Nieuwsbrief week 23
Prikkelende discussies en verrassende inzichten op congres 60 jaar ARAG
Prikkelende discussies en verrassende inzichten over recht en maatschappij op congres 60 jaar ARAG. Hoe komen we tot een inclusieve en rechtvaardige samenleving? Welke rol speelt toegang tot het recht daarbij? Over deze en andere vragen spraken Prinses Laurentien van Oranje en andere prominente internationale experts tijdens het jubileumcongres van ARAG. De juridisch probleemoplosser vierde het 60-jarig bestaan in de Beurs van Berlage in Amsterdam onder het thema ‘Making a difference’.
Lees verder
Rotterdam Maritime Capital of Europe verwelkomt Hienfeld als 60e lid
Dit jaar bestaat Rotterdam Maritime Capital of Europe (RMSC) niet alleen zeven jaar, men mag nu ook Hienfeld verwelkomen als het 60e lid in de maritieme zakelijke dienstverlening community.
Lees verder
NIS, de VJPP en de LSA bundelen voor het eerst hun krachten
NIS, de VJPP en de LSA bundelen voor het eerst hun krachten en organiseren op donderdag 23 juni in het Spoorwegmuseum te Utrecht een gezamenlijke bijeenkomst. Het evenement was binnen 24 uur volgetekend en zij gaan dan ook uit van een succes.
Lees verder
Siri Qvist van Delft University of Technology wint NIPV-VVBA-scriptieprijs
Siri Qvist van Delft University of Technology heeft met een scriptie over een circulaire aanpak voor een brandveilig ontwerp van massieve houten gebouwen de NIPV-VVBA-scriptieprijs 2022 gewonnen.
Lees verder
Adfiz opent Midjaarsbijeenkomst met speech door voorzitter Roger van der Linden
Vanmiddag is in Laren de eerste Adfiz Midjaarsbijeenkomst. Een netwerkevenement waar de gehele branche - Adfiz-leden, verzekeraars, toezichthouders, vakmedia, etc. - elkaar ontmoeten. Deze eerste editie is geopend met een speech door voorzitter Roger van der Linden.
Lees verder
De wereld van schadeherstel door de ogen van de jeugd
Ook de jeugd raakt steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid en dat wordt door Novanet alleen maar aangemoedigd. Om die reden heeft schadehersteller Novanet een aantal jongeren gevraagd om op geheel eigen wijze de wereld van herstel te ontdekken. Dit heeft geresulteerd in een miniserie waarvan hier de eerste aflevering te zien is.
Lees verder
RSA Nederland benoemt Matthijs de Jong tot Claims Leader
RSA Nederland, de Nederlandse tak van de verzekeringsgroep RSA Luxembourg S.A., heeft de benoeming van Matthijs de Jong tot Claims Leader bekendgemaakt.
Lees verder
ARAG wint rechtszaak met mogelijk grote impact op de luchtvaart
Een uitspraak van de kantonrechter Den Haag helpt gedupeerde passagiers om na twee jaar toch geld terug te krijgen van luchtvaartmaatschappijen. Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG spande namens haar klanten een rechtszaak aan. De uitspraak heeft mogelijk grote gevolgen voor de luchtvaart- en reisbranche.
Lees verder
wefox benoemt Hanna Jacobsson tot lid Raad van Bestuur
wefox, de in Berlijn gevestigde online verzekeringsmaatschappij, heeft Hanna Jacobsson benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Jacobsson wordt met onmiddellijke ingang niet-uitvoerend bestuurder.
Lees verder
Vierde Advies in Cijfers verschijnt vandaag
De editie 2022-2023 van Advies in Cijfers is vandaag tijdens de Adfiz Midjaarsbijeenkomst verschenen. Ook in deze editie laten we zien wat de omvang, het belang en de impact van onafhankelijk financieel advies in Nederland is. Diverse nieuwe inzichten zijn toegevoegd, onder meer over duurzame ontwikkeling, digitalisering en adviesdrempels.
Lees verder
Lars Friese in Raad van Bestuur van de Geneva Association
De Geneva Association heeft na de algemene vergadering van 2022 twee belangrijke ontwikkelingen aangekondigd. De verkiezing van nieuwe leden van de Raad van Bestuur (RvB) en de aansluiting van de Geneva Association bij de Principles for Sustainable Insurance (PSI) van het United Nations Environment Programme-Finance Initiative (UNEP-FI).
Lees verder
Vernieuwd Adfiz Prestatie Onderzoek
Het Adfiz Prestatie Onderzoek is vernieuwd. Ruim 20 jaar onderzocht Adfiz de kwaliteit van verzekeraars. Dit onderzoek is volledig vernieuwd. Voortaan krijgt niet de verzekeraar met het hoogste rapportcijfer het podium, maar gaan we verbeterinitiatieven van verzekeraars beoordelen, belonen en een podium geven. De prijsuitreiking blijft op de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst.
Lees verder
Reinoud Wolferink verruilt SAA voor Nedasco Verzekeringen
Nedasco Verzekeringen heeft Reinoud Wolferink (34) als Sluiter Multibranche op de afdeling Serviceteam Zakelijk aangenomen. Hij komt bij SAA Verzekeringen vandaan.
Lees verder
Stijgende kosten deze zomer de belangrijkste uitdaging voor reizigers
De International Vacation Confidence Index van Allianz Partners constateert dat hoewel het reisvertrouwen hoog is, meer mensen van plan zijn om deze zomer in eigen land te blijven dan naar het buitenland te reizen, ondanks steeds minder Covid-19-beperkingen.
Lees verder
Wijzigingen in Beazley's International Management Liability Team
Beazley, een gespecialiseerde verzekeraar met drie decennia ervaring op het gebied van acceptatie en schadediensten, heeft aangekondigd dat Catherina MacCabe, Focus Group Leader International Management Liability (IML), met pensioen gaat en dat Oliver Wheeler haar vanaf 1 juli 2022 zal opvolgen. Emma Pereira is ook gepromoveerd tot Product Leader.
Lees verder
Risk Management in een veranderende wereld
Op 15 en 16 juni organiseert Commercial Risk het Global Programmes Congres in het Leonardo Royal London Tower Bridge Hotel. Marktexperts zullen in verschillende lezingen en paneldiscussies adviezen geven hoe risico- en verzekeringsmanagers hun global programmes en captives kunnen gebruiken om succesvol door deze turbulente tijd te navigeren.
Lees verder
Minister Kaag presenteert agenda duurzame financiering
De transitie naar een duurzame economie is van enorm belang in deze tijd. Als financier en investeerder is de financiële sector onmisbaar voor een meer duurzame economie. Uiterlijk eind dit jaar dienen financiële instellingen hun actieplannen te presenteren voor hun bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Dit schrijft minister Kaag van Financiën vandaag in haar beleidsagenda voor duurzame financiering.
Lees verder
Verhoogd risico cyberveiligheid binnen de juridische sector
SecurityHQ, een wereldwijde expert in computerbeveiliging, heeft onderzoek gedaan naar de cybersecurity binnen advocatenkantoren. Van de 40 onderzochte kantoren gaf 75% aan het slachtoffer te zijn geweest van een cyberaanval en bij 23 van de rechtstreeks getroffen kantoren werd voor meer dan 4,7 miljoen euro aan geld van cliënten gestolen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716