Nieuwsoverzicht week 07
Sterke commerciële en financiële prestaties NN Group voor 2021
NN Group rapporteert sterke commerciële en financiële prestaties voor tweede helft en heel 2021. Het nettoresultaat in de tweede halfjaar van 2020 is gestegen van EUR 1.317 miljoen naar EUR 1.864 miljoen. Het nettoresultaat over het hele jaar 2021 is gestegen van EUR 1.904 in 2020 naar EUR 3.278 miljoen.
Lees verder
NIVRE-registratie vereist voor vergoeding kosten contra-expertise
Op 28 januari heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan inzake de vereiste NIVRE-registratie van contra-experts om voor vergoeding van de kosten in aanmerking te komen. Kennedy van der Laan, gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gaat in op de vraag of de verzekeraar een vergoeding van een contra-expert afhankelijk mag stellen van kwaliteitseisen?
Lees verder
Branchevereniging LSA neemt afstand van betalen voor cliëntgegevens
Sommige belangenbehartigers betalen voor cliëntgegevens om zo een letselschadezaak in handen te krijgen. De Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) ziet deze praktijk met lede ogen aan en heeft onlangs met haar leden besloten dat LSA advocaten niet mogen betalen om op deze wijze zaken binnen te halen. Bovendien hoopt de vereniging met dit initiatief het onderwerp op de agenda van minister Dilan Yeşilgöz te krijgen.
Lees verder
CED breidt verder uit in België met overname Bodex & Partners
Na de recente acquisitie van Groupe d'Expertise Automobile SRL (GEXA) neemt CED Bodex & Partners over van de eigenaren Paul Schillebeekx en Daisy Luypaert. Daarmee breidt de organisatie haar activiteiten in België op het gebied van Property expertise verder uit.
Lees verder
FOCWA in overleg met overheid over mogelijkheid compensatiemaatregelen
FOCWA in overleg met overheid over tijdelijke compensatiemaatregelen sterk gestegen energieprijzen. FOCWA, de brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven, maakt zich grote zorgen over de impact van de torenhoge energiekosten op de bedrijfsvoering van hun leden.
Lees verder
Ondanks daling van resultaat in 2021 is Allianz Benelux zeer tevreden
Ondanks de daling van zowel het operationeel als nettoresultaat is Allianz Benelux zeer tevreden over 2021. De daling komt met name doordat het premie-inkomen Leven in Luxemburg onder druk stond. In Nederland en België is daarentegen het premie-inkomen zowel voor Schade als Leven gestegen en was met name de groei in de zakelijke markt fors.
Lees verder
Schadeherstellers zetten zich schrap voor storm Eunice
Schadeherstellers zetten zich schrap voor de storm Eunice. Huiseigenaren wordt geadviseerd om preventieve maatregelen te nemen om zoveel mogelijk schade te voorkomen.
Lees verder
Zakelijke automobiliteit groeit weer ondanks pandemie
Het Nederlandse autoleasepark telde eind vorig jaar 1.205.300 voertuigen, een toename van ruim 60.000 voertuigen (+5,2%) ten opzichte van 2020. Alle segmenten - zakelijke personenauto’s, bestelwagens en private lease - droegen bij aan de groei.
Lees verder
Jeroen Stahlberg maakt overstap naar Equitem Groep B.V.
Jeroen Stahlberg maakt per 1 april aanstaande de overstap van Solera naar Equitem. Jeroen, op dit moment werkzaam als Business Development Manager binnen Solera, maakte gedurende zijn loopbaan onder meer deel uit van de directie van VolmachtBeheer en was daarvoor werkzaam als consultant en projectleider bij Grijpma-ASG.
Lees verder
Aantal autodiefstallen laatste zes jaar met 40 procent gedaald
Sinds 2016 is het aantal autodiefstallen* in Nederland met maar liefst 40 procent afgenomen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van eigen onderzoek en data van de Politie.
Lees verder
Long Covid zorgt voor explosie aan WGA-instroom
Het aantal keuringen en beoordelingen ten behoeve van de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) zal exponentieel toenemen. Het wordt alle zeilen bijzetten voor de keuringsinstantie. Dit verwacht Acture Groep, de grootse private uitvoerder van de sociale zekerheid.
Lees verder
Pierre Lefèvre neemt na zeven jaar afscheid van Athora
Athora Netherlands NV (Athora Netherlands) maakte deze week bekend dat Pierre Lefèvre om persoonlijke redenen heeft besloten per direct terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands NV.
Lees verder
VACATURE AEGON: Letselschade specialist
Ben je op zoek naar een carrière in een inspirerende, enthousiaste, internationale, ondernemende en agile omgeving? Wil je werken bij één van de grootste Nederlandse financiële instellingen? Wil jij met jouw kennis en ervaring op het gebied van Letsel Schade onze organisatie sterker maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716