omtrent een brand die tijdens sloopwerkzaamheden op het dak van een winkelcomplex is ontstaan. Is de brand ontstaan door de werkzaamheden en is de (onder)aannemer hiervoor aansprakelijk?
Lees verder
Bedrijfsschade-expert Ronald Snoek naar Von Reth Contra Expertise
Na ruim vier jaar als bedrijfsschade-expert voor verzekeraars te hebben gewerkt is Ronald Snoek per 1 mei jl. overgestapt naar Von Reth Contra Expertise waar hij zich met name richt op bedrijfs- en goederenschades.
Lees verder
VNAB zoekt nieuw lid voor de Technische commissie Cyber
De VNAB wordt in haar werkzaamheden ondersteund door verschillende commissies die bestaan uit leden van de VNAB. Deze commissies zijn een adviesorgaan van de VNAB en stellen zich ten doel de VNAB en het VNAB Bestuur gevraagd en ongevraagd te ondersteunen en adviseren over zaken die van belang zijn voor de respectievelijke segmenten en die ten goede komen aan een goed functioneren van de schadeverzekeringsmarkt.
Lees verder
Gehele EuroRepar netwerk duurzaam gecertificeerd door stichting Duurzaam
EuroRepar en de stichting Duurzaam zijn onlangs de samenwerking aangegaan. Doel is om alle EuroRepar vestigingen uiterlijk mei aanstaande gecertificeerd duurzaam te hebben.
Lees verder
Huisje, lampje, reisje: Nederlander gaat zen op zomervakantie
De zomervakantie staat voor de deur, maar dat hoef je de reislustige Nederlander niet te vertellen. Uit onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat men goed voorbereid op reis gaat. En hoewel de mensen na twee coronajaren snakken naar een vakantie, zijn ze voorzichtig met het online delen van zonnige kiekjes. 78% van de Nederlanders zegt niet op social media te delen dat ze van huis zijn. Bovendien zorgt meer dan de helft (55%) ervoor dat hun huis er bewoond uitziet door middel van verlichting of raambekleding met een tijdschakelaar.
Lees verder
In deze vakantielanden meeste kans op verkeersongeluk
Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Want het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer. Of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers.
Lees verder
Automobilist heeft moeite om zijn autokosten per maand goed in te schatten
Maar liefst 78% van de Nederlanders is in 2021 bekend met concept private lease. Toch stapt lang niet iedere Nederlander over op dit concept. Uit cijfers van de jaarlijkse GfK Private Lease Monitor blijkt dat een belangrijke reden hiervoor de (te) lage inschatting van de huidige mobiliteitskosten is. Nederlandse automobilisten hebben moeite om hun autokosten per maand goed in te schatten, en dan met name afschrijving en onderhoud.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716