Nieuwsoverzicht week 22
NARIM verrast Adri van der Waart met overhandiging van de NARIM Award 2022
Tijdens het NARIM Congres in het Inspyrium te Cuijk werd gisteren traditiegetrouw de NARIM Award uitgereikt. Dit jaar ging de Award naar voormalig voorzitter van NARIM Adri van der Waart, die eind maart de voorzittershamer overdroeg aan Albert van Haastrecht.
Lees verder
Dit zijn de NIVRE jubilarissen van 2022
Sinds de start van het NIVRE in december 1991 zijn er meer dan 3000 schade-experts ingeschreven in het Register van het NIVRE. De titel NIVRE Register-Expert krijg je niet zomaar, deze verkrijg je op basis van jarenlange ervaring, gedegen opleiding, het op peil houden van de verworven kennis en onbesproken gedrag.
Lees verder
Blog: Letselschade veroorzaakt door paarden
Karin Kamps is sinds 2005 advocaat en werkzaam als letselschadeadvocaat bij Yspeert advocaten. Recent heeft Karin een blog geschreven over letselschade veroorzaakt door paarden. Wie is hiervoor aansprakelijk en wordt de schade altijd volledig vergoed?
Lees verder
ARAG viert jubileumjaar met nieuwe verzekeringsproducten
Meer keuzevrijheid om je dekking te bepalen, hoogwaardige rechtsbijstand door de beste juridisch specialisten en een aantrekkelijke premie. Dat zijn de belangrijkste voordelen van drie nieuwe particuliere rechtsbijstandverzekeringen, die ARAG vandaag introduceert. Deze verzekeringen zijn vanaf 7 juni af te sluiten bij een vernieuwd intermediair-portaal.
Lees verder
Koningin Máxima bij platformbijeenkomst Wijzer in geldzaken over financiën
Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 22 juni in theater Diligentia in Den Haag aanwezig bij de jaarlijkse platformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken met als thema “Op gedrag kun je rekenen”. De bijeenkomst gaat over wetenschappelijke gedragsinzichten om gezond financieel gedrag te stimuleren. Minister Kaag van Financiën is ook aanwezig.
Lees verder
De McLarens BBQ dit jaar bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik
Op 29 juni organiseert McLarens een midzomer BBQ voor relaties bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Dit jaar is er geen seminar of specifiek onderwerp, maar is er juist gekozen om ongedwongen met elkaar te kunnen bijpraten.
Lees verder
Jan-Hendrik Erasmus benoemd tot CFO van Athora Nederlands
Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) heeft vandaag aangekondigd dat Jan-Hendrik Erasmus met ingang van 13 juni 2022 is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur (Chief Financial Officer) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft zijn benoeming goedgekeurd en de Ondernemingsraad van Athora Nederland heeft een positief advies uitgebracht. Jan-Hendrik volgt Jim van Hees op, die in juni 2021 werd benoemd tot interim CFO van de onderneming.
Lees verder
CCV congres ‘Eén front tegen criminaliteit’
Cybercriminaliteit, mobiel banditisme en ondermijning zijn vormen van criminaliteit waar ondernemers mee te maken hebben. Alleen als ondernemers en overheid samenwerken, kan men een veilig klimaat creëren. Wat gebeurt er al en wat kan nog beter? Dat wordt gedeeld tijdens het CCV congres 'Eén front tegen criminaliteit'.
Lees verder
Verbond onderzoekt de impact van corona op het aantal ziekmeldingen
Zoekend naar de impact van corona op het aantal ziekmeldingen en de gemiddelde ziekteduur is het Verbond in de data van verzuimverzekeraars gedoken. Vooral Omikron heeft voor een toename in het aantal ziekmeldingen gezorgd.
Lees verder
Mentale gezondheid jongeren afgenomen
In 2021 was 18 procent van de 12- tot 25-jarigen psychisch ongezond. In 2019 en 2020 was dit nog 11 procent. Vooral vrouwen en jongvolwassenen hadden in 2021 vaker te maken met psychische klachten dan daarvoor. Jongeren voelden zich onder andere vaker neerslachtig en somber. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS, een onderzoek waarin mensen vragen beantwoorden over onder meer het psychisch welbevinden.
Lees verder
Bijeenkomst LetselVrouwen 2022 op 29 september
Op 29 september komen de LetselVrouwen weer bij elkaar voor het jaarlijkse netwerkevent. Het event is voor alle vrouwen die professioneel actief zijn in de letselschadebranche. LetselVrouwen wil samenwerken vanuit de verschillende disciplines in de letselwereld stimuleren.
Lees verder
Meer affectieschade uitgekeerd in 2020
In 2020 hebben verzekeraars zo’n tien miljoen euro aan affectieschade uitgekeerd, tegenover zes miljoen euro in 2019. In 2020 was het bedrag hoger door een toename in de gemiddelde schadelast. Uit een uitvraag van het Verbond van Verzekeraars onder zijn leden blijkt bovendien dat de afwikkeling snel en soepel verloopt.
Lees verder
NN Bank wint Gouden Lotus Award voor Gezond Wonen platform
Donderdag is bekend gemaakt dat Nationale-Nederlanden Bank de Gouden Lotus Award 2022 in de categorie Innovatie Dienst consument-ondernemer heeft gewonnen. Het Gezond Wonen platform heeft in deze categorie de meeste stemmen ontvangen van financieel adviseurs in Nederland.
Lees verder
Rookmelders verplicht: wat betekent dit voor de verzekeringsdekking?
Bij zes op de tien branden met een dodelijk slachtoffer als gevolg is er geen rookmelder aanwezig. Per 1 juli 2022 moeten alle huizen, zowel koop als huur, op iedere verdieping verplicht minstens één goedgekeurde rookmelder hebben. Deze maatregel zou het aantal (dodelijke) slachtoffers moeten verminderen. Pricewise legt uit wat het wel of niet hebben van een rookmelder in de toekomst betekent voor de dekking van je verzekering.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716