Nieuwsbrief week 34
Vergunning verleend aan verzekeraars om info over fraudeurs te delen
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft aan ruim 160 financiële instellingen, waaronder 80 verzekeraars, een vergunning verleend om gegevens van fraudeurs te registreren en met elkaar te delen via een waarschuwingssysteem.
Lees verder
Peter de Koning van Raetsheren naar Aon
Op 1 september aanstaande treedt Peter de Koning als Broking Director Property in dienst bij Aon. Peter komt bij Raetsheren van Orden vandaan waar hij de afgelopen acht jaar Property Claims Manager and Senior Accountmanager Corporate Clients was. Naast property broking gaat Peter ook nog een aantal projecten bij Aon oppakken.
Lees verder
Woonmogelijkheden voor straks, beginnen met nu slimme keuzes maken
Het leven kan alle kanten op. Daarom is het belangrijk om financieel goed voorbereid te zijn. Hoe verzeker jij je klanten van goed advies?
Lees verder
CEO van Bovemij René Leander treedt terug
Bovemij N.V. heeft te kennen gegeven dat René Leander per 1 oktober aanstaande terugtreedt als CEO. Dat hebben de Raad van Commissarissen en René Leander in goed overleg besloten. René zal de komende maanden beschikbaar blijven voor een goede overdracht van zijn werkzaamheden.
Lees verder
Verzekeringsmakelaar Howden benoemt Jeroen Everling en Dolf Balink
Howden heeft de intentie fors te groeien in Nederland. Internationale verzekeringsmakelaar Howden heeft vandaag aangekondigd dat Jeroen Everling wordt benoemd tot Chief Executive Officer Netherlands, Corporate. Hij zal een gespecialiseerd team opbouwen. Dolf Balink zal als Director of Placement and Claims aan boord komen.
Lees verder
Herhaling opleiding Personenschade in het Sociaal Domein
De opleiding Personenschade in het Sociaal Domein is ontwikkeld door Sedgwick afdeling zorgschade in samenwerking met Bender. Vanwege het eerdere succes wordt de gewaardeerde opleiding de komende periode herhaald.
Lees verder
NaZomerborrel ABC wordt verplaatst naar oktober
De geplande NaZomerborrel van de Amsterdamsche Beurs Club van maandag 6 september wordt een maand uitgesteld en verplaatst naar maandag 4 oktober.
Lees verder
a.s.r. start nieuwe campagne: bewustwording van risico's op burn-out
In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen burn-outklachten. Veel werknemers gaan gebukt onder een te hoge werkdruk. Ook steeds meer ondernemers en zzp’ers hebben werkstress door zorgen over het mogelijke verlies van inkomen of hun onderneming. Hierdoor ziet a.s.r. het psychisch verzuim verder toenemen. Vandaag start a.s.r. een campagne om mensen bewust te maken van het risico op een burn-out en het vroegtijdig herkennen van de signalen die hierop kunnen duiden.
Lees verder
VHV Holding verwerft meerderheidsbelang in InterEurope European Law Service
De Duitse verzekeraar VHV Holding AG uit Hannover verwerft de meerderheid in InterEurope AG European Law Service gevestigd in Düsseldorf. In Nederland houdt InterEurope-Netherlands kantoor in Driebergen.
Lees verder
Atradius verwacht groei wereldeconomie van 6,2 procent in 2021
Nu de vaccinatiecampagnes in een groot deel van de wereld op gang komen, herstelt de wereldeconomie zich in 2021 naar verwachting volledig van de grote economische terugval in 2020. De verwachte groei van 6,2 procent in 2021 is bovendien hoger dan wat er zes maanden geleden is voorspeld.
Lees verder
IFV onderzoek naar depositie bij branden met zonnepanelen
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft onderzoek gedaan naar de depositie bij branden met zonnepanelen. Bij grootschalige branden kunnen de resten van zonnepanelen in de verre omgeving verspreiden. Uit het onderzoek blijkt dat het wenselijk is om een landelijke aanpak te ontwikkelen voor het opruimen van de restdelen.
Lees verder
HDI Global lanceert remote risico-inspectie app voor industriële klanten
De industriële verzekeraar HDI Global SE heeft samen met de Duitse start-up HDI Risk Consulting (HRC) de nieuwe HDI Remote App ontwikkeld. De app maakt het mogelijk om voor HDI-klanten virtuele risicoanalyses uit te voeren zonder fysiek personeel in het veld in te zetten.
Lees verder
Samenwerking MS Amlin en Hello Mobility voor wagenparkpreventie
Vanaf deze zomer bieden MS Amlin en het label Hello Mobility gezamenlijk preventieondersteuning op het gebied van wagenparken.
Lees verder
W.A. Hienfeld lanceert eigen cyberverzekering
Na een maandenlange voorbereiding heeft W.A. Hienfeld een eigen cyberverzekering gelanceerd. Op maandag 16 augustus is de cyberpropositie live gegaan.
Lees verder
SCHADE magazine valt binnenkort weer op de mat
Eind deze week valt het SCHADE magazine op de mat. In deze editie verschijnt een interview met Wiebe Westerhof die op 1 september aanstaande zijn functie als CEO van Troostwijk neerlegt. Ook zijn er artikelen opgenomen over onder andere Sedgwick, stalbranden en de Federatie van Assurantieclubs.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716