Nieuwsbrief week 16
Levent Türkmen treedt aan als bestuurslid NVGA; afscheid van Michael van Romondt
Op donderdag 14 april vond de Algemene Ledenvergadering plaats van de NVGA. Tijdens deze vergadering vond een wisseling in het bestuur plaats. Bestuurslid Michael van Romondt is na een periode van 7 jaar uit het NVGA-bestuur getreden. Levent Türkmen, Algemeen Directeur van SUREbusiness, is als nieuw bestuurslid benoemd.
Lees verder
Medische kennis voor juristen
Bij de behandeling van letselschadezaken speelt naast de juridische kennis van zaken ook de bekwaamheid op het medische vlak een rol. Een basis medische kennis en inzicht in herstelmethoden en behandeling van klachten, kan u goed van pas komen bij de afwikkeling van letselschadezaken. Daarom heeft Studiecentrum Kerckebosch drie interessante cursussen op het medische vlak voor u opgezet.
Lees verder
Openingsspeech Ron Gardenier tijdens het NVGA-congres
Donderdag 14 april was de jaarlijks ledenvergadering van de NVGA, dit jaar gehouden in het Nationaal Militair Museum te Soest. De openingsspeech werd zoals gebruikelijk door voorzitter Ron Gardenier tijdens Algemene Ledenvergadering gehouden. De toespraak kunt u hier lezen.
Lees verder
Alecto partner Context International
Sinds maart 2022 maakt Alecto deel uit van het Context International Network. Het in 2018 opgerichte bureau wordt geleid door Ruth Saeys en Bart Hertegonne en vertoont veel parallellen met Context Nederland en daarmee ook met Context International.
Lees verder
Prijzen voor Alicia Insurance en Vrieling Adviesgroep op NVGA-congres
Tijdens het NVGA-congres op 14 april 2022 vond de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs 2022 plaats. Jurylid Valentina Visser riep Alicia Insurance uit tot winnaar voor diens innovatieve ‘Embedded Insurance voor freelancers’. De NVGA AM Innovatieprijs werd voor de vierde keer uitgereikt.
Lees verder
NN in college van Deskundigen Property van de stichting Duurzaam
Duurzaamheid is voor Nationale-Nederlanden en haar onderliggende labels, al sinds jaar en dag een essentie. Een volgende stap is een actieve rol bij de verduurzaming van schadeherstel. Met het inrichten van een eigen herstelnetwerk is het nu ook mogelijk hieraan invulling te geven. Nationale- Nederlanden is om die reden nu ook toegetreden tot het College van Deskundigen Property van de stichting Duurzaam.
Lees verder
Teo Boer is per april in dienst getreden bij Hanselman Groep
Per 1 april jl. is Teo Boer bij Hanselman Groep in dienst getreden in de functie van Manager Transport & Techniek / Product Development Manager. In deze functie gaat hij het team Transport & Techniek aanvoeren en verder ontwikkelen vanuit zijn kennis van de expertisemarkt en zijn ervaringen in de Transportindustrie.
Lees verder
VLC & Partners gaat partnership aan met Bielderman Koetsier Bielderman
Bielderman Koetsier en VLC & Partners slaan de handen ineen. Met de samenwerking bouwt VLC & Partners verder als De Nederlandse Risicomanager. Voor Bielderman Koetsier is VLC & Partners een succesvolle samenwerkingspartner met veel expertise, innovatie- en inkoopkracht.
Lees verder
Athora is uitstekend gepositioneerd voor de volgende fase
Athora Groep, een verzekerings- en herverzekeringsgroep die zich richt op de Europese markt, heeft donderdag 14 april de financiële resultaten bekendgemaakt van 2021. Athora heeft vooruitgang geboekt ten opzichte van haar strategische doelstellingen en is volgens CEO Michele Bareggi uitstekend gepositioneerd voor de volgende fase van hun reis.
Lees verder
BDO Webscan: Teveel websites kwetsbaar voor cyberaanvallen
Veel bedrijven en organisaties hebben hun cybersecurity nog steeds niet op orde. Zo gebruiken veel websites verouderde technologie en zijn daarmee kwetsbaar voor cyberaanvallen. Een positieve ontwikkeling is dat het totale aantal kwetsbaarheden minder is dan voorgaande jaren. Toch kunnen nog teveel websites gehackt worden. Reden tot zorg, zeker tegen de context van het tempo waarin bestaande kwetsbaarheden worden opgelost en het dagelijks verschijnen van nieuwe kwetsbaarheden.
Lees verder
ARAG maakt al 60 jaar het recht toegankelijk
Vandaag is rechtsbijstandsverzekeraar ARAG precies 60 jaar actief in Nederland. In al die jaren groeide het van oorsprong Duitse familiebedrijf uit tot een organisatie met ruim 800 medewerkers die zich dagelijks inzetten om het recht toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen.
Lees verder
Consolidatie en meer banen gaan hand in hand in intermediaire adviesmarkt
Het aantal kantoren dat zich bezighoudt met advies en bemiddeling in financiële producten, zoals verzekeringen en hypotheken, is ook in 2021 weer verder afgenomen. Consolidatie is daarvoor de belangrijkste reden. Tegelijkertijd stijgt nog altijd het aantal mensen dat werk vindt in de adviesmarkt.
Lees verder
Meer inzicht door bundeling datakrachten NIPV en Stichting Salvage
Op vrijdag 8 april hebben Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) en Stichting Salvage een overeenkomst getekend waarin is afgesproken dat data, die betrekking heeft op branden in Nederland, door beide partijen wordt aangevuld. Door deze samenwerking ontstaat meer inzicht in mogelijke brandoorzaken.
Lees verder
Minder verkeersdoden in 2021, helft is 60 jaar of ouder
In 2021 kwamen in Nederland 582 mensen om het leven door een verkeersongeval. Dat zijn 28 verkeersdoden minder dan in 2020 en het laagste aantal sinds 2015. Het aantal mensen dat verongelukte op de motor en de bromfiets nam toe, het aantal dodelijke slachtoffers op de fiets en in de auto verminderde. Helft van verkeersdoden is 60 jaar of ouder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het aantal verkeersdoden.
Lees verder
Erik ten Brink nieuw gezicht bij BELFOR (Nederland) in Weesp
Erik ten Brink (42) is per 1 april het operationele team van BELFOR komen versterken in de functie van senior project manager. Erik werkte de afgelopen acht jaar bij Polygon onder meer in de functie van teamleider en projectmanager, en daarvoor bij het familiebedrijf Casander & Guliker.
Lees verder
Kabinet trekt 5 miljard uit voor duurzame economische groei en welvaart
Een investering van 5 miljard euro en daarnaast een reservering van 1,3 miljard euro voor in totaal 28 projecten moeten zorgen voor duurzame economische groei in Nederland. Het kabinet investeert met dit geld uit het Nationaal Groeifonds onder meer in de digitalisering van het hoger onderwijs en MBO, groene waterstofprojecten en de verbetering van de preklinische fase van kankeronderzoek.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716