Nieuwsbrief week 21
RVO voert WTS herstelactie uit in het voordeel van gedupeerden
Ongelukkigerwijs zijn gelijke gevallen niet altijd gelijk behandeld bij de afhandeling van aanvragen voor tegemoetkoming voor de waterschade die was ontstaan na de enorme regenval in Limburg in juli 2021. Het gaat hier om tegemoetkoming voor particulieren op grond van de Wet Tegemoetkoming Schade bij Rampen (WTS). RVO gaat een herstelactie uitvoeren om alsnog op uniforme wijze de gedupeerden financieel tegemoet te komen. Dit zal in het voordeel van de gedupeerden uitpakken.
Lees verder
Hoeijmakers Groep treedt toe tot NLG
Hoeijmakers Groep uit Kessel treedt toe tot NLG Groep. In de ledenvergadering van mei 2022 is Hoeijmakers Groep voorgedragen en alle leden hebben ingestemd. Door het toetreden van Hoeijmakers tot NLG versterkt NLG haar landelijke spreiding. Minstens zo belangrijk is dat het kantoor dezelfde waarden nastreeft als de andere leden van NLG.
Lees verder
Uw opleider op het gebied van (personen)schaderecht
Als schadeprofessional uw kennis updaten? Volg een bijeenkomst van Studiecentrum Kerckebosch! Kies bijvoorbeeld voor de cursus Kinderen en letselschade, de Update Verzekeringsrecht of start met de leergang Specialist Personenschade: geschillenbeslechting & procesvoering. Accreditatie NIVRE PE- en NOvA PO-punten zijn toegekend of in aanvraag. Bekijk het aanbod en maak uw keuze.
Lees verder
Brandrisico’s bekend maar genegeerd
Uit onderzoek van Aegon blijkt dat Nederlanders de brandrisico’s in hun huis wel kennen, maar die toch bewust nemen. Grote boosdoeners zijn telefoonopladers en onbeheerde pannen op het vuur. Jongeren, huizenbezitters en mensen in dichtbevolkte gebieden tonen zich het meest bezorgd.
Lees verder
Nationale-Nederlanden en The Green Village starten partnerschap
De noodzaak tot innoveren heeft geleid tot een partnerschap van Nationale-Nederlanden (NN) en The Green Village (TU Delft), een proeftuin voor duurzame innovatie in de gebouwde omgeving.
Lees verder
Aantal gemelde autovernielingen in 10 jaar tijd gehalveerd
De afgelopen tien jaar is het aantal door de politie geregistreerde autovernielingen met 52 procent afgenomen. Tegelijkertijd werden er relatief gezien juist meer zaken opgelost. Dit blijkt uit onderzoek van autoverzekeringsvergelijker Slimster, op basis van CBS-data. Slimster concludeert tevens dat je auto in Overijssel en Drenthe het veiligst staat.
Lees verder
Sedgwick organiseert product safety and recall webinar
​Donderdag 26 mei wordt de Sedgwick's 2022 product safety and recall webinar georganiseerd. Hierbij worden essentiële inzichten en analyses gegeven voor het beperken van het recall-risico.
Lees verder
Snelle brandmelding van levensbelang bij woningbrand
Het snel opmerken van brand en inschakelen van de brandweer vergroot de overlevingskans bij woningbrand, blijkt uit onderzoek van NIPV en teams Brandonderzoek van de veiligheidsregio’s. In de analyse is gekeken naar in totaal 538 incidenten met reddingen of dodelijke slachtoffers. Niet-zelfredzame ouderen lopen het meeste risico op overlijden door woningbrand. Rookmelders kunnen helpen om een brand eerder op te merken.
Lees verder
Victor Bosch per 1 juni naar Sedgwick
Op 1 juni aanstaande treedt Victor Bosch als expert binnen de vakgroep property in dienst bij Sedgwick. Victor zal vanuit kantoor Rotterdam werken.
Lees verder
Global Insurance Report: Een doorslaggevend decennium voor verzekeringen
Dinsdag 24 mei publiceerde Allianz zijn nieuwste Global Insurance Report, een analyse van de ontwikkelingen in de verzekeringsmarkten over de hele wereld . Volgens het rapport stegen de premies in 2021 wereldwijd met 5,1% in 2021 (leven +4,4%, schade +6.3%), dankzij een sterke economische wind mee, toenemend risicobewustzijn en ongekend hoge spaartegoeden door de aantrekkende markt.
Lees verder
Zurich Benelux heeft het evenementenseizoen officieel geopend
Vorige week, donderdag 19 mei, heeft Zurich haar partners ontvangen op Landgoed Te Werve Buiten in Rijswijk voor de jaarlijkse Broker BBQ en Zurich heeft daarmee het evenementenseizoen geopend.
Lees verder
De toekomst van de arbeidsmarkt binnen de verzekeringsbranche
Op donderdag 23 juni organiseert de VNAB in samenwerking met de HR commissie een bijeenkomst over het vraagstuk hoe de toekomst van de arbeidsmarkt eruit ziet en wat dit betekent voor uw organisatie én voor onze branche.
Lees verder
Geen risicobereidheid zonder risicobewustzijn
Het begrip risicobereidheid is Defensie niet vreemd, militairen moeten immers in staat zijn hun werk onder moeilijke en gevaarlijke omstandigheden te doen. De bereidheid risico’s te nemen veronderstelt dat die risico’s zijn onderkend en geanalyseerd. Als dat niet zo is, kan risicobereidheid verworden tot onachtzaamheid en roekeloosheid, met alle negatieve gevolgen van dien. Dit concludeert de Inspectie Veiligheid Defensie in haar onderzoek naar een voorval met een verkenningsboot.
Lees verder
Norwegian Air Shuttle benoemt Allianz Partners als Europese dienstverlener
Allianz Partners, marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening, is door Norwegian Air Shuttle aangesteld als aanbieder van reisverzekeringsproducten en -diensten in heel Europa. Klanten van het Scandinavische Norwegian Air Shuttle kunnen nu bij hun vliegticket een reisverzekering afsluiten, die wordt aangeboden door Allianz Partners. De samenwerking wordt in 2022 uitgerold naar andere Europese markten.
Lees verder
Paul Peerdeman naar Ergo als Head of Marine The Netherlands
Paul Peerdeman maakt per 1 juli de overstap naar Ergo als Head of Marine The Netherlands, met de opdracht een verdere ontwikkeling en uitbreiding te realiseren van de Marine portfolio in Nederland.
Lees verder
NLE groeit door naar 24 leden
Nadat er vier nieuwe bureaus tot de NLE zijn toegetreden in april, volgden nog eens drie kantoren dat voorbeeld in mei. Daarmee bestaat de NLE uit 24 leden. De kantoren die zijn toegetreden zijn Haartsen Letselschade, Helder bij Letselschade en Ratio Letselschade.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716