Nieuwsbrief week 37
Eerste resultaten beoordeling van schade mestkelders
Het IMG is afgelopen mei een pilot gestart voor de afhandeling van schade aan mestkelders en heeft inmiddels een eerste beoordeling gedaan van de circa 250 aanvragen voor vergoeding van schade aan mestkelders. Er is nu duidelijkheid bij welke mestkelders mogelijk schade door mijnbouw kan zijn ontstaan en bij welke niet.
Lees verder
Uw cursusagenda Letselschade
Letselschadeprofessionals leren dit najaar bij Kerckebosch. Op locatie, hybride en online-only! Kies bijvoorbeeld voor de cursus SVI & de letselschaderegeling, de themadag Europees recht en verkeersongevallen of de nieuwe leergang Specialist Personenschade, Aansprakelijkheid en Verzekeringsrecht. De NIVRE- en NOvA-punten zijn toegekend of in aanvraag. Bekijk snel het volledige aanbod.
Lees verder
Stilstand geen optie voor de maritieme verzekeringssector
Tijdens de opening van de jaarlijkse IUMI-conferentie (International Union of Marine Insurance) die dit jaar van 2 tot 15 september online wordt georganiseerd vanuit Seoul, maakte voorzitter Richard Turner duidelijk dat binnen de huidige context van verandering, stilstand gewoon geen optie is voor de maritieme verzekeringssector.
Lees verder
Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor
Veel werkgevers worstelen nog met hoe zij ‘het nieuwe beter’, de toekomst na de coronapandemie en de terugkeer naar kantoor, willen inrichten. Dit blijkt uit een poll van Aon waarin werkgevers werd gevraagd wat zij als de grootste risico’s zagen voor nu en volgend jaar.
Lees verder
Willem van Duin wordt nieuwe voorzitter Achmea Foundation
Na 8 jaar neemt Ernst Hirsch Ballin afscheid van de Achmea Foundation. Willem van Duin, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Achmea, neemt op 13 september het voorzitterschap van het Bestuur van de Achmea Foundation over.
Lees verder
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt met 5 procent
In tegenstelling tot de voorgaande jaren, hebben autoverzekeraars dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering verhoogd met 5 procent ondanks daling schadelasten. Premies WA en WA volledig casco-verzekeringen blijven vrijwel gelijk.
Lees verder
Insurtechs in opmars terwijl gevestigde partijen in het ongewisse blijven
Uit de tweede editie van de INNOPAY Open Insurance Monitor blijkt dat er een stijging is van het aantal Insurtech-spelers die verzekeraars toegang verschaffen tot digitale ecosystemen. Tegelijkertijd lijken de traditionele spelers in de sector - de bestaande verzekeraars en banken - geen haast te hebben om positie te kiezen en de waarde van Open Insurance te verzilveren.
Lees verder
14e Groningse Letselschadecongres
Op 4 oktober 2021 vindt het 14e Groningse Letselschadecongres plaats met als thema 'Bewijs in Letselschadezaken'. Tijdens dit congres wordt er ingegaan op de bewijsvragen in de letselschadepraktijk. Gerenommeerde sprekers uit de wetenschap en de praktijk zullen ingaan de belangrijkste bewijsaspecten bij letselschadezaken.
Lees verder
Wat als gijzelsoftware een mkb bedrijf abrupt stillegt
The Hague Security Delta organiseert op 14 oktober het mkb digicafé: Cyberweerbaar vs. Cybercriminaliteit. Wat gebeurt er als gijzelsoftware een mkb bedrijf abrupt stillegt.
Lees verder
Twee nieuwe medewerkers voor Lauxtermann Advocaten
Op 1 september zijn Pooja Dhingra en Mark van Steendelaar van start gegaan bij Lauxtermann Advocaten. Pooja Dhingra rondde onlangs de masters civiel recht en strafrecht af aan de Universiteit Leiden en Mark van Steendelaar behaalde de master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder
SCHADE-EXPERT INHOUD
DEKRA is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt met vestigingen in o.a. Alkmaar, Capelle aan den IJssel en Veenendaal. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ruim 550 medewerkers en verschillende bedrijfsonderdelen. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers ondersteunen onder meer verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties en ondernemingen bij het optimaal beheersen van de schadelast en het efficiënt afhandelen van schades en claims.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716