Nieuwsoverzicht week 04
Henk Timmer treedt terug uit Raad van Bestuur Achmea
Chief Risk Officer Henk Timmer (61) treedt per 1 maart 2022 terug uit de Raad van Bestuur van Achmea. Na een dienstverband van bijna 25 jaar, waarvan acht jaar als lid van de Raad van Bestuur (twee termijnen), heeft hij besloten zich meer te gaan richten op toezichthoudende functies. Het moment van vertrek is in goed overleg bepaald met de Raad van Commissarissen en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea.
Lees verder
KNVB en ARAG presenteren documentaire Shona Shukrula: De Wetten van Shona
Wat komt erbij kijken om als vrouw een plekje te veroveren in het scheidsrechterskorps op het hoogste niveau van het Nederlandse profvoetbal? De documentaire De Wetten van Shona belicht een jaar uit het leven van Shona Shukrula (30) op weg naar haar ultieme doel: de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal worden.
Lees verder
Economisch beeld positiever
Ondanks een negatiever producenten- en consumentenvertrouwen, is het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS in januari positiever dan in december, dat meldt het CBS.
Lees verder
15,4 procent van de Nederlandse economie duurzaam
15,4 procent van het Nederlands bedrijfsleven is duurzaam. Dat blijkt uit de Nieuwe Economie Index 2022 (NEx), het cijfer dat MVO Nederland jaarlijks toekent aan de duurzaamheid van de Nederlandse economie. De index stijgt daarmee 1,3 procentpunt ten opzichte van 2021.
Lees verder
Het schade-onderzoek als basis van vervolging in strafzaken?
Kan op basis van het schade-onderzoek door verzekeraars tot vervolging in strafzaken worden overgegaan? En is dit wenselijk? Elisa Benhaim, partner Legaltree, en Martina Smit, partner Van Steenderen MainportLawyers, doken in dit onderwerp.
Lees verder
Cyberaanvallen, bedrijfsonderbreking en tekort aan arbeidskrachten
uit de Global Risk Management Survey 2021 (GRMS 2021) van Aon zien Nederlandse werkgevers cyberaanvallen, schade aan data, bedrijfsonderbreking en een tekort aan arbeidskrachten als de top drie belangrijkste risico’s voor komend jaar.
Lees verder
NVGA en Verbond in klantadviesraad Solera
Software- en data leverancier Solera zijn een nauwe samenwerken aangegaan met de NVGA en het Verbond van Verzekeraars om de dienstverlening versneld te optimaliseren en innoveren. De samenwerking verloopt onder meer via een nieuw opgerichte klantadviesraad, waarin vertegenwoordigers van de drie organisaties participeren.
Lees verder
Een gehackte Nederlandse betaalkaart kost ongeveer 11 euro op het dark web
Een nieuw onderzoek van cyberbeveiligingsbedrijf NordVPN heeft gegevens geanalyseerd van 2K Nederlandse betaalkaarten die op het dark web worden verkocht. Volgens dit onderzoek is de gemiddelde prijs van een Nederlandse betaalkaart 10 euro en 60 cent.
Lees verder
Joppe Willeboordse naar Markel als cyber underwriter
Per 1 februari maakt Joppe Willeboordse na ruim 13 jaar bij HDI te hebben gewerkt de overstap naar Markel, waar hij als cyber underwriter aan de slag gaat.
Lees verder
Klimaatcrisis en sociale crisis grootste wereldwijde risico’s 2022
Klimaatrisico’s veroorzaken wereldwijde bezorgdheid nu de wereld het derde jaar van de pandemie ingaat. Volgens het Global Risks Report 2022, hebben de grootste risico’s op lange termijn betrekking op het klimaat, maar worden de grootste zorgen op de kortere termijn veroorzaakt door maatschappelijke verdeeldheid, crises in het levensonderhoud en de verslechtering van de geestelijke gezondheid.
Lees verder
Nh1816 slaat op 11 februari de eerste paal in de grond
In 2018 heeft Nh1816 30.000 m² grond van achterbuurman PontMeyer (het voormalige Eecen) aangekocht. Na jaren voorbereiding is het dan zover. De bouw van het nieuwe kantoorpand is goed voorbereid en ondanks enkele hobbels, waaronder het gebrek aan voldoende energie, slaat Nh1816 de eerste officiële paal op vrijdag 11 februari 2022 in de grond.
Lees verder
Van den Berg Autoschade sluit aan bij Autoschade Herstel Groep
Van den Berg Autoschade is met de vestigingen in Vlissingen en Goes onlangs toegetreden tot Autoschade Herstel Groep. Van den Berg is al ruim 50 jaar een vertrouwde naam in de regio maar ook in de markt. Met in totaal 35 medewerkers staan de bedrijven voor service, kwaliteit en veiligheid.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716