Nieuws week 32
BGK-convenant tussen verzekeraars en letselschadebureaus
Vertegenwoordigers van verzekeraars en letselschadebureaus hebben na lang onderhandelen een nieuw BGK-convenant gesloten, de zogenaamde ‘Regeling Buitengerechtelijke kosten Belangenbehartigers’ (BKB-overeenkomst). De BKB-overeenkomst gaat in op 1 september 2021 en geldt tot 1 juli 2024.
Lees verder
CFD lanceert unieke BORG Certificaat Service
Het Business Benefits Pakket van CFD is met ingang van vandaag uitgebreid met de CFD BORG Service. Hiermee kunnen intermediairs hun zakelijke klanten excellent ondersteunen bij het verkrijgen van voorgeschreven BORG-certificaten. Voor deze dienstverlening ontvangt het intermediair ook een aantrekkelijke vergoeding.
Lees verder
Personeelstekort keert terug door snelle groei industrie
Albert Jan Swart, sectoreconoom bij ABN AMRO, schrijft dat de Nederlandse industrie in hoog tempo blijft groeien, ondanks de ernstige ontregeling van toeleveringsketens.
Lees verder
Koen Urgert en Natasja Aarden naar Lengeek
Per 1 augustus zijn er twee nieuwe medewerkers begonnen bij Lengkeek. Koen Urgert gaat als Opstal Expert aan de slag vanuit kantoor Amsterdam en Natasja Aarden wordt Afdelingssecretaresse voor Expertise vanuit kantoor Rotterdam.
Lees verder
Inmiddels bijna 13.000 schademeldingen door wateroverlast Limburg
Uit een eerste inventarisatie door het Verbond van Verzekeraars blijkt dat Nederlandse verzekeraars tot nu toe bijna 13.000 schademeldingen hebben ontvangen als gevolg van de wateroverlast in Limburg. De meeste claims komen uit de getroffen gemeenten Valkenburg aan de Geul (2.873), Heerlen (1.987) en Meerssen (1.345). Het merendeel van de claims betreft particuliere schade aan woningen en voertuigen. Bij een kleiner deel gaat het om zakelijke schade aan bedrijfsgebouwen en voertuigen.
Lees verder
Jeroen Mensink begint als risk consultant bij VLC & Partners
Jeroen Mensink heeft per 1 augustus de overstap gemaakt naar VLC & Partners waar hij als risk consultant aan de slag gaat. In 2018 is hij in de branche begonnen bij Marsh & McLennan, waar hij in de breedste zin van het woord kennis heeft gemaakt met het vak van assurantiemakelaars.
Lees verder
Verliezen in scheepvaart blijven historisch laag
Volgens het door Allianz uitgegeven rapport de Safety & Shipping Review 2021 blijven de verliezen in de scheepvaart historisch laag. Maar corona, megaschepen, de supply chain en het klimaat dreigen grote uitdagingen te worden.
Lees verder
Chubb wil met Academy talent voor de verzekeringssector aantrekken
Chubb introduceert de Chubb Academy, een tweejarig programma waarmee het bedrijf divers nieuw talent uit heel Europa wil aantrekken voor de verzekeringssector.
Lees verder
FRISS sluit series B-Ronde van 65 miljoen met Accel-KKR
FRISS heeft een Series B-financieringsronde ter waarde van $65 miljoen afgesloten onder aanvoering van Accel-KKR, met advies van FT Partners en ondersteund door bestaande investeerder Aquiline.
Lees verder
Duitse Verzekeringsbond GDV verhoogt schaderaming tot 5,5 miljard
Na de overstromingsramp van midden juli heeft de Duitse Verzekeringsbond GDV zijn voorlopige schaderaming herzien. Naast de schade van Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen omvat deze raming nu ook cijfers van andere getroffen deelstaten, waaronder Beieren en Saksen.
Lees verder
Achmea Innovation Fund neemt belang in Onto
Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in Onto, Europa’s grootste abonnementsservice op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s). Het fonds behoort hiermee tot de groep nieuwe investeerders in dit technologie gedreven bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Deze investering past in Achmea’s strategie op het gebied van schone, veilige en slimme mobiliteit.
Lees verder
Fusie tussen Aon en Willis alsnog afgeblazen
De fusie van 30 miljard dollar tussen Aon en Willis Towers Watson is op maandag 26 juli alsnog afgeblazen. De fusie zou 's werelds grootste verzekeringsmakelaar creëren, echter de bezwaren van de Amerikaanse toezichthouders hebben onaanvaardbare vertraging en onzekerheid veroorzaakt waardoor de fusie alsnog is afgeblazen.
Lees verder
Connect Assuradeuren wordt onderdeel van Veldsink Groep.
Het bestuur van de Coöperatie Connect Assuradeuren U.A., directeur Cees Bennis en Veldsink Groep hebben donderdag 22 juli de handtekening gezet onder de overeenkomst inzake de overgang van Connect Assuradeuren naar Veldsink Groep per 1 januari 2021.
Lees verder
NN heeft eerste schademeldingen overstroming Limburg afgehandeld
Ruim 2000 particuliere en 500 zakelijke schademeldingen zijn sinds de overstroming van 14 juli gemeld bij Nationale-Nederlanden en de labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren. Experts zijn aanwezig in het overstromingsgebied en helpen klanten direct waar het mogelijk is. Herstelplanners maken afspraken voor herstelwerkzaamheden en voor ondernemers worden alternatieven geregeld om hun werkzaamheden voort te kunnen zetten.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716