Nieuwsoverzicht week 50
Schadevrije jaren autoverzekering worden per 1 januari overdraagbaar
Schadevrije jaren kunnen per 1 januari 2022 na overlijden worden overgedragen aan de achtergebleven partner en verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Ook kunnen vanaf dat moment opgebouwde schadevrije jaren uit het buitenland en door leasen worden overgenomen.
Lees verder
ADFIZ : Omdat je niet weet wat je niet weet…
Zoals u ongetwijfeld weet opent Adfiz op de 2e donderdag van januari traditiegetrouw het verzekeringsbranchejaar met de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst. Door de huidige coronamaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk om deze te laten doorgaan op de manier zoals Adfiz dat graag wil. Maar ook dit jaar laat Adfiz het niet ongemerkt voorbij gaan.
Lees verder
Europese business model van verzekeraar is nadeel voor de Londense markt
Het stof van de Brexit begint eindelijk te dalen en de UK begint te overzien hoe dit de Europese verzekeringsmarkt op de lange termijn zal beïnvloeden. Aanvankelijk werd na de 'leave vote' stoutmoedig voorspeld dat er weinig zou veranderen als gevolg van de uittreding van het UK uit de EU. Maar dat dit niet het geval wordt steeds duidelijker.
Lees verder
Innovatie: IKEA Eindhoven plaatst zonnecarports op parkeerdek
IKEA Eindhoven heeft - als een van de eerste vestigingen in Europa - zonnepanelen op carports op de bovenste verdieping van het parkeerterrein geplaatst. Het Zweedse woonwarenhuis heeft op alle gebouwen in Nederland zonnepanelen liggen. Nu de daken bijna vol liggen, kiest IKEA ervoor de zonnepanelen ook op andere manieren te plaatsen.
Lees verder
SUREbusiness realiseert dekking voor groeiend segment duurdere auto’s
Het aantal luxe personenauto’s in Nederland met een cataloguswaarde van meer dan 100.000 euro neemt snel toe. Het gaat dan om, al dan niet elektrische, auto’s als Tesla, Audi en Range Rover. Hoewel de markt voor dit type auto’s groeit is het aantal verzekeringsmaatschappijen die bereid zijn een volledig cascoverzekering te accepteren, beperkt.
Lees verder
VNAB Risk Insurance Traineeship 2022-2023
In september is het VNAB Risk Insurance Traineeship van start gegaan. Met dit traineeship investeert de branche nadrukkelijk én gezamenlijk in het opleiden van jong talent. En dat is nodig, het vinden en binden van talent is en blijft een marktbrede uitdaging. De zeven trainees hebben de eerste maanden erop zitten en de geluiden vanuit zowel de trainees als de deelnemende organisaties zijn heel positief.
Lees verder
Jerry van Strien regiomanager bij BELFOR Uden
Jerry van Strien (61) zal per 1 januari 2022 het operationele team van BELFOR komen versterken in de functie van regiomanager. Hij werkte de afgelopen vijf jaar bij Eurofins in diverse functies en daarvoor bij diverse grote ondernemingen.
Lees verder
Gebruik van desinfectiemiddelen bij supermarkten moet beter
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) concludeert dat hand- én oppervlaktedesinfectiemiddelen (biociden op basis van ethanol) in supermarkten beter gebruikt moeten worden. Uit inspecties bij 29 supermarkten blijkt dat op 7 plaatsen niet voor dat doel toegelaten handdesinfectiemiddelen worden aangeboden.
Lees verder
Marianne Heezen wordt Manager Pools bij de Vereende
Vanaf 1 januari 2022 is Marianne Heezen Manager Pools bij de Vereende. Zij volgt Hans van der Wouden op, die bij de Vereende een stap maakt naar de rol van Senior Specialist Schade.
Lees verder
Kabinet verlengt coronasteun ondernemers tot en met maart 2022
Ondernemers, bedrijven en werkenden hebben in ieder geval tot 14 januari te maken met de aangescherpte coronamaatregelen. Die beperken de ruimte om te ondernemen. Om hen in deze periode te helpen verlengt het kabinet het economisch steunpakket. Hiervoor trekt het kabinet 4,4 miljard euro uit.
Lees verder
Volgende week valt de nieuwe SCHADE magazine op de deurmat
Volgende week verschijnt SCHADE magazine. Dit is alweer de laatste editie van het jaar. Je kunt onder meer interviews lezen met Francie Peters en Lilian Ouwerkerk over Mijn Herstelportaal, versterking marktpositie van Crawford door overname BosBoon, Sedgwick, NIVRE aan het woord en meer interessante artikelen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716