Nieuwsbrief week 49
a.s.r. stelt nieuwe ambitieuze doelen voor 2022-2024
a.s.r. presenteert vandaag een update van de strategie en de nieuwe middellangetermijn doelstellingen voor 2022-2024 tijdens een virtuele bijeenkomst voor beleggers en analisten. Centraal in de strategie en de nieuwe (niet-) financiële doelstellingen staat duurzame waardecreatie voor alle stakeholders.
Lees verder
Naomi Kivits maakt overstap naar Vanderwal & Joosten onderdeel van McLarens
Per 1 december jl. heeft mr. Naomi Kivits de overstap gemaakt naar Vanderwal & Joosten waar zij als Expert Personenschade het team gaat versterken.
Lees verder
Enno Wiertsema: 'Be good and tell it'
Het is je vast niet ontgaan dat de minister anderhalve week geleden een voorstel voor actieve transparantie naar de Kamer heeft gestuurd. Een voorstel waarin hij aanstuurt op het exact transparant maken van de provisie bij schadeverzekeringen. Wat wij als Adfiz vinden van zijn uitwerking, zal inmiddels bij iedereen wel bekend zijn: het lost niets op, is niet in het belang van de klant en verstoort het gelijke speelveld. Die boodschap zullen we blijven uitdragen.
Lees verder
Aandacht RVO voor constructieve aspecten zon-op-dak
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een eerste onderzoek laten uitvoeren naar de constructieve beperkingen voor het aanbrengen van zonnepanelen op grote gebouwen zonder woonbestemming. Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van deze daken zonder óf na een of meerdere ‘lichte’ ingrepen geschikt is voor zonnepanelen. Het Verbond van Verzekeraars is blij dat er nu ook vanuit overheidszijde aandacht voor de veiligheid van de constructie is.
Lees verder
Leidraad ICT risico’s door Verbond van Verzekeraars en NVGA
De Wft stelt eisen aan de financiele dienstverleners om risico’s op het gebeid van ICT risico’s beheersbaar te maken. Voor volmachtkantoren gelden deze eisen in verzwaarde mate. Het Verbond heeft, samen met de NVGA, de beheersingsmaatregelen die een gevolmachtigde zou kunnen treffen gericht op technologie, menselijk handelen, inrichting van processen en faciliteiten in een notitie samengevat.
Lees verder
Elke dag een tip tegen woninginbraak
De dagen zijn weer kort en donker. Ook staan de feestdagen voor de deur. Inbrekers profiteren hier graag van. Om te zorgen dat mensen geen slachtoffer worden van woninginbraak, geeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) deze maand in een aftelkalender elke dag een tip om inbraak te voorkomen. Ook bekende Nederlanders komen in de kalender aan het woord.
Lees verder
Desiree den Hollander Schadebehandelaar Volmacht bij VKG
Per 1 december is Desiree den Hollander als Schadebehandelaar Volmacht bij VKG begonnen. Desiree is al 36 jaar werkzaam in het verzekeringsvak.
Lees verder
Aon verruimt COVID-19-dekking op reisverzekering
Aon verruimt per direct de dekking op de reisverzekering voor COVID-19 gerelateerde zaken voor reizen naar landen met kleurcode oranje. Aon verzekert corona gerelateerde kosten in deze landen wanneer een reiziger ter plekke een coronabesmetting oploopt of wanneer een reiziger een reeds geboekte reis moet annuleren vanwege een coronabesmetting.
Lees verder
Economische effecten van strengere maatregelen zullen meevallen
Nora Neuteboom, Senior Econoom Nederland bij ABN AMRO, verwacht dat de economische effecten van de strengere maatregelen waarschijnlijk zullen meevallen.
Lees verder
Allianz investeert voor het eerst in offshore windmolenpark in Nederland
Allianz Capital Partners, namens Allianz Insurance Companies (Allianz), heeft een overeenkomst getekend om van BASF een belang van 25,2% te kopen in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid (HKZ). Dit is de eerste offshore windmolen en de eerste deelneming in hernieuwbare energiebronnen van Allianz in Nederland.
Lees verder
Onderzoek impact van veranderende levensverwachting
NN Group en de Amsterdam School of Economics van de Universiteit van Amsterdam (UvA) slaan de handen ineen en openen een nieuw, onafhankelijk onderzoekscentrum: het Research Centre for Longevity Risk. In het centrum gaan UvA-wetenschappers de trends in overlevingskansen en levensverwachting bestuderen, en hoe deze worden beïnvloed door verschillende relevante factoren.
Lees verder
Ransomware-aanval treft Abiom
Communicatietechnologiespecialist Abiom is getroffen door een ransomware-aanval. Abiom levert onder meer aan de Nationale Politie en Defensie. Volgens de Volkskrant is Abiom gehackt door de inmiddels beruchte ransomewaregroep LockBit.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716