Nieuwsoverzicht week 18
FvActueel: adviseren en ethiek
Op 19 mei organiseert de Federatie van Assurantieclubs en alle bij de Federatie aangesloten assurantieclubs voor het eerst in het bijna 75-jarig bestaan een hybride evenement. Het onderwerp is ‘#FvActueel: adviseren en ethiek’. Voorzitter Bert Sonneveld, ontvangt centraal Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie bij Kifid, en Joram Verstoep, advocaat bij Wieringa Advocaten. Aansluitend gaat de discussie regionaal verder bij iedere assurantieclub.
Lees verder
DNB komt met ’Check je biljet’-app voor controle eurobiljetten
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee het nog makkelijker is eurobiljetten te controleren op echtheid.
Lees verder
Eric Ligtelijn treedt als schade-expert in dienst van Arntz | van Helden
“New start, new challenge!” Na bijna veertien jaar maakt Eric Ligtelijn een overstap van Aon Risk Solutions naar Arntz | van Helden. Als schade-expert versterkt hij daar vanaf 1 mei de afdeling Landmaterieel.
Lees verder
Onderhouds- en schadeherstelmarkt transparant maken met Costify
Schade-experts Dennis Overdam en Jorik Fok, bekend van 3.0 Expertise en 3.0 Herstel, hebben een nieuw initiatief gelanceerd om vraag en aanbod in aannemingswerkzaamheden bij elkaar te brengen. Onder de naam Costify willen de twee het proces van offerte aanvragen en een aannemer inschakelen vergaand digitaliseren en versnellen.
Lees verder
Karin Bos nieuwe divisievoorzitter Schade & Inkomen bij Achmea
Achmea heeft Karin Bos per 9 mei 2022 benoemd tot voorzitter van de divisie Schade & Inkomen. Zij is sinds 2016 directeur Schade Particulieren binnen deze divisie. Bos volgt Michiel Delfos op die recent is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Achmea.
Lees verder
Kifid: registratie persoonsgegevens niet standaard 8 jaar
Wanneer er sprake is van fraude dan kan een financiële dienstverlener besluiten om de persoonsgegevens van de betrokken consument te registreren. In een op dinsdag 4 mei gepubliceerde uitspraak van de Geschillencommissie van Kifid wordt geconcludeerd dat de registratie van de persoonsgegevens gerechtvaardigd is, maar dat de duur van de registratie moet worden beperkt.
Lees verder
Resultaat Nh1816 omhoog geschoten naar 202,7 miljoen
In januari meldde Nh1816 al een zeer bevredigend jaarresultaat over 2021. Woensdag heeft Nh1816 zijn jaarverslag 2021 uitgebracht met de definitieve resultaten. Het totaal resultaat na belastingen is van € 49,6 miljoen naar € 202,7 miljoen geschoten.
Lees verder
De pandemie heeft geleid naar een groter verlangen naar duurzaam reizen
De pandemie heeft geleid tot een groei van het aantal milieubewuste consumenten, met een grotere lust voor milieuvriendelijke reizen. Nu we een nieuw tijdperk ingaan, denken veel reizigers over de milieu-impact van hun reizen en nemen ze meer verantwoordelijkheid voor hun eigen impact op het milieu [i]. De hernieuwde focus op duurzamere reizen was een belangrijk thema dat dit jaar naar voren kwam op de Global Travel Summit van Allianz Partners.
Lees verder
Thomas van der Weiden operationeel directeur bij QBuild
Na een carrière van ruim 15 jaar bij partnerbedrijf Dolmans Calamiteiten Diensten, is Thomas van der Weiden per 1 mei aangesteld als operationeel directeur bij QBuild calamiteiten herstel.
Lees verder
Zicht op Zaken; de videopodcast-serie met Jaap Jongbloed
Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs start in mei met de campagne Zicht op Zaken. In deze videopodcast-serie gaat Jaap Jongbloed in gesprek met een aantal klanten van Zicht om te horen waar ze wakker van liggen en hoe ze ondernemerskansen aanpakken, maar ook hoe ze ondernemersrisico’s voorkomen.
Lees verder
Fred Koek Property, Construction & Engineering Underwriting RSA Nederland
RSA Nederland, de Nederlandse tak van de verzekeringsgroep RSA Luxembourg S.A., heeft de benoeming aangekondigd van Fred Koek als interim Property, Construction & Engineering Underwriting Leader.
Lees verder
Behoefte aan snelle verbetering automatisering is groot bij intermediair
Binnen het intermediair is de behoefte aan een snelle verbetering van de automatisering groot. Kantoren met meer fte voelen hierbij een grotere urgentie dan kleinere kantoren. Daarnaast is er veel behoefte aan verbeteringen van de automatisering op het gebied van onderhoud en nazorg. Dit zijn enkele resultaten uit het DFO Automatiseringsonderzoek 2022.
Lees verder
Gaan een goede werksfeer en succes daadwerkelijk hand in hand met elkaar?
Werknemers zijn er niet altijd voldoende van doordrongen dat hun personeelsbestand hun grootste kapitaal is. Met de juiste mensen op de juiste plekken kun je het als bedrijf met succes opnemen tegen je concurrenten. Het is belangrijk om eenheid in je team te creëren. Werknemers komen niet alleen bij je werken om geld te verdienen, maar willen zich ook prettig voelen bij het werk dat ze doen. Een goede werksfeer is vaak belangrijker dan de hoogte van de beloning – al moet die beloning natuurlijk wel in orde zijn.
Lees verder
CED en ABN AMRO Verzekeringen zetten samen volgende stap in digitale schade
Schademanagementbedrijf CED brengt een nieuwe, unieke vorm van digitale schadebehandeling op de markt: Instant Expertise®. Een snelle, persoonlijke én duurzame vorm van expertise, die leidt tot een hogere klanttevredenheid. In een pilot met ABN AMRO Verzekeringen worden de komende 6 maanden Property-dossiers via Instant Expertise® afgehandeld.
Lees verder
Josette Dijkhuizen hoogleraar Duurzame inzetbaarheid ondernemers
Met ingang van 1 mei 2022 benoemt Tilburg University prof. dr. Josette Dijkhuizen tot bijzonder hoogleraar ‘Duurzame inzetbaarheid van ondernemers in Nederland’.
Lees verder
Vakgarage verruilt VakPlan voor Qualified Modern Car Repair-Premium
Vakgarage gaat de uniforme kwaliteit en hospitality borgen door alle driehonderd en veertig vestigingen aan te sluiten op het Qualified-Premium programma. Hiermee komt een einde aan het VakPlan.
Lees verder
VACATURE SEDGWICK: Senior expert personenschade
Sedgwick is een internationale organisatie en marktleider op gebied van schade-expertise en schadebehandeling. In Nederland zijn we al ruim 100 jaar actief als schade-expertisebureau op alle mogelijke gebieden. Jouw 27.000 nieuwe collega's in 65 landen vertegenwoordigen verschillende achtergronden en culturen en werken vanuit de filosofie Caring Counts. Zorg dragen voor mensen en organisaties staat bij ons altijd centraal. Wij bieden een carrière aan die zowel uitdagend is als goed wordt beloond.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716