Nieuwsoverzicht week 19
Winnaar van de Geneva Association Women in Insurance Award 2022
De jaarlijkse prijs is een erkenning voor vrouwelijke leiders in het verzekeringswezen die met hun werk een positieve invloed hebben op de samenleving en aantonen dat verzekeren een positieve kracht kan zijn.
Lees verder
Harvard Onderhandelen in letselschadezaken
Heeft u te maken met vastgelopen letselschadezaken? Zaken waarin de emoties hoog oplopen, standpunten zijn ingenomen, slecht wordt geluisterd of de dossierbehandeling wordt vertraagd? In de nieuwe meerdaagse training Harvard Onderhandelen in letselschadezaken leert u probleemoplossend onderhandelen, zodat u de letselschaderegeling met een positief resultaat kunt afsluiten.
Lees verder
Wie is aansprakelijk voor de kosten als er gevaarlijke lading wordt gemorst
In februari van dit jaar heeft de kantonrechter van de Rechtbank Rotterdam zich gebogen over de Overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR). Wendy van den Nouland werkt sinds 2014 bij Van Traa binnen de praktijkgroep Transport & Logistiek en heeft zich gespecialiseerd in het (internationaal) wegvervoer en de logistiek. Zij gaat in op deze interessante casus.
Lees verder
Elektrische wagens vaker betrokken bij ongeval met gewonden
Uit een analyse uitgevoerd door het Belgische VTM nieuws blijkt dat elektrische wagens in België vaker betrokken zijn bij een ongeval met gewonden dan andere auto's. VTM nieuws heeft ruim 140.000 ongevallen onderzocht in de periode 2017 en 2020. Opvallend is dat deze conclusie overeen komt met de Nederlandse gegevens. Waarom er zowel in België als Nederland meer ongelukken met elektrische auto's zijn is vooralsnog niet duidelijk.
Lees verder
DEKRA realiseert omzetstijging van bijna 11 procent
Ondanks de enorme economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie, verwacht DEKRA voor het komende boekjaar een groei van rond de vijf procent. Het aantal medewerkers zal naar verwachting met meer dan 1.000 stijgen. In het tweede jaar van de pandemie bleek hoe veerkrachtig de organisatie is: de omzet steeg met 10,9 procent naar meer dan 3,5 miljard euro 2021.
Lees verder
Nederlander beschermt fiets niet goed genoeg tegen diefstal
Vorig jaar zijn er 553.116 personen slachtoffer geworden van fiets- en e-bikediefstal, blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2021. Dit is een stijging van bijna 43% ten opzichte van 2019. Pricewise licht toe wat Nederlanders kunnen doen om hun fiets beter te beschermen tegen diefstal.
Lees verder
Michel de Ridder ontvangt Amerikaanse 'Industry Defender Award'
Op 5 mei heeft Advocaat mr. Michel J.J. de Ridder, partner bij KBS Advocaten, als eerste Nederlandse Advocaat de ‘Industry Defender Award’ van het Amerikaanse Medical Professional Liability (MPL) Association’ in ontvangst genomen. De Award wordt uitgereikt aan advocaten als erkenning voor hun bijdrage aan de verdediging en uitzonderlijke steun aan de MPL-industrie.
Lees verder
Werknemers willen graag bij hun huidige werkgever blijven
Nederlandse werknemers willen graag bij hun huidige werkgever blijven, vooral als zij zich tijdens de pandemie gesteund voelden. Zeven van de tien (68%) werknemers zijn van plan om de komende twee jaar bij hun huidige werkgever te blijven. Dit is het hoogste percentage sinds 2013 (68%), en hoger dan het percentage van vóór de coronapandemie (62%), zo blijkt uit onderzoek van WTW, een wereldwijd adviesbureau.
Lees verder
Stadermann Luiten benoemt Matthijs Stevens en Wouter Knoester tot partner
Stadermann Luiten Advocaten heeft Matthijs Stevens en Wouter Knoester tot partner benoemd. Matthijs en Wouter hebben zich in de afgelopen jaren in verschillende opzichten een aanwinst voor het kantoor getoond. Met hun benoeming worden zij daarvoor beloond en wordt de maatschap verder versterkt.
Lees verder
Snelle batterijtest voor elektrische en hybride voertuigen
DEKRA lanceert een nieuw, gepatenteerde batterijtest voor elektrische en hybride voertuigen. In slechts vijftien minuten is er een duidelijk zicht op de overblijvende capaciteit en gezondheidstoestand van de tractiebatterij van een voertuig.
Lees verder
Richard Bakker naar HDI Global SE Nederland als Lead Underwriter Cyber
Per 1 juni 2022 treedt Richard Bakker in dienst bij HDI Global SE Nederland waar hij als Lead Underwriter Cyber aan de slag gaat.
Lees verder
Historisch laag aantal faillissementen in april
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in april 71 bedrijven minder failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Het aantal faillissementen lag op het laagste niveau sinds de start van de statistiek in 1981.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716