Nieuwsoverzicht week 09
Advocatenkantoren vormen collectief tegen Russische cliënten
Twintig advocatenkantoren, waaronder Kennedy van der Laan, Nysingh en Dirkzwager, vormen een collectief tegen Russische cliënten en roepen vakgenoten op de dienstverlening aan Russische partijen te weigeren. De advocatenkantoren willen hiermee voorkomen dat de belangen worden behartigd van degenen die de oorlog tegen Oekraïne faciliteren.
Lees verder
OPLEIDINGEN KERCKEBOSCH: Fraude & Privacy in de financiële sector
Kent u de privacyregels die moeten worden gevolgd bij (fraude)onderzoek en integriteits- en veiligheidszaken? En weet u op welke valkuilen u hierbij moet letten? Meld u aan voor de cursus Fraude & Privacy in de financiële sector en uw kennis is weer volledig up-to-date. NIVRE 5 PE-punten – NOvA 5 PO-punten.
Lees verder
Allianz stelt 10 miljoen beschikbaar voor humanitaire hulp
Allianz stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor humanitaire hulp. Daarvan zal het eerste miljoen naar het Duitse Rode Kruis (German Red Cross) gaan om hulp te bieden aan de inwoners van Oekraïne en de mensen die op de vlucht zijn. Daarnaast zal Allianz donaties van Allianz-collega’s verdubbelen tot maximaal 2,5 miljoen euro.
Lees verder
Letselschadebureau Kloppenburg neemt B&O Letselschade over
Letselschadebureau Kloppenburg uit Amersfoort heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van B&O Letselschade over de volledige overname van de onderneming. De overname van B&O Letselschade past in de buy-en-build-strategie van Letselschadebureau Kloppenburg.
Lees verder
Polygon en Mainstaete Groep verstevigen samenwerking
Polygon en Mainstaete Vastgoedservice hebben getekend voor een intensievere samenwerking. Mainstaete Groep is daarmee preferred supplier van Polygon geworden. Er is veel vraag naar bouwkundig herstel en door de samenwerking kan Polygon zijn klanten nog beter van dienst zijn binnen het bestaande full servicepakket.
Lees verder
ASN Autoschade gaat voor klimaatneutraal autoschadeherstel
Eind vorig jaar kondigde de stichting Duurzaam het nieuwe GroenGedaan! Plusprogramma aan. ASN Autoschade was elf jaar geleden de eerste keten die zich aansloot bij stichting Duurzaam. Nu springt ASN Autoschade opnieuw als eerste van de startblokken naar het klimaatneutraal herstellen van autoschades.
Lees verder
Oorlog, weer en COVID creëren tegenwind voor herverzekeraars
DBRS Morningstar heeft een artikel gepubliceerd met de titel ‘Oorlog, weer en COVID creëren tegenwind voor herverzekeraars na sterke resultaten van 2021’, waarin de resultaten van 2021 worden besproken voor een selectie van grote wereldwijde aanbieders van property and casualty (P&C) herverzekeringen.
Lees verder
Betere voorlichting over online gebruik van gegevens van internetgebruikers
Bedrijven, instellingen en overheden moeten mensen beter voorlichten hoe zij hun gegevens online gebruiken. Dat vinden de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Commissariaat voor de Media (CvdM). Zij starten daarom een onderzoek naar hoe bedrijven, instellingen en overheden internetgebruikers kunnen informeren op een manier die iedereen begrijpt.
Lees verder
NOvA reageert op de situatie in Oekraïne
De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) heeft met grote zorgen kennisgenomen van de zich snel verslechterende situatie in Oekraïne. Samen met ruim 40 Europese balies heeft de NOvA vanuit de CCBE en de IBA een scherpe veroordeling uitgesproken over de invasie door Rusland in Oekraïne, die de soevereiniteit van Oekraïne schendt en waarmee Rusland de rule of law met voeten treedt. De NOvA roept op om dit fundamentele beginsel van nationaal en internationaal recht te respecteren.
Lees verder
Ecclesia benoemt Willeke van de Weerd tot Managing Director
Vanaf 1 april 2022 is Willeke van de Weerd de nieuwe Managing Director van Ecclesia en van Veerhaven Assuradeuren, samen de Rotterdamse tak van Ecclesia Nederland. Willeke volgt daarmee Harry Kampschöer op, die twee decennia aan het roer bij Ecclesia en zijn rechtsvoorgangers heeft gestaan. Willeke is momenteel Commercial Director en Director Marine van Ecclesia.
Lees verder
Ons hart gaat uit naar Oekraïne
De verwoestende oorlog in Oekraïne is een menselijke tragedie. Ons diepste medeleven en grootste bezorgdheid gaan uit naar de miljoenen mensen die erdoor getroffen zijn.
Lees verder
Bij acht op de tien woningen kan de luchtkwaliteit beter
In veel woningen valt nog wat te verbeteren aan de luchtkwaliteit in huis. Dat blijkt uit de resultaten van de Gezond Wonen Check van Nationale-Nederlanden Bank, die in vier maanden ruim 36.000 keer is ingevuld.
Lees verder
2,5 miljoen Nederlanders in 2021 slachtoffer van online criminaliteit
In 2021 was 17 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder, bijna 2,5 miljoen mensen, naar eigen zeggen slachtoffer van online criminaliteit. De meesten kregen te maken met online oplichting en fraude. Een op de drie slachtoffers ondervindt psychische of financiële problemen door wat hen overkomen is. Minder dan de helft doet melding van online criminaliteit, bijna 20 procent doet aangifte. Dit meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2021.
Lees verder
Minder traditionele criminaliteit, meer online criminaliteit
Steeds minder Nederlanders geven aan dat zij slachtoffer zijn geweest van traditionele vormen van criminaliteit, zoals inbraak, diefstal, geweld en vernieling. De politie registreerde ook minder van deze misdrijven. Meer mensen daarentegen zijn slachtoffer geworden van online criminaliteit. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwe Veiligheidsmonitor 2021 en de geregistreerde criminaliteit.
Lees verder
Eerste editie van SCHADE magazine 2022 verschenen
De nieuwe editie van het SCHADE magazine is op de deurmat gevallen. In dit nummer is het NIVRE uitgebreid aan het woord en staan er interessante artikelen in over Polygon, SAR, uitspraak over fraudeonderzoek, nieuwe mensen in het vak, columns en meer. Bestel nu nog dit nummer.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716