Nieuwsbrief week 12
Schokkende trend in de UK: Getinte mensen betalen fors meer voor autoverzekering
De Britse consumenteninstelling Citizens Advice heeft een schokkende trend blootgelegd waaruit blijkt dat mensen van kleur fors meer betalen voor hun autoverzekering dan criminaliteits- en ongevalscijfers in een regio kunnen verklaren.
Lees verder
Het eerste jaar van het NKL; veel bereikt en ambitieus
Op 1 januari 2022 is het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) gelanceerd. In dit keurmerk zijn alle normen ondergebracht voor partijen die betrokken zijn bij de afwikkeling van letselschade. Op 17 maart 2022 gaf Arjan Loonstra van Q-Consult Insurance (QCI) een presentatie over zijn beeld uit de audits voor het NKL.
Lees verder
Verkeer en letselschade: hebt u alle kennis voorhanden?
(Weg)verkeer en letselschade zijn helaas vaak met elkaar verbonden. U hebt daarom actuele en betrouwbare kennis nodig voor het bijstaan van uw client of organisatie. Leer van goed beoordeelde en ervaren docenten uit de letselschadepraktijk, zoals mr. Ferda van Benthem, mr. Jorg van den Enden en mr. Jasper Keizer, en kies voor een bijeenkomst van Studiecentrum Kerckebosch. NIVRE PE- en/of NOvA PO-punten zijn toegekend.
Lees verder
Management Buy-Out bij letselschadebureau JBL&G
Letselschadebureau JBL&G en medisch adviesbureau MAB maken zich op voor de toekomst, met nieuwe kantoren, meer personeel, en een andere eigendomsstructuur.
Lees verder
Economische impact natuurrampen in 2021 erg groot
De impact van natuurrampen, extreem weer en klimaatgerelateerde catastrofes was in 2021 wereldwijd erg groot. Tegelijkertijd blijkt de verzekerbaarheid van de schade van dit soort gebeurtenissen lang niet altijd afdoende en werd minder dan de helft van het totale schadebedrag vergoed. De noodzaak voor organisaties en bedrijven om hun weerbaarheid tegen natuurrampen en klimaatverandering te versterken, is daarmee urgenter dan ooit.
Lees verder
Even voorstellen: Sjoerd Bruinsma
Enkele maanden terug startte Sjoerd Bruinsma als Operationeel Directeur bij Polygon. Hoogtijd om kennis te maken met de persoon achter deze uitdagende functie. Met een black belt in lean management en een berg ervaring in hoogstaande serviceverlening “zijn we ontzettend blij dat Sjoerd ervoor gekozen heeft om ons directieteam te komen verstevigen.” aldus Marlies van der Meulen-Sahni, algemeen directeur.
Lees verder
Tweede editie Risk Insurance Traineeship
Het eerste half jaar van het Risk Insurance Traineeship van de VNAB is afgerond. Samen met de trainees en begeleiders hebben ze afgelopen week tijdens de terugkommiddag teruggekeken op de eerste periode en vooruitgeblikt naar de komende tijd. De wervingscampagne voor de tweede editie van het Risk Insurance Traineeship is gestart. De VNAB hoopt in september weer met een nieuwe enthousiaste groep trainees te starten.
Lees verder
De Bureaus lanceert podcast ‘Over letsel’
De Bureaus, de aanbieder van multidisciplinaire diensten in de letselschade, heeft maandag haar eigen podcast ‘Over letsel’ gelanceerd. Deze is vanaf nu te beluisteren via de website of het Spotify account van de Bureaus.
Lees verder
Economische sancties tegen Rusland beïnvloeden schadeverzekeringssector
De economische sancties tegen Rusland zullen de groei in de schadeverzekeringssector naar verwachting aanzienlijk beïnvloeden. De algemene verzekeringssector in Rusland zal volgens GlobalData's Global Insurance Database in 2022 naar verwachting met 14% krimpen als gevolg van de crisis tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder
Interactieve workshop Aansprakelijkheid door MS Amlin bij het VNAB
Op 8 maart verzorgde MS Amlin een interactieve workshop Aansprakelijkheid bij het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716