Nieuwsbrief week 10
Wetsvoorstel Notificatieregeling: een belangrijke stap in de verduurzaming
Veel VvE’s zijn huiverig om laadpunten voor elektrische auto’s te plaatsen in inpandige parkeergarages vanwege het vermeende brandgevaar. Dat belemmert de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark. Het wetsvoorstel Notificatieregeling oplaadpunten verenigingen van eigenaars moet deze belemmering wegnemen. In deze bijdrage gaan Sanne Schauwaert en Maurits Oudenaarden (beide advocaat bij Kennedy Van der Laan) kort in op dit wetsvoorstel en de (verzekeringsrechtelijke) implicaties daarvan.
Lees verder
Nederlandse werkgevers vrezen strijd om werving en behoud van personeel
Meer dan zeven op de tien Nederlandse bedrijven (73%) verwachten dit jaar problemen te ondervinden met het aantrekken van nieuwe werknemers - bijna het dubbele van de 38% in 2020, zo blijkt uit onderzoek van WTW. Ook denken zes op de tien bedrijven (62%) dat het dit jaar moeilijk zal zijn om hun werknemers te behouden, een flinke stijging ten opzichte van 23% in 2020.
Lees verder
OPLEIDINGEN KERCKEBOSCH: Meer leren over personenschaderecht en -regeling?
U hebt actuele en betrouwbare kennis nodig voor het bijstaan van uw client of organisatie. Leer van goed beoordeelde en ervaren docenten uit de letselschadepraktijk, zoals mr. Mariken Peters, mr. Edwin Bosch en mr. Arlette Schijns, en kies voor een bijeenkomst van Studiecentrum Kerckebosch. De NIVRE PE- en/of NOvA PO-punten zijn toegekend of in aanvraag. Lees wat uw vakgenoten over ons zeggen en bekijk het aanbod.
Lees verder
Vandaag vieren wij Internationale Vrouwendag
Een dag waarop we stilstaan bij de prestaties van vrouwen, en in het bijzonder van vrouwen in de verzekeringsbranche. Ook kijken we uit naar een gelijkwaardige toekomst: een nieuwe generatie topvrouwen staat klaar!
Lees verder
Aegon geeft update over Russische en Wit-Russische beleggingen
Aegon heeft aangekondigd dat het in de toekomst niet meer zal beleggen in bedrijven uit Rusland of Wit-Rusland en heeft zijn beleid voor verantwoord beleggen dienovereenkomstig geactualiseerd. Dit beleid geldt voor alle beleggingen voor algemene rekening waarbij Aegon de volledige controle over het beheer heeft.
Lees verder
Nederlander bekijkt afgesloten verzekeringen zelden
De meeste Nederlanders bekijken hun verzekeringen niet of nauwelijks meer nadat ze deze afsluiten. Zo kijkt zo’n 40% nooit meer naar zijn reis-, inboedel- woonhuis- of aansprakelijkheidsverzekering. En ongeveer een derde neemt zijn autoverzekering na het afsluiten niet nog eens onder de loep. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeringsadviseur Aon onder ruim 1.600 consumenten in de leeftijd van 18 tot 80 jaar.
Lees verder
Achmea benoemt Michiel Delfos tot lid Raad van Bestuur en CRO
Michiel Delfos wordt per 12 april 2022 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer (CRO) van Achmea. Hij vult de vacature in die is ontstaan door het recente terugtreden van Henk Timmer.
Lees verder
Sedgwick onderzoeksprotocol coronaberoepsziekteclaim
In juni 2021 schreven Sedgwick senior-experts Frank van Helden, Vicky van Holten en Tanneke van Lindert in overleg met Chris van Dijk en Petra Oskam, partners bij Kennedy Van der Laan, een onderzoeksprotocol met betrekking tot coronaberoepsziekteclaims. Het onderzoeksprotocol werd opgesteld met een vooruitziende blik nu de claims op dat moment wél verwacht werden maar zich nog niet hadden voorgedaan.
Lees verder
Oorlog Rusland/Oekraïne vergroot risico's van wereldwijde cyberaanvallen
Cyberaanvallen op bedrijven en overheidsinstellingen zijn toegenomen na de Russische invasie in Oekraïne, waarbij het risico van overloopeffecten van cyberaanvallen tegen niet-primaire doelwitten veel groter is geworden. Er bestaat met name een verhoogd risico voor emittenten die zaken doen in deze landen of met hun regeringen, alsook voor entiteiten of landen die sancties opleggen of geacht worden in te grijpen, aldus Fitch Ratings.
Lees verder
FRISS neemt Polonious Insurance Investigations over
FRISS, softwareleverancier van fraudedetectie, risicobeperking en compliance voor schadeverzekeraars, heeft Polonious, producent van gespecialiseerde software voor fraudeonderzoek en casemanagement, overgenomen.
Lees verder
Lees hier eerste editie SCHADE magazine 2022
De nieuwe editie van het SCHADE magazine is op de deurmat gevallen. In dit nummer is het NIVRE uitgebreid aan het woord en staan er interessante artikelen in over Polygon, SAR, uitspraak over fraudeonderzoek, nieuwe mensen in het vak, columns en meer.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716