Nieuwsoverzicht week 24
Financieel adviseur begint met 2-0 achterstand
Naar aanleiding van de kamerbrief van demissionair minister Hoekstra omtrent de actieve provisietransparantie heeft Cas Verhage, directeur bij Nh1816 Verzekeringen, een opiniestuk toegestuurd naar alle samenwerkende financieel adviseurs van Nh1816. Volgens Cas Verhage creëert de minister met deze uitwerking een ongelijk speelveld en onwerkbare situatie.
Lees verder
Waar dient een gedegen deskundigenbericht aan te voldoen?
Hoe acteert en denkt de rechterlijke macht? En waar dient een gedegen deskundigenbericht aan te voldoen? De Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen.
Lees verder
In Nederland minder faillissementen na corona dan in veel andere EU-landen
Het aantal faillissementen ligt in Nederland op een historisch laag niveau. Sinds de coronacrisis nam dit aantal ieder kwartaal af, maar binnen de Europese Unie (EU) is een tegengestelde ontwikkeling gaande. In het tweede kwartaal van 2020 daalde het aantal faillissementen daar nog, om vervolgens meerdere kwartalen op rij te stijgen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers van Eurostat over de faillissementen in de Europese Unie vanaf 2015.
Lees verder
Alternatieve causaliteit geen grond voor mindering schade
Advocatenkantoor Kennedy van der Laan gaat in op een casus waarbij de vraag is of een deel van de schade in mindering wordt gebracht indien deze ook kan zijn veroorzaakt door een andere partij?
Lees verder
Rijhulpsystemen dragen bij aan verkeersveiligheid
Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek, uitgevoerd door het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat de meeste rijhulpsystemen, ook wel Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) genoemd, bijdragen aan de veiligheid op de weg. Er zijn zelfs systemen die de kans om betrokken te raken bij een ongeval zelfs met twee derde (circa 67 procent) ten opzichte van auto’s zonder verlagen.
Lees verder
HLPC viert opening nieuwe pand
Vrijdag 25 juni wordt de opening van het nieuwe bedrijfspand van HLPC schade-expertise in Almere gevierd. Samen met medewerkers en relaties wordt het nieuwe pand met een hapje en een drankje ingewijd.
Lees verder
Beer advocaten verhuist naar de Prinsengracht
Na 16 jaar aan de Weteringschans kantoor te hebben gehouden, verhuist Beer advocaten per 21 juni naar een traditioneel oud Amsterdams pand aan de Prinsengracht.
Lees verder
Aantal schades en het uitgekeerde schadebedrag in 2020 licht gestegen
Uit het op donderdag 17 juni gepubliceerde jaarverslag van het Waarborgfonds Motorverkeer blijkt dat het aantal schades en het uitgekeerde schadebedrag in 2020 licht zijn gestegen ten opzichte van 2019. Dit komt volledig door de groei van de wegmeubilairschade. De overige schadecategorieën zijn allemaal gedaald.
Lees verder
NLG-leden stemmen unaniem in met versoepeling lidmaatschapseisen
In een bijzondere ledenvergadering hebben de leden van NLG vorige week eenstemmig besloten hun lidmaatschap verplichtingen aan te passen aan de ontwikkelingen in de markt en hun eigen organisaties. De verzekeringsmarkt verandert snel en dit is ook het geval bij de leden van NLG.
Lees verder
Tien jaar WIJ Advocaten
WIJ Advocaten bestaat dit jaar 10 jaar, reden voor de zes oprichters om stil te staan bij de oprichting en visie van het advocatenkantoor waar inmiddels dertien advocaten en vijf ondersteuners werken.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716