Nieuwsoverzicht week 02
Adfiz Nieuwjaarsspeech door voorzitter Roger van der Linden
Vandaag, de tweede donderdag van januari, wordt traditiegetrouw het verzekeringsbranchejaar met de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst geopend. Door de huidige coronamaatregelen was het ook dit jaar niet mogelijk om deze te laten doorgaan zoals Adfiz dat graag zou willen. Om de online Adfiz Nieuwjaarsboodschap niet zomaar voorbij te laten gaan, heeft voorzitter Roger van der Linden vandaag om 16.00 uur het online evenement geopend met een speech.
Lees verder
ACM beboet slotenmaker voor misleidende en agressieve praktijken
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft KeyService Nederland / Plumberservice uit Helmond en zijn bestuurder boetes opgelegd. Het bedrijf bood online slotenmakersdiensten aan, waarbij consumenten die het bedrijf inhuurden dachten in zee te gaan met een lokale slotenmaker.
Lees verder
AGE Group tekent overeenkomst met de Allianz Group
Allianz Group, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld, heeft voor de komende twee jaar een overeenkomst getekend met AGE Group, specialist het repareren en vervang bij autoruitschade.
Lees verder
VKG gaat samenwerking aan met rhion
VKG heeft een volmachtovereenkomst getekend met rhion, een Duitse verzekeraar die sinds 1 januari 2020 actief is op de Nederlandse markt. VKG biedt de aangesloten adviseurs vier particuliere verzekeringen in volmacht aan: aansprakelijkheid, inboedel, woonhuis en de autoverzekering. Deze verzekeringen kunnen adviseurs vanaf nu online berekenen en afsluiten.
Lees verder
ARAG en EOC varen samen nieuwe koers
EOC en ARAG breiden hun samenwerking verder uit. Met ingang van 1 januari 2022 werken de verzekeraars samen op het gebied van rechtsbijstand voor booteigenaren in de pleziervaart.
Lees verder
Erwin van Rijn start De Rijdende Bouwkundige
Per 1 januari heeft register-expert Erwin van Rijn zijn eigen expertisebureau opgezet. Onder de naam De Rijdende Bouwkundige geeft hij adviezen bij gebouwschades en bouwkundige vraagstukken.
Lees verder
Verbond kijkt uit naar uitspraak over vervolging bij verzekeringsfraude
Deze week speelde voor het gerechtshof in Den Haag in een drietal zaken de vraag of het Openbaar Ministerie (OM) verdachten mag vervolgen op basis van een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van verzekeraars naar verzekeringsfraude. Het Verbond kijkt uit naar de uitspraak die over twee weken wordt verwacht.
Lees verder
Allianz Group tekent overeenkomst met de AGE Group
Allianz Group, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld, heeft voor de komende twee jaar een overeenkomst gesloten met de AGE Group, specialist in het repareren en vervangen van autoruiten.
Lees verder
68% van fietsers wil liever een e-bike dan een scooter
Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. Ook het voornemen om meer te bewegen staat bij velen hoog op het lijstje van goede voornemens, bijvoorbeeld door vaker de fiets te pakken. In samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht deed Pricewise onderzoek onder 500 Nederlanders die een fiets bezitten naar de mening over de (elektrische) fiets en de scooter. Hieruit blijkt dat maar liefst 68% eerder een e-bike zou kopen dan een scooter. Ook op andere vlakken komt de e-bike in 2022 goed uit de verf. Pricewise licht de cijfers toe.
Lees verder
Het niet verlenen van voorrang veroorzaakt veruit de meeste schades
Uit cijfers van Diks verzekeringen en 112schade blijkt dat het niet verlenen van voorrang veruit de meest voorkomende oorzaak is van schade. In meer dan 38% van 4500 schadegevallen in de afgelopen vijf jaar verleende de tegenpartij geen voorrang, waardoor er schade ontstond.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716