Nieuwsoverzicht week 42
Neem deel aan de enquête voor de Allianz Risk Barometer 2022
Lezers van het SCHADE magazine worden uitgenodigd om deel te nemen aan het jaarlijkse Allianz Risk Barometer 2022-onderzoek. Dit onderzoek geeft een overzicht van de belangrijkste risico's waarmee bedrijven in verschillende sectoren en regio's worden geconfronteerd, zowel vandaag als in de toekomst.
Lees verder
Maak auto-inbraak en autodiefstal zo moeilijk mogelijk
De avonden worden donker en inbrekers gaan weer op pad. Zo hebben inbrekers het ook vaker op auto’s en bestelbusjes voorzien. Hoewel beveiligingssystemen steeds beter worden, worden inbrekers ook slimmer. Er worden vaker auto’s en bestelbusjes leeggeroofd met relay attack, een techniek om auto’s met keyless entry eenvoudig te openen.
Lees verder
Onderzoek van botsing tussen twee Piper Super Clubs afgerond
Op 21 juni 2019 kwamen twee vliegtuigen met elkaar in botsing tijdens het trainen van formatievliegen in de buurt van het dorp Oudemolen (Noord-Brabant). Uit het onderzoek blijkt dat zelfs met een hoogteseparatie als maatregel om een botsing in de lucht te voorkomen, de nieuwe formatiemanoeuvre door zijn ontwerp onveilig was om uit te voeren.
Lees verder
Huiseigenaren krijgen 24/7 toegang tot hulp bij schade
Vandaag, maandag 25 oktober, lanceert BELFOR een abonnement voor huiseigenaren: BELFOR Home. Of de schade verzekerd is of niet, met het abonnement kunnen huiseigenaren 24/7 de telefonische hulplijn bellen, krijgen ze noodhulp én toegang tot de schadeherstellers van BELFOR.
Lees verder
InbraakBarometer
Woninginbraken komen overal voor. De ene gemeente is meer in trek bij inbrekers dan de andere. In deze lijst vind je alle gemeenten van Nederland. Zo zie je in één oogopslag in welke gemeente het meest werd ingebroken in de laatste 12 maanden.
Lees verder
Drones brengen schade daken en schoorstenen in beeld
Drones doen hun intrede in de wereld van schadeherstel. Schades aan daken en schoorstenen kunnen voortaan met de onbemande luchtvaartuigen in beeld worden gebracht zodat de risicovolle klim naar het dak en de dure inzet van materieel achterwege kunnen blijven. MainPlus Schadeherstel, dat voor bijna 1 miljoen verzekerden schade laat herstellen, en reparatiebedrijf Q2 rollen de schade-inspecties momenteel uit.
Lees verder
Sander Jansen schade-expert bij Lengkeek
Per 1 oktober is Sander Jansen gestart als schade-expert bij Lengkeek Expertise voor de vestiging in Rotterdam. In 2016 is Sander zijn loopbaan in de verzekeringsbranche begonnen als schadeadviseur bij Interpolis.
Lees verder
Wintercampagne inbraakpreventie
Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan bijvoorbeeld in de zomer.
Lees verder
Wendy de Ruiter-Lörx nieuw bestuurslid Stv
Wendy de Ruiter-Lörx is per 14 oktober 2021 bestuurslid van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). De Ruiter-Lörx maakte tot april 2020 deel uit van de Raad van Bestuur van Vivat.
Lees verder
FOCWA praat mbo scholen bij over toekomst en invulling schadeherstel beroep
Op vrijdag 15 oktober organiseerden FOCWA en BOVAG samen met de bedrijfstak-groep Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem (MTLM) van de MBO Raad een bijeenkomst met de mbo scholen die op dit moment schadeherstel-opleidingen aanbieden.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716