Nieuwsoverzicht week 10
NIS kondigt uitbreiding bestuur aan
Tijdens de Algemene ledenvergadering van het NIS op donderdag 10 maart 2022 kondigde het bestuur uitbreiding aan in de persoon van Wendy Reijman. Wendy is al lange tijd actief lid van het NIS en verbonden bij de ETC. Gezien de toenemende werkzaamheden van het NIS-bestuur is het bestuur nu van 5 naar 6 leden gegaan.
Lees verder
Vertrouwen centraal tijdens NARIM Congres 2022
Het jubileumcongres, dat NARIM eind september 2021 op het ss Rotterdam organiseerde, stond in het teken van het collectief en de koers naar een succesvolle toekomst. Op 2 juni 2022 stelt NARIM de basis van het succes van het collectief centraal: vertrouwen. In jezelf, elkaar en de rol van de branche in de toekomst: ‘The state of Trust’.
Lees verder
Howden neemt Italiaanse verzekeringsmakelaar Assiteca over
Howden Group Holdings heeft op 1 maart een overeenkomst getekend voor de overname van de Italiaanse verzekeringsmakelaar Assiteca. Met deze overname wil Howden haar positie in Europa en met name in Italië verstevigen.
Lees verder
Holland Herstel Groep en Ureco starten in regio Amsterdam
Holland Herstel Groep gaat uitbreiden en openen een nieuwe vestiging in regio Amsterdam. Door de toenemende vraag van bestaande klanten om werkzaamheden uit te voeren in de regio Amsterdam en de interesse van potentieel nieuwe klanten is besloten een vestiging in de regio te starten.
Lees verder
Achmea boekt in 2021 een sterk operationeel resultaat van €585 miljoen
"Het bekendmaken van de jaarcijfers is voor Achmea altijd een bijzonder dag. Dit jaar is het anders dan anders. De tragedie in Oekraïne is het eerste waar je aan denkt als je 's morgens opstaat, het is schokkend wat er gebeurd en de gevolgen die dat heeft voor de wereld. Net als veel andere organisaties kijken we ook bij Achmea wat ze kunnen doen om te helpen", zegt Bianca Tetteroo, voorzitter van de Raad van Bestuur.
Lees verder
De branche vraagt aandacht voor Inzamelingsacties Oekraïne
De situatie in Oekraïne raakt iedereen in het hart. In de (verzekerings) branche zijn er inmiddels veel acties opgezet voor Oekraïne, maar er wordt ook aandacht gevraagd voor andere initiatieven. DUPI brengt de actie ‘Kinderen in Nood’ onder de aandacht, deze actie is opgezet door politie Midden Nederland en Triomf Tours. En zo zijn er meer (particuliere) acties met allemaal hetzelfde doel; zoveel mogelijk spullen en geld ophalen om hulp te kunnen bieden.
Lees verder
Woninginbraken met bijna kwart gedaald in 2021
Het aantal woninginbraken is in 2021 gedaald met 23%. De politie kreeg vorig jaar zo’n 23.500 meldingen binnen, in 2020 waren dat er nog ruim 30.500. Inbrekers lieten vorig jaar vooral Drenthe links liggen. Er werden in deze provincie zelfs ruim één derde minder woninginbraken gemeld bij de politie. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van Nationale Politiedata.
Lees verder
FERMA Masterclass over de richtlijn duurzaamheidsverslaglegging (CSRD)
Op 31 maart 2022, organiseert FERMA een nieuwe editie van de FERMA MasterClass serie waar een panel van experts in de praktische kant van duurzaamheidsrapportage zal duiken.
Lees verder
SmartPhort aanwezig op AMdag in DeFabrique
Op 29 maart staat de AMdag gepland. Een dag vol inspriratie, innovatie en interactie gericht op de verzekeringsbranche. SmartPhort, gespecialiseerd in schadeafhandeling van mobiele elektronica, zal dit jaar ook weer aanwezig zijn op de beurs.
Lees verder
rhion automatiseert fraudeonderzoek met FRISS Investigations
rhion, bedrijfsonderdeel van de RheinLand Versicherungsgruppe en actief in Nederland sinds 2020, heeft voor het automatiseren van hun uitdagingen op het gebied van fraudeonderzoeken gekozen voor FRISS, wereldwijd de meest geïmplementeerde oplossing voor fraude-, risico- en compliance oplossingen voor schadeverzekeraars.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716