Nieuwsoverzicht week 20
Financieel en fiscaal adviseurs gaan verduurzaming MKB aanjagen
Tijdens het succesvolle symposium van het HAN associate lectoraat Sustainable Finance & Tax presenteerde associate lector dr. Fred de Jong het Financieel Advieswiel om financieel en fiscaal adviseurs te helpen duurzaamheidsadvies concreet te maken.
Lees verder
VNAB organiseert Moments That Matters op donderdag 30 juni
Traditiegetrouw proost de VNAB samen met relaties op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit keer klinkt 2023 voor de VNAB echter te ver weg en is besloten om het event Moments That Matters te organiseren. De VNAB wil dan samen met branchegenoten het glas heffen op de zomervakantie.
Lees verder
Rendez-Vous d’Expertise: Trotser en zichtbaarder
Circa 1100 NIVRE Register-Experts bezochten afgelopen woensdag in Vianen het Rendez-Vous d’Expertise. Dit keer een totaal andere opzet dan anders. Geen aparte lezingen voor de branchegroepen, maar een centraal programma dat plaatsvond in een grote zaal en via tal van schermen in andere zalen gevolgd kon worden.
Lees verder
Fixico gaat een samenwerking aan met Zego
Het digitale autoschadeherstelplatform Fixico wat zich richt op het vinden van de juiste hersteloplossing voor zakelijke klanten, berijders en schadeherstelbedrijven, gaat een samenwerking aan met Zego, een nieuwe en zeer aansprekende partner en het eerste insurtech bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat de ‘unicorn’ status heeft bereikt.
Lees verder
Rolf Groen gestart als Cyber Broker bij Aon
Deze maand is Rolf Groen gestart als Cyber Broker bij Cyber Solutions team van Aon. Na ruim 2 jaar met veel plezier als advocaat te hebben gewerkt bij Cox Ten Bruggencate Advocaten, een niche kantoor gespecialiseerd in transport, logistiek, handel, verzekering en aansprakelijkheid, is de overstap naar de verzekeringsbranche voor hem een mooi vervolg in zijn carrière.
Lees verder
Meeste verzekeraars doen onvoldoende voor biodiversiteit
Zes van de negen grootste verzekeraars in Nederland hebben een te beperkt beleid om biodiversiteit te beschermen en herstellen, ondanks dat ze zich bewust zijn dat biodiversiteitsverlies een financieel risico is. Dat verhindert effectieve actie en impact, blijkt uit nieuw onderzoek dat IUCN NL in samenwerking met de Eerlijke Verzekeringswijzer deed. De verzekeraars kunnen meer doen voor biodiversiteit door met hun investeringen de overgang naar een duurzamer, plantaardiger voedselsysteem te ondersteunen.
Lees verder
Floor van Workum maakt overstap van Vista naar Unigarant
Per 1 juni wordt Floor van Workum de nieuwe CEO bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Op dit moment is zij de CEO van Vista Hypotheken en hoofd Energietransitie Retail bij Rabobank. Van Workum wordt tevens lid van het ANWB-directieteam en directievoorzitter UVM en Reis en Rechtshulp.
Lees verder
Elektrische auto verzekeren gemiddeld 230 euro per jaar duurder dan benzine
Als je overstapt van een benzineauto naar een elektrische auto, betaal je ruim 200 euro per jaar meer voor je autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.
Lees verder
Rob Vissers, manager Personenschade Nh1816, breidt takenpakket uit
Naast het aansturen van de Personenschade afdeling is Rob Vissers per 1 mei 2022 ook verantwoordelijk voor de afdeling Schade materieel. Hans de Waard (tot 1 mei manager schade materieel) blijft operationeel nauw betrokken en zal zijn expertise blijven inzetten voor de inhoudelijke zwaardere schadedossiers.
Lees verder
Start van de SAR Academy op 29 juni
Elk jaar organiseert de Stichting Assurantie Registratie (SAR) masterclasses en workshops voor adviseurs die niet zijn ingeschreven in een van de door de SAR beheerde registers. Die masterclasses worden georganiseerd door de SAR Academy die eind juni weer van start gaat.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716