Nieuwsbrief week 24
Haringparty van Crawford & Company zeer geslaagd
Voor het eerst in drie jaar vond de Haringparty weer plaats op de voor alle gasten vertrouwde locatie, de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ te Rotterdam. Niels de Kock en Rob Kleinveld heetten alle gasten van harte welkom op de Haringparty 2022.
Lees verder
Geen lozingen van resten lading door schepen Tata Steel geconstateerd
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft, samen met andere toezichthouders, geen illegale lozingen geconstateerd door schepen bij het laden of lossen bij Tata Steel. Dat schrijft de ILT in een onderzoeksrapport dat vandaag door staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het varen met een bevuild dek is niet verboden, het schoonvegen van een bevuild dek waarbij de resten van een lading in de haven of zee belanden wel.
Lees verder
Gedegen van start in de letselschadepraktijk?
Bent u een startende letselschadeprofessional? Of heeft u een collega die snel ingewerkt moet worden? Dit is uw kans! In de Leergang Letselschade (start september) staat het hele proces van de letselschadebehandeling en aansprakelijkheids- en schadevergoeding(srecht) centraal. Een mix van bijeenkomsten & zelfstudie. Binnen 1 maand afgerond!
Lees verder
Oorlog in Oekraïne treft net herstelde economie
De Nederlandse economie is snel hersteld na de coronarecessie. Nu drijft de oorlog tegen Oekraïne de energieprijzen op en staat de wereldhandel onder druk. De e economische groei in Nederland dit jaar valt nagenoeg stil. Over het gehele jaar blijft alsnog een groei over van 2,8%, vooral door het forse herstel eind 2021. Vanaf eind dit jaar trekt de economie weer aan.
Lees verder
Bestuurswisselingen bij HDI Global SE
HDI bestuurslid Jens Wohlthat gaat eind september met pensioen en draagt zijn taken over aan David Hullin. Andreas Luberichs verlaat HDI Global na de voltooiing van de transformatie van de Duitse organisatie. Dr. Barbara Klimaszewski-Blettner neemt zijn taak over en wordt verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten.
Lees verder
Vertrouwen centraal tijdens NARIM Congres 2022
Niet in de Randstad, maar in het Inspyrium in Cuijk. De soms behoorlijke reisafstand weerhield de ruim 350 congresgangers er niet van om vol enthousiasme deel te nemen aan het NARIM Congres 2022 dat op 2 juni plaatsvond. Het Inspyrium inspireerde niet alleen, het was een natuurlijke en duurzame omgeving waar ook kennisdelen en netwerken centraal stond.
Lees verder
Elke 5 seconden een snelheidsboete
In 2021 werden bijna 6,7 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven in ons land. De meeste overtredingen worden gemaakt in Stichtse Vecht, gevolgd door Rotterdam, Haarlemmermeer, Utrecht en Amsterdam. Deze vijf gemeenten samen waren vorig jaar zelfs goed voor een kwart van alle Nederlandse snelheidsbekeuringen. In Nederland werden er ruim 80.000 boetes uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 km te hard reden. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).
Lees verder
Aon Internationale mobiliteit: van kwantiteit naar kwaliteit
Nu de pandemie op zijn eind loopt, herwaarderen werkgevers het nut van internationale zakelijke reizen. Het reizen in Europa komt weer op gang, en de focus ligt meer op kwaliteit dan kwantiteit van de reizen. Daarnaast wordt vaker gekeken naar de inhuur van lokaal talent. Internationaal werken op afstand kan de eventuele schaarste van talent oplossen.
Lees verder
Piek in inflatie lijkt achter rug
Vorige week publiceerde het CBS nieuwe data van de consumentenprijsindex. Aggie van Huisseling en Jan-Paul van de Kerke, beiden econoom bij ABN AMRO, gaan hier verder op in. De inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) stond in mei 2022 op 8,8% jaar-op-jaar (j-o-j). Een daling ten opzichte van 9,7% in maart en 9,6% in april.
Lees verder
Uitreiking VNAB young talent award op 22 september
Op donderdag 22 september reikt de VNAB haar eerste young talent award uit; dé award voor young professionals binnen de (groot) zakelijke verzekeringsmarkt die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt. Op 27 juni worden de halve finalisten bekendgemaakt.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716