Nieuwsbrief week 02
Directeur van Verbond Richard Weurding: De wereld draait door
Traditiegetrouw trapte algemeen directeur Richard Weurding gisteren, maandag 10 januari, het jaar af tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst voor de Verbondsmedewerkers. Hij nam daarbij in vogelvlucht de laatste (inter)nationale ontwikkelingen én de agenda voor dit jaar door.
Lees verder
SCHADE golfdag met Brabantse gezelligheid op donderdag 23 juni
Na twee jaar geen mogelijkheid te zien, hopen wij dit jaar toch echt weer de SCHADE golfdag te kunnen organiseren en wel op donderdag 23 juni 2022. Meld je nu al aan voor dit informele, sportieve, coronaproof SCHADE golftoernooi. Uiteraard zorgen wij ervoor dat ook de aansluitende netwerkmiddag en -avond geheel in de buitenlucht plaatsvindt.
Lees verder
Robbert van Dijk start maritiem en transport regresbureau MARELEX
Per 1 januari 2022 is een nieuw maritiem en transport regresbureau gestart onder de naam van MARELEX. MARELEX is een no-nonsens regresbureau dat zich toespitst op regres (schadeverhaal) bij schaden of verlies in de logistiek, haven en handel. Denk bijvoorbeeld aan regres bij schade of verlies van goederen gedurende wegtransport, zeetransport, railtransport, luchttransport en/of opslag. De regresactiviteiten van MARELEX vinden plaats op basis van 'no cure, no pay'.
Lees verder
Natuurrampen veroorzaakten in 2021 voor 248 miljard euro aan schade
In 2021 hebben natuurrampen gezorgd voor een schadebedrag van totaal 248 miljard euro (280 miljard dollar), dat heeft de Duitse herverzekeraar Munich Re. berekend. Alleen al met de watersnoodramp die in juli van het afgelopen jaar in grote delen van België, Duitsland en Nederland een verwoestend effect heeft gehad, was een schadebedrag van ruim 47 miljard euro gemoeid.
Lees verder
Ellis de Haan toegetreden tot directie SUREbusiness
Met ingang van 1 januari 2022 bestaat de directie van SUREbusiness uit oprichter Levent Türkmen, Bart Böing en Ellis de Haan. Ellis is al vier jaar verbonden aan SUREbusiness en geeft leiding aan het uit 20 mensen bestaande applicatiebeheer- en ontwikkelteam. Binnen de directie vervult Ellis de functie van directeur IT.
Lees verder
Werkdruk Nederlandse ondernemers niet hoger door corona
Ondanks alle beperkende maatregelen vanuit de overheid heeft de coronapandemie niet voor een stijging in werkdruk of burn-outklachten gezorgd bij de meeste ondernemers. Dit blijkt uit het recente onderzoek dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd*. Wél geeft slechts 6% van de ondernemers aan dat zij in hun vrije tijd nooit aan werk denken en werkt drie kwart minstens 1 keer per maand op een vrije dag.
Lees verder
Priya Soekhai start eigen letselschade advocatenkantoor
Per 1 januari is Priya Soekhai haar eigen advocatenkantoor gestart onder de naam Advocaat Soekhai. Zij wil zich daarbij vooral richten op straf-, slachtoffer- en letselschaderecht.
Lees verder
Online NIS bijeenkomst op 13 januari 2022
Aanstaande donderdag 13 januari wordt het nieuwe NIS jaar afgetrapt. Tijdens de online bijeenkomst zullen Arvin Kolder en Armin Vorsselman de belangrijkste ontwikkelingen van 2021 in het personenschaderecht bespreken en tevens een vooruitblik geven.
Lees verder
Frank Franssen naar Mooyman Specialisten in Letselschade
Per 1 januari heeft Frank Franssen de overstap gemaakt naar Mooyman Specialisten in Letselschade waar hij als Expert Personenschade aan de slag gaat.
Lees verder
OOM Verzekeringen kiest FRISS om compliance uitdagingen te automatiseren
OOM Verzekeringen, specialist in het verzekeren van bijzondere risico’s, heeft voor het automatiseren van hun uitdagingen rondom UBO & compliance gekozen voor FRISS, aanbieder van fraude-, risico- en compliance oplossingen voor schadeverzekeraars. FRISS zal voor OOM real-time UBO & compliance screenings verrichten tijdens acceptatie, bij uitbetaling en in specifieke situaties. Hiermee ondersteunt FRISS OOM om te kunnen voldoen aan de eisen uit de Wwft, sanctiewet en de AVG.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716