Nieuwsbrief week 26
Step460 haalt 61000 euro op voor KWF en Hartstichting
Het is alweer een maand geleden dat Jurjen Burghgraef van risicoinspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners samen met zes vrienden twee keer de Elfstedentocht op de step aflegde. Afgelopen weekend werden twee cheques van ieder 30.500 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van de Hartstichting en het KWF Kankerbestrijding.
Lees verder
Groei uitbesteding vraagt om nieuwe sector-brede afspraken
De Stichting Contactgroep Automatisering, CGA, heeft met instemming kennisgenomen van de 'Verkenning naar uitbestedingsrisico’s bij financieel dienstverleners' zoals de AFM die deze week heeft gepubliceerd. CGA pleit in reactie hierop om sector-brede afspraken te maken om de risico’s van uitbesteding te beperken.
Lees verder
ZKH prins Charles lanceert taskforce in verzekeringswezen
Afgelopen week heeft ZKH de Prins van Wales bij Lloyd's of Londen een nieuwe taskforce met de mondiale verzekeringssector gelanceerd om actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Dit partnerschap wordt voorgezeten door Lloyd's of London en bestaat uit topmensen uit de sector, waaronder CEO's van American International Group Inc, Aon PLC, Marsh & McLennan Cos. Inc. en Munich Re.
Lees verder
David Stachon nieuwe COO bij Duitse online verzekeraar wefox
Wefox, de in 2015 opgerichte in Berlijn gevestigde online verzekeringsmaatschappij, heeft voormalig CEO van Cosmos Direkt, Dr David Stachon, benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer (COO). Dr. David Stachon begint op 1 juli 2021 en zal zich richten op het aansturen van de wereldwijde groeistrategie van het bedrijf.
Lees verder
NCTV: Cyberaanvallen tasten zenuwstelsel maatschappij aan
Het niet naar behoren werken van digitale processen kan een grote impact hebben op de samenleving. Dat blijkt uit het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), dat in samenwerking met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is opgesteld.
Lees verder
Saskia van Beurden naar Corporate Insurance Unilever
Na ruim 22 jaar bij AON werkzaam te zijn geweest, maakt Saskia van Beurden de overstap naar Unilever waar zij onderdeel gaat uitmaken van het Corporate Insurance team.
Lees verder
Swiss Re's iptiQ en ImmoScout24 lanceren digitale huurderving verzekering
Ongeveer tweederde van de particuliere verhuurders heeft te maken met problemen zoals onregelmatige, onvolledige of ontbrekende huurbetalingen[1], 90% van hen heeft geen huurverlies verzekering[2]. Swiss Re's iptiQ en ImmoScout24, lanceren in Duitsland een product voor huurverlies verzekering dat integreert in het digitale ecosysteem van ImmoScout24.
Lees verder
Bedrijven moeten maatregelen nemen om klimaatverandering aan te pakken
Chris Bonnet, hoofd ESG Business Services bij Allianz Global Corporate & Specialty gaat in op de te verwachten gevolgen voor bedrijven die een periode tegemoet zien van enorme veranderingen in beleid en regelgeving nu de wereld zijn inspanningen opvoert om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Lees verder
Eerste inspectiebeeld cybersecurity vitale processen
Toezichthouders publiceren eerste inspectiebeeld cybersecurity vitale processen. Een groot deel van de onderzochte vitale organisaties in Nederland beseft hoe belangrijk zijn digitale weerbaarheid is en verbetert die telkens. Om alert te blijven op die verbeteringen van de cybersecurity ofwel de digitale veiligheid is wel de kritische blik van toezichthouders nodig.
Lees verder
Oud Dolmans manager Dick Straver overleden
Dick was in dienst bij Roheko calamiteiten in Rotterdam, waar voorheen Fred Kool de eigenaar van was. In 2001 is Roheko overgenomen door Dolmans Calamiteiten Diensten. Binnen Dolmans was hij ruim 20 jaar lang ook de man achter de beroemde, jaarlijkse mosseldag. Zelfs na zijn pensioen zette Dick zich nog elk jaar voor dit event in.
Lees verder
SAR Summer Academy
Na het succes van vorig jaar organiseert de Stichting Assurantie Registratie (SAR) deze zomer wederom de SAR Summer Academy. Tijdens deze zomer kunnen ook ‘niet-ingeschrevenen’ deelnemen aan de meest interessante en populaire sessies. Het zomerse programma van de SAR Summer Academy biedt het allemaal. Dit jaar, nu het weer kan en mag, sluiten wij de dag samen af met een gezellige borrel!
Lees verder
VACATURE TROOSTWIJK: Taxateur verzekeringen (gebouwen)
Troostwijk is sinds 1930 een begrip op het gebied van taxaties, vastgoed, machinerieën en installaties en kunst. Van oudsher is Troostwijk een familiebedrijf, maar sinds 2017 maakt de Troostwijk Groep deel uit van de Tinsa Group: een ambitieuze, snel groeiende Spaanse organisatie met op dit moment kantoren in meer dan 13 landen.
Lees verder
Nieuwe editie SCHADE magazine verschijnt vandaag
Vandaag verschijnt de nieuwe editie van SCHADE magazine. U kunt onder meer interviews lezen met KakesWaal, de nieuwe NIVRE-directeur Susan Mogony, het Verbond van Verzekeraars, VNAB, NLOI, Kennedy van der Laan en meer interessante artikelen. Nog geen abonnement? Bestel dan nu dit nummer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716