Nieuwsbrief week 25
Welkom bij de club!
Vrijdag 11 juni jongstleden zijn Femke Schuurman-Meeusen, adviseur aansprakelijkheid bij Nirimco en Daniel Dancewicz, directeur Inkoop bij Schouten Zekerheid, geslaagd voor het assessment en voeren vanaf de titel RMiA.
Lees verder
Waar dient een gedegen deskundigenbericht aan te voldoen?
Hoe acteert en denkt de rechterlijke macht? En waar dient een gedegen deskundigenbericht aan te voldoen? De Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen.
Lees verder
Global Insurance Law Connect (GILC) lanceert derde editie 'Radar Report’
Global Insurance Law Connect (GILC), waar onder andere de Nederlandse verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtsspecialist WIJ Advocaten bij is aangesloten, heeft vandaag de derde editie van zijn jaarlijkse 'Radar Report' gelanceerd.
Lees verder
Verbond: Maak investeren door verzekeraars mogelijk via Solvency II
Insurance Europe en Invest Europe vinden ook dat de Europese Commissie de herziening van Solvency II moet aangrijpen om verzekeraars, als belangrijke institutionele beleggers, in staat te stellen lange termijn investeringen te doen in de Europese economie. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd standpunt van beide partijen.
Lees verder
Vitaliteit werkenden neemt af
De vitaliteit van werkenden neemt af. Zowel werkgevers als werknemers zien door thuiswerken meer risico op uitval ontstaan door werkdruk, lichamelijke belasting en beeldschermwerk. Bijna de helft van het aantal werkenden[1] (44%) geeft zelfs aan dat er aanvullende maatregelen nodig zijn tegen werkdruk en/of werkstress. HCS herkent de klachten en pleit voor meer mentale, fysieke en sociale vitaliteit en biedt vanaf vandaag en voor iedereen Veerkracht aan.
Lees verder
Regen en wind zorgden voor veel meldingen bij Stichting Salvage
Stichting Salvage heeft een druk weekend achter de rug. Vanaf vrijdag in de namiddag zijn de Salvagecoördinatoren 114 keer uitgerukt. In Leersum zorgde de verwoestende valwind ervoor dat er 4 Salvagecoördinatoren nodig waren om de gedupeerden bij te staan.
Lees verder
Markt kan nieuwe ontwikkelingen aandragen
Vertegenwoordigers van aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en opleidings- en exameninstituten en andere belangstellenden worden - net als voorgaande jaren -uitgenodigd ontwikkelingen (actualiteiten) aan te dragen bij het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).
Lees verder
Innovatie: Volledig groen autopoetsen
In de hoofdstad is het vanaf vandaag mogelijk om op elke gewenste locatie je auto te laten wassen zonder water. The WashCrew maakt auto's schoon op een volledig groene en duurzame manier. Zonder waterverspilling en zonder chemische goedjes die in de grond kunnen verdwijnen.
Lees verder
In het weekend al bijna 800 schademeldingen bij Interpolis
Op vrijdagmiddag trok een enorme windhoos door Leersum die binnen enkele minuten een spoor van vernieling heeft aangericht. Diezelfde middag en avond zijn alle hulpdiensten ingezet en kwamen de eerste schademeldingen bij verzekeraars binnen. Alleen al bij verzekeraar Interpolis stond de teller op zondagavond op bijna 800 schademeldingen. Het aantal schademeldingen zal deze week nog verder oplopen.
Lees verder
Volkswagen-merken sluiten aan bij nieuwkomer Dealerglass
Per 1 juli 2021 sluiten de Nederlandse vestigingen van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA en Volkswagen Bedrijfswagens zich aan bij Dealerglass. Dealerglass bereikt hiermee een belangrijke mijlpaal: bijna de helft van de automerken in Nederland heeft zich nu bij Dealerglass aangesloten. Het totale Dealerglass franchisenetwerk groeit daarmee naar ruim 900 deelnemende dealervestigingen.
Lees verder
Ondersteuning pleidooi AFM inzake aandachtspunten adviespakketten
Op 22 juni heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM), een publicatie uitgebracht met 'Aandachtspunten bij het gebruik van adviessoftware'. De Stichting Contactgroep Automatisering, waarbij de leveranciers zijn aangesloten van alle relevante adviespakketten die door adviseurs en bemiddelaars worden gebruikt, deelt de visie van de AFM en zal hieraan verdere ondersteuning geven.
Lees verder
Stevig conjunctureel herstel en ruimte voor structurele hervormingen
De Nederlandse economie laat na de coronacrisis een duidelijk herstel zien. Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) roept het kabinet op om de aandacht nu te verschuiven van tijdelijke steunmaatregelen naar structurele hervormingen die bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame groei op langere termijn. De belangrijkste uitdagingen doen zich daarbij voor op de huizenmarkt, de gevolgen van klimaatverandering en de toenemende digitalisering.
Lees verder
Valschade aan elektronica vaak niet standaard gedekt
Thuiswerken lijkt definitief doorgebroken te zijn. Ook als de pandemie achter de rug is, zullen veel mensen thuis hun laptop blijven openklappen om te werken. Daarmee neemt ook de kans op schade toe. Die schades vallen lang niet altijd onder de standaard dekkingen van de inboedelverzekering, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView.
Lees verder
Nazomerse programma Letsel Opleidingen bekend
Afgelopen anderhalf jaar was voor velen een rumoerige periode en Letsel Opleidingen hoopt weer vooruit te kunnen kijken naar een mooie periode vol met nieuwe leermomenten. De opleidingen worden weer op locatie gegeven. Deze manier van onderwijs blijft naar inzicht van Letsel Opleidingen de beste methode om kennis over te dragen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716